foto

Farid Bang

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Farid Bang je německý rapper a herec původem z Maroka, který se narodil 4. června 1986 v Mellile ve Španělsku. Když bylo Faridovi osm let přestěhoval se s rodinou do Düsseldorfu, kde také začala jeho rappová kariéra, kterou odstartoval v 19 letech.

Své první album s názvem Asphalt Massaka vydal v roce 2008, které nezaznamenalo příliš velký úspěch. Farid se však nevzdal a roku 2009 vydal společně s Kollegahem album s názvem Jung, brutal, gutaussehend. Album zaznamenalo úspěch pouze v Německu a následující rok vydal Farid druhé sólové album Asphalt Massaka 2 s podobným úspěchem. Roku 2011 vydává tentokrát celkem úspěšné album s názvem Banger leben kürzer, které zaznamenává úspěch i v Rakousku a Švýcarsku. Další album vydané v roce 2012 nese název Der letzte Tag deines Lebens a mimo jiné se zde objevuje jako host americký rapper Young Buck. V tomto roce také zakládá vlastní label s názvem Banger Music.

Roku 2013 vydává s Kollegahem společné druhé album s názvem Jung, brutal, gutaussehend 2. Toto album se stalo jak v Německu, tak i v Rakousku zlatým. Tento rok se také Farid objevil ve filmu Fack ju Göhte, kde ztvárnil roli zloděje. Status zlaté album v Německu získalo i Faridovo sólové album Killa z roku 2014, kde se jako hosté objevují Bushido, Majoe, Kollegah, Tony Yayo (člen G-Unit) a mnoho dalších.

Roku 2015 vydává Farid své zatím poslední album Asphalt Massaka 3.

Sheer

Herecká filmografie

2015 Fakjů pane učiteli 2
2013 Fakjů pane učiteli

TV pořady

1999 TV total (TV pořad)

Hudební videoklipy

2014 Bushido - Gangsta Rap Kings (hudební videoklip)
2011 Farid Bang - Teufelskreis (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace