foto

Pierre Morel

  • nar. 12.5.1964 (52 let)
    Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pierre Morel se narodil 12. května 1964 ve Francii. Poté, co strávil několik let na filmové akademii, debutoval jako operativní kameraman v prvním celovečerním filmu režiséra Richarda Berryho L´ART DE LA SÉDUCTION z roku 2001.

Další rok nastartoval svoji profesionální kariéru jako kameraman a zároveň spolupracoval s takovými režiséry jako jsou Louis Leterrier, Corey Yuen, Nancy Meyers, Alek Keshishian, Luc Besson a Phillip Atwell a jako kameraman se podílel na takových titulech jako je KURÝR (2002), UTRŽENÝ ZE ŘETĚZU (2005) nebo snímek BOJ (2007).

Svůj první celovečerní debut OKRSEK 13, kde si hlavní roli zahrál David Belle, spoluzakladatel sportu zvaného parkour, režíroval v roce 2004. Dále v roce 2008 následoval drsný snímek 96 HODIN s Liamem Neesonem a pak v roce 2010 titul BEZ SOUCITU s Johnem Travoltou v hlavní roli. Pierre Morel v současné době pracuje na historickém seiálu William the Conqueror. Ale asi nejvíce se všichni těší na jeho poslední ohlášené dílo a to sice na remake filmu DUNE, poté co od projektu musel odstoupit režisér Peter Berg.

Martin "Kritiq" Repik

Režijní filmografie

2015 Gunman: Muž na odstřel
William the Conqueror (TV seriál)
2014 Noční směna (TV seriál)
2013 Nultá hodina (TV seriál)
2010 Bez soucitu
2008 96 hodin
2004 Okrsek 13

Kameramanská filmografie

Herecká filmografie

TV pořady

2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(78)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace