foto

Ice Cube

  • nar. 15.6.1969 (47 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ice Cube se narodil jako O'Shea Jackson ve čtvrti South Central v Kalifornském Los Angeles. Svoje první rapové texty začíná psát na střední škole, kde také potkává své osudové kámoše Eazy-E a Dr.Dre. Začínají společně pracovat a dávají dohromady jednu z nejlepších a nejslavnějších hip hopových kapel 20.století - N.W.A.,což je zkratka "Niggaz With Attitude" v překladu "negři s názorem", je to jedna z prvních kapel, která má ve svém repertoáru gangsta rap. Tohle seskupení dělalo v 80 letech neuvěřitelný randál a bylo na jednu stranu obdivované, na druhou nenáviděné (zvlášť ze strany policie).

První desku vydávají v roce 1987 pod názvem "N.W.A. and The Poose" a zároveň je tento rok doplňuje MC Ren. Ke konci roku 1988 vydávají jednu z největších klasik v historii rapu - "Straight Outta Compton". Dále Vydávají skladbu "Fuck The Police", což samo o sobě ukazuje, jaký postoj k policii mají. Za tuto skladbu také byli 19.6.1989 zatčeni, když jí veřejně rapovali na jevišti. Ke konci roku, navíc jejich nahrávací společnost Ruthless Records dostáva dopis od FBI v němž se píše, že už se už žádné podobné skladby tipu "Fuck The Police" nesmí opakovat. Uvnitř kapely se ale mezitím střetávají názory a ega, Ice Cube není spokojen s tím, že v kapele hraje "druhé housle" za Dr.Dre a Eazym. I přes obrovskou slávu N.W.A., Ice Cube skupinu opouští v roce 1990 a vydává se vlastní cestou. V jeho sólové kariéře dosud vydal 10 alb, největší hity jsou např. Wicked nebo Check Yo Self (tato píseň se objevila i ve hře GTA - San Andreas).

Svojí filmovou kariéru začíná snímkem CHLAPCI ZE SOUSEDSTVÍ. První nejslavnější roli získává ve snímku ANAKONDA, kde ztvárňuje člena štábu. V roce 1999 hraje po boku filmových hvěz George Clooneho a Marka Wahlberga ve filmu TŘI KRÁLOVÉ, nasléduje komedie ZKURVENEJ PÁTEK, tu si sám produkuje a obsazuje do ní své známé a kamarády. Za zmínku také stojí film DUCHOVÉ MARSU, kde hraje vězně, který bude muset spolu s Natashou Henstridge zničit lidi, kteří byli ovládnuti prastarými duchy Marsu.

Zeck "Zeck" Tyler

Herecká filmografie

2017 Fist Fight
xXx: Návrat Xandera Cage
2016 Barbershop: The Next Cut
Poldův švagr
2015 Straight Outta Compton - a.z.
2014 Jízda švárů
Kniha života
22 Jump Street
2012 21 Jump street
2011 Rampart
2010 Are We There Yet? (TV seriál)
Šťastný los
2009 Leváci
2008 První neděle
Přesný zásah
2007 Už jsme doma?
2005 Už jsme tam?
xXx: Nová dimenze
2004 Extractors, The
Holičství 2
Torque: Ohnivá kola
2002 Benjamins
Další hroznej pátek
Eazy-E: The Impact of a Legend
Holičství
N.W.A. Legacy: The Video Collection, The
2001 Duchové Marsu
2000 And Ya Don't Stop: Hip Hop's Greatest Videos, Vol. 1
Zkurvenej pátek
1999 Thicker Than Water
Tři králové
1998 I Got the Hook Up
Klub hráčů
1997 Anakonda
Dangerous Ground
1995 Holé lebky
Pátek
Rap: Looking for the Perfect Beat (TV film)
1994 Policejní odznak
1993 CB4: Cesta ke slávě
1992 Lotři
1991 Chlapci ze sousedství

Dokumentární

2015 NWA & Eazy-E: Kings of Compton
2014 90. léta: Dekáda, která nás propojila (TV seriál)
2013 Jamaica House
2012 Něco z ničeho: umění rapu
Street Apostle
Uprising: Hip Hop & The LA Riots (TV film)
2009 Bring Your 'A' Game
30 for 30 (TV seriál)
2008 N.W.A.: The World's Most Dangerous Group (TV film)
Street Bangaz
2006 Russell Simmons' Hip-Hop Laws of Success
2004 Beef 2
N-Word, The
2003 Tupac: Vzkříšení
2002 Tha Westside - a.z.
2001 Cypress Hill: Still Smokin'
Red Desert Nights: Making 'Ghosts of Mars'
2000 David O. Russell's 'Three Kings' Video Journal
Journey of Dr. Dre (TV film)
Under the Bunker: On the Set of 'Three Kings'
Up In Smoke Tour, The (koncert)
1998 Family Values Fall Tour '98 (koncert)
Straight from the Streets
1992 N.W.A.: Efil4zaggin - The Only Home Video

TV pořady

2015 2015 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2014 2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
2013 Arsenio Hall Show, The (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2005 Attack of the Show! (TV pořad)
Criss Angel: Mistr magie (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Hudební videoklipy

2013 Ice Cube - Sasquatch (hudební videoklip)
2012 Ice Cube - Everythang's Corrupt (hudební videoklip)
2010 Ice Cube feat. Doughboy, OMG: She Couldn't Make It on Her Own (hudební videoklip)
Ice Cube feat. Doughboy, OMG, WC, Young Maylay: Y'all Know How I Am (hudební videoklip)
2008 Ice Cube - Gangsta Rap Made Me Do It (hudební videoklip)
Ice Cube - Why Me? (hudební videoklip)
Killer Mike & Ice Cube - Pressure (hudební videoklip)
2006 Ice Cube - Race Card (hudební videoklip)
2002 Korn: Deuce (hudební videoklip)
2001 P. Diddy feat. Black Rob & Mark Curry - Bad Boy for Life (hudební videoklip)
2000 Ice Cube - Until We Rich (hudební videoklip)
1999 Ice Cube feat. Dr. Dre, MC Ren: Hello (hudební videoklip)
1995 Ice Cube: Friday (hudební videoklip)
1994 Dr. Dre feat. Ice Cube: Natural Born Killaz (hudební videoklip)
Ice Cube - Lil Ass Gee (hudební videoklip)
Ice Cube - You Know How We Do It (hudební videoklip)
Scarface Feat Ice Cube: Hand Of The Dead Body (hudební videoklip)
1993 Ice Cube - Check Yo Self (hudební videoklip)
Ice Cube - It Was a Good Day (hudební videoklip)
Ice Cube - Really Doe (hudební videoklip)
Ice Cube - What Can I Do? (hudební videoklip)
1992 Ice Cube - True to the Game (hudební videoklip)
Ice Cube - Wicked (hudební videoklip)
King Tee, Yo-Yo, MC Eiht, B-Real, Da Lench Mob, Kam, Threat, Ice Cube & DJ Pooh - Get The Fist (hudební videoklip)
1991 Cypress Hill - How I Could Just Kill a Man (hudební videoklip)
Ice Cube - Steady Mobbin' (hudební videoklip)
1990 Ice Cube - Dead Homiez (hudební videoklip)
Ice Cube - Who's the Mack? (hudební videoklip)
1989 Eazy-E: We Want Eazy (hudební videoklip)
1988 Eazy-E: Eazy-er Said Than Dunn (hudební videoklip)
N.W.A: Express Yourself (hudební videoklip)
N.W.A: Straight Outta Compton (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Režijní filmografie

1998 Klub hráčů

Dokumentární

2009 30 for 30 (TV seriál)

Hudební videoklipy

1995 Ice Cube: Friday (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Dokumentární

2000 Journey of Dr. Dre (TV film)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(151)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace