foto

Roger Moore

  • nar. 14.10.1927 (88 let)
    Stockwell, Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Roger George Moore se narodil 14. října 1927 ve Stockwellu, v jižním Lonýně. Jeho matka byla dcerou britského důstojníka a otec pracoval jako policista. Mladého Rogera Moorea od mládí zajímalo umění a proto nastoupil jako kreslíř u firmy v Soho, vyrábějící dokumentární a výchovné animované filmy. Předtím, než musel nastoupit do Britské armády, se objevil v několika hrách v londýnském West Endu.

Během druhé světové války dosáhl hodnosti poručíka druhého řádu, nezúčastnil se však bojový operací, nýbrž pracoval u pomocné jednotky, která obstarávala ke konci války kulturní obveselení spojeneckých vojáků v Německu. Po skončení války a propuštění z aktivní služby byl činný hlavně v divadle, televizi a rádiu, přidělával si také jako model.

S filmovým herectvím začal již v roce 1945, ale nebyl příliš známý a opravdový průlom v jeho kariéře nastal až v roce 1973, kdy získal roli agenta 007 Jamese Bonda ve filmu ŽÍT A NECHAT ZEMŘÍT. Roger byl v pořadí již třetím Bondem a do žánru přinesl hlavně obrovskou míru nadsázky. Bonda hrál ještě v dalších šesti filmech a všechny se vyznačují až do extrému vygradovanými absurdnímy situacemi občas vedenými vyloženě do komediálních rovin. Scény jako nabodnutí vozíčkáře na vrtulník a následné shození do továrního komína, či přistání se stíhačkou u benzínky kvůli natankování jsou jen zlomkem toho co může být v bonovkách s Moorem viděno.

V jeho poslední bondovce VYHLÍDKA NA SMRT mu už táhlo na šedesát a film je zajímavý i hereckým debutem Dolpha Lundgrena. Po bondovkách se nedokázal dále prosadit a jeho kariéra začala uvadat. Objevil se v otřesném režijním počinu Jean-Clauda Van Dammea SOUBOJ CTI, či v gay komedii PLNOU PAROU VZAD. Dostal i čestnou roličku ve velice úspěšném seriálu ALIAS.

Věnuje se charitativní činnosti a práci pro UNICEF. Britská královna mu udělila šlechtický titul, a proto může používat titul sir.

Erich "Superpero" Züda

Herecká filmografie

2017 Connemara Days
2016 Summer Night, Winter Moon
The Carer
The Saint (TV film)
2011 Lighter, The
Princess for Christmas, A (TV film)
2010 Gnomes and Trolls: The Forest Trial
Jako kočky a psi: Pomsta prohnané Kitty
2008 Agent Crush
2002 Místo činu: Brémy - Stíny (TV film)
Na svoji vesni
Plnou parou vzad!
2001 Alias (TV seriál)
Nepřítel
2000 Victoria's Secrets (TV film)
1999 D.R.E.A.M. Team (TV film)
Dream Team, The (TV seriál)
Children Without Childhood (TV seriál)
1997 Brigitte & Friends (TV seriál)
Spice World
Svatý
1996 Souboj cti
1994 Nesmrtelný (TV film)
1991 Hotýlek
1990 Býčí oko
My Riviera (TV seriál)
Oheň, led a dynamit
1987 Magic Snowman, The
Trouble with Michael Caine, The (TV film)
1986 Bonds Are Forever
1985 Vyhlídka na vraždu
1984 Obnažená tvář
1983 Chobotnička
Kletba Růžového pantera
1981 Jen pro tvé oči
Tajný závod
1980 Londýnské spiknutí
Milenci na neděli
Mořští vlci
1979 Ffolkes
Moonraker
Útěk do Atén
1978 Divoké husy
1977 Agent, který mne miloval
1976 Esecutori, Gli
Sherlock Holmes v New Yorku (TV film)
Sporting Chance
Volání na ďábla
1975 Šťastná ruka
1974 Mission: Monte Carlo
Muž se zlatou zbraní
Zlato
1973 Žít a nechat zemřít
1971 Persuaders!, The (TV seriál)
1970 Muž, který pronásledoval sám sebe
1969 Křížovka
Vendetta for the Saint
1968 The Fiction Makers
1962 Branco di vigliacchi, Un
The Saint (TV seriál)
1961 Gold of the Seven Saints
Ratto delle sabine, Il
The Sins of Rachel Cade
1959 The Alaskans (TV seriál)
The Miracle
1958 Ivanhoe (TV seriál)
1957 Maverick (TV seriál)
1956 Diane
This Happy Breed (TV film)
1955 Interrupted Melody
King's Thief, The
1954 Když jsem naposledy viděl Paříž
1953 Páni mají radši blondýnky
1951 One Wild Oat
1949 A House in the Square (TV film)
Paper Orchid
Trottie True
1946 Gaiety George
Piccadilly Incident
1945 Caesar a Kleopatra
Perfect Strangers

Dokumentární

2014 From Borehamwood to Hollywood: The Rise and Fall and Rise of Elstree
2013 Bond's Greatest Moments (TV film)
2012 Nosálov
Top Gear: Bondovský speciál (TV film)
2011 Cesta ke slávě Tonyho Curtise
2010 Christopher Lee - Gentleman des Grauens (TV film)
2007 True Bond (TV film)
2006 Morning After: Remembering the Persuaders!, The
2004 Best of So Graham Norton, The
2003 Prinsesse Alexandra og verdens børn (TV film)
2002 Best Ever Bond (TV film)
Bondovy dívky jsou věčné (TV film)
Premiere Bond: Die Another Day (TV film)
Real James Bond's Gadgets, The (TV film)
2001 In 80 Jahren um die Welt (TV film)
Secret KGB Paranormal Files, The (TV film)
Secret KGB Sex Files, The (TV film)
2000 Dávejte pozor, 007
Harry Saltzman: Showman
Inside 'A View to a Kill'
Inside 'For Your Eyes Only'
Inside 'Moonraker'
Inside 'Octopussy'
Inside 'The Man with the Golden Gun'
Inside 'The Spy Who Loved Me'
Ken Adam: Designing Bond
KGB UFO kontakty (TV film)
Music of James Bond, The
Never Can Say Goodbye: The Sheena Easton Story (TV film)
Silhouettes: The James Bond Titles
1999 And the Word Was Bond
Inside 'Live and Let Die'
Intimate Portrait: Stefanie Powers (TV film)
Příběh Jamese Bonda (TV film)
Zavraždení Johna Fitzgeralda Kennedyho (TV film)
1998 Changing the World Forever: The Kiwanis Fight Againts IDD
Royal Birthday Celebration, A (TV film)
Secret KGB UFO Files, The (TV film)
Spice Girls: British Invasion, Unauthorized & Spicy
The Best of British (TV seriál)
1997 Secrets of 007: The James Bond Files, The (TV film)
1995 In Search of James Bond with Jonathan Ross (TV film)
James Bond 007: Yesterday and Today
Roger Moore: A Matter of Class (TV film)
Three Decades of James Bond 007
World of 007, The (TV film)
1994 Michael Caine: Rozbití bariéry (TV film)
Vision: The Making of the 'Three Tenors in Concert', The (TV film)
1993 Growing Up (TV film)
King and I: Recording a Hollywood Dream, The (TV film)
Orphans of a Wine Dark Sea (TV film)
1990 Frank Sinatra: The Best Is Yet to Come (TV film)
1988 Racing Experience, The
1987 Happy 100th Birthday Hollywood (TV film)
1984 James Bond 007: Coming Attractions (TV film)
1983 James Bond in India
1981 Of Muppets and Men: The Making of 'The Muppet Show' (TV film)
1980 Ann-Margret: Hollywood Movie Girls (TV film)
1977 Hollywood Greats, The (TV seriál)
1967 Omnibus (TV seriál)

TV pořady

2008 Strada (TV pořad)
2005 Foley & McColl: This Way Up (TV pořad)
2003 AFI's 100 Years... 100 Heroes & Villains (TV pořad)
2002 James Bond: A BAFTA Tribute (TV pořad)
2000 BBC and the BAFTA Tribute to Michael Caine, The (TV pořad)
Victoria Wood with All the Trimmings (TV pořad)
1998 So Graham Norton (TV pořad)
Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1993 The 65th Annual Academy Awards (TV pořad)
Yhdenillan pysäkki (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
Gottschalk Late Night (TV pořad)
1991 DAS! (TV pořad)
1989 BingoLotto (TV pořad)
1987 Seitenblicke (TV pořad)
1982 Night of 100 Stars (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)
1974 Bacharach 74 (TV pořad)
1968 Frost on Sunday (TV pořad)
1967 The Pat Boone Show (TV pořad)
1961 The Mike Douglas Show (TV pořad)

Režijní filmografie

1971 Persuaders!, The (TV seriál)
1962 The Saint (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(62)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace