foto

Jeff Corwin

  • nar. 11.7.1967 (49 let)
    Norwell, Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jeffrey Scott Corwin se narodil ve městě Norwell v americkém státě Massachusetts a už jako malý kluk viděl největší zálibu v pozorování zvířat v okolí. Jeho nejmilejšími tvory byli obojživelníci a hadi. Po vystudování střední školy pokračoval ve studiu univerzity v Bridgewateru a v Quincy. Jeho zaměřením byly vědecké obory biologie a antropologie. V roce 1999 obdržel doktorát a tím i možnost učit a přednášet.

Corwin dostal šanci prosadit se v TV díky oceánologovi Bobu Ballardovi, muži, který objevil vrak Titaniku. Začínal na stanici National Geographic, odkud brzy utekl na kanál Disney Channel a uvedl zde svůj pořad DIVOČINOU S JEFFEM CORWINEM. Nakonec si ho oblíbil producent Animal Planet a roku 2000 se vydal na velkou filmovou cestu po šesti kontinentech, včetně Antarktidy. Corwin vlastní i certifikát specialisty externí medicíny udělený americkou armádní akademií zdravotních věd.

V roce 2002 získal uznání časopisu People coby jeden z 50 nejkrásnějších lidí světa. V roce 2003 se objevil v epizodě seriálu CSI:MIAMI, kde hrál sám sebe. V roce 2004 vyhrál cenu Daytime Emmy za snímek JEFF CORWIN UNLEASHED určený dětem a v roce 2005 byl na stejnou cenu nominován znovu.

Na jaře 2007 začal natáčet novou show pro kanál Travel Channel s názven NAPŘÍČ ALJAŠKOU S JEFFEM CORWINEM. Jeff často přichází do blízkého kontaktu s divokými a velmi nebezpečnými živočichy. Od natáčení série JEFF CORWIN EXPERIENCE má například po nešťastném incidentu panický strach z opic!

Dnes žije se svou ženou a dvěma dcerami ve městě Marschfield ve státě Massachusetts. I nadále pokračuje v práci na své show a zároveň pořádá přednášky z ekologie a biologie po celých spojených státech. Nejvíce se však interesuje ve snaze zachránit tropické deštné pralesy.

Pavla "Pussycat18" Kulhavá

Herecká filmografie

2014 Zvonilka a tvor Netvor

Dokumentární

2014 Galapágy 3D: Zázrak přírody
2009 Jeff Corwin – Ochránce přírody (TV film)
2008 Jeff Corwin mezi lvy (TV film)
2007 Planet in Peril (TV film)
2005 Na výpravě s Jeffem Corwinem (TV seriál)
2003 I Love the '70s (TV seriál)
Jeff Corwin na cestách (TV seriál)
King of the Jungle (TV seriál)
2001 Zážitky Jeffa Corwina (TV seriál)

TV pořady

2004 The 31st Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace