foto

Jeff Corwin

  • nar. 11.7.1967 (46 let)
    Norwell, Massachusetts,USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jeffrey Scott Corwin se narodil ve městě Norwell v americkém státě Massachusetts a už jako malý kluk viděl největší zálibu v pozorování zvířat v okolí. Jeho nejmilejšími tvory byli obojživelníci a hadi. Po vystudování střední školy pokračoval ve studiu univerzity v Bridgewateru a v Quincy. Jeho zaměřením byly vědecké obory biologie a antropologie. V roce 1999 obdržel doktorát a tím i možnost učit a přednášet.

Corwin dostal šanci prosadit se v TV díky oceánologovi Bobu Ballardovi, muži, který objevil vrak Titaniku. Začínal na stanici National Geographic, odkud brzy utekl na kanál Disney Channel a uvedl zde svůj pořad DIVOČINOU S JEFFEM CORWINEM. Nakonec si ho oblíbil producent Animal Planet a roku 2000 se vydal na velkou filmovou cestu po šesti kontinentech, včetně Antarktidy. Corwin vlastní i certifikát specialisty externí medicíny udělený americkou armádní akademií zdravotních věd.

V roce 2002 získal uznání časopisu People coby jeden z 50 nejkrásnějších lidí světa. V roce 2003 se objevil v epizodě seriálu CSI:MIAMI, kde hrál sám sebe. V roce 2004 vyhrál cenu Daytime Emmy za snímek JEFF CORWIN UNLEASHED určený dětem a v roce 2005 byl na stejnou cenu nominován znovu.

Na jaře 2007 začal natáčet novou show pro kanál Travel Channel s názven NAPŘÍČ ALJAŠKOU S JEFFEM CORWINEM. Jeff často přichází do blízkého kontaktu s divokými a velmi nebezpečnými živočichy. Od natáčení série JEFF CORWIN EXPERIENCE má například po nešťastném incidentu panický strach z opic!

Dnes žije se svou ženou a dvěma dcerami ve městě Marschfield ve státě Massachusetts. I nadále pokračuje v práci na své show a zároveň pořádá přednášky z ekologie a biologie po celých spojených státech. Nejvíce se však interesuje ve snaze zachránit tropické deštné pralesy.

Pavla "Pussycat18" Kulhavá

Herecká filmografie

2014 Galapágy 3D: Zázrak přírody

Dokumentární

2009 Jeff Corwin – Ochránce přírody (TV film)
2008 Jeff Corwin mezi lvy (TV film)
2007 Planet in Peril (TV film)
2005 Na výpravě s Jeffem Corwinem (TV seriál)
2003 I Love the '70s (TV seriál)
Jeff Corwin na cestách (TV seriál)
King of the Jungle (TV seriál)
2001 Divočinou s Jeffem Corwinem (TV seriál)