foto

Enrique Murciano

  • nar. 9.7.1973 (43 let)
    Miami, Florida, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Enrique Murciano se narodil 9. 7. 1973 v Miami na Floridě. Prvních pár let života však strávil v Mexiku. Jako jeden z mála herců se herectví nevěnoval už od dětství, i když ho herectví velmi lákalo. Jedinou vyjímku udělal v roce 1982, když se jako kluk objevil v československém televizním filmu DVĚ DUŠE. To bylo na dlouhou dobu naposled, co se objevil na televizních obrazovkách. Začal studovat práva, ale brzy odešel na hereckou školu a o jeho osudu herce bylo rozhodnuto.

V roce 1997 dostal roli v nepříliš úspěšném pokračování hollywoodského trháku NEBEZPEČNÁ RYCHLOST 2: ZÁSAH. Zlomový bod jeho kariéry přišel v roce 2000 s filmem TRAFFIC: NADVLÁDA GANGŮ, kde se setkal s režisérem Stevenem Soderberghem. To znamenalo pro jeho kariéru velký průlom a příslib lepších zítřků. O rok později si zahrál v seriálech STAR TREK: ENTERPRISE a SPYDER GAMES. Poté přišla spolupráce s Ridleyem Scottem na filmu ČERNÝ JESTŘÁB SESTŘELEN, kde si zahrál amerického vojáka obklíčeného v somálském Mogadišu. Rok 2002 znamenal pro Enriqua další krok ke slávě, zahrál si vyšetřovatel FBI Dannyho Taylora v seriálu BEZE STOPY.

Natáčení seriálu BEZE STOPY mu zabíralo mnoho času, takže další role se mu vyhýbaly. V roce 2005 se objevil ve filmu Andyho Garcii ZTRACENÉ MĚSTO a podruhé se při natáčení setkal se Sandrou Bullock, tentokrát díky filmu SLEČNA DRSŇÁK 2: JEŠTĚ DRSNĚJŠÍ. O rok později si zahrál v nepříliš úspěšné romantické komedii RANDE V QUEENSU. O dva roky později se objevil ve filmu MÁNCORA. Poslední dva roky jsou ve znamení serálů, konkrétně MARRY ME a MEDIUM.

Enrique Murciano ovládá kromě angličtiny i španělštinu, což mu pomohlo i ve filmu. Miluje vaření, auta a dovede hrát na kytaru a piáno.

Tomáš "toy79" Přichystal

Herecká filmografie

Filmy

2016 Collateral Beauty: Druhá šance
The Saint (TV film)
2014 Úsvit planety opic
2013 Water & Power
2010 Vezmi si mě (TV film)
2008 Máncora
2006 Rande v Queensu
2005 Slečna Drsňák 2: Ještě drsnější
Ztracené město
2003 Cafe and Tobacco
2002 Case 42
2001 Černý jestřáb sestřelen
2000 Traffic - nadvláda gangů
1997 Nebezpečná rychlost 2: Zásah

TV seriály

2016 Hap & Leonard (TV seriál)
Eskimos (S01E06)
The Dive (S01E03)
The Bottoms (S01E02)
2015 Bloodline (TV seriál)
2014 Power (TV seriál)
2012 666 Park Avenue (TV seriál)
2011 Off the Map (TV seriál)
2005 Medium (TV seriál)
2003 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Splynutí (S01E16)
2001 Spyder Games (TV seriál)

TV pořady

2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace