foto

Ed O'Neill

  • nar. 12.4.1946 (70 let)
    Youngstown, Ohio, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ed O'Neill se narodil 12. dubna 1946 v americkém Youngstownu, stát Ohio. Jeho otec byl slévačem v ocelárně a matka pracovala na sociálním úřadě. Ed nosil květované oděvy a dlouhé vlasy ve stylu hippies. Hraní ho začalo zajímat už v 6. třídě, intenzivně se věnoval hodinám herectví, na které při škole pravidelně docházel. Přesto dával více přednost americkému fotbalu.

V roce 1976 se však rozhodl, že fotbalu nechá a stane se profesionálním hercem. Odjel studovat do New Yorku na New York's Circle. První větší divadelní příležitost se naskytla ve hře KNOCKOUT, kde zaskakoval hlavní roli. Ed pak nastálo zastoupil herce, jenž nadále hrál už jen reprízy tohoto představení.

V roce 1972 začala jeho filmová a televizní kariéra filmem VYSVOBOZENÍ, ve kterém měl všehovšudy jedinou větu. V roce 1987 byl vybrán jako Al Bunda do nového komediálního seriálu ŽENATÝ SE ZÁVAZKY a stal se hvězdou. Dne 1. března 2001 měl premiéru krimi seriál BIG APPLE, kde Ed hraje drsného newyorského policajta.

Ve volných chvílích se učí bojovému umění Brazilian Jiu-Jitsu.

Tomáš "hippyman" Tesař

Herecká filmografie

2016 Hledá se Dory
2015 Vincentův svět
2012 Raubíř Ralf
2010 Kick Buttowski: Hrdina předměstí (TV seriál)
Lost Masterpieces of Pornography
2009 Star-ving (TV seriál)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
2008 Červený pás
Tučňáci z Madagaskaru (TV seriál)
2007 John ze Cincinnati (TV seriál)
2006 Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
2004 In the Game (TV film)
Pravidla boje
2003 Dragnet (TV seriál)
2002 8 Simple Rules... for Dating My Teenage Daughter (TV seriál)
2001 Big Apple (TV seriál)
Dva muži a batole
2000 Desáté království (TV seriál)
Šťastná čísla
1999 Sběratel kostí
Západní křídlo (TV seriál)
1997 Labyrint lží
Zázračný běžec
1995 T.A.J.U.P.L.N.Ý. svět (TV film)
1994 Lanaři
Malí obři
1993 Nick's Game (TV film)
Waynův svět 2
1992 Please Watch the Jon Lovitz Show (TV film)
Wayneův svět
1991 Boj o Jenny (TV film)
Dutch aneb Bláznivá cesta
Top of the Heap (TV seriál)
1990 Dobrodružství Forda Fairlanea
In Living Color (TV seriál)
Very Retail Christmas, A (TV film)
Zátiší Summit Bluff
1989 K-9, můj přítel se studeným čumákem
Špatně zorganizovaná loupež
1988 Police Story: Gladiator School (TV film)
Půlnoční linka (TV seriál)
1987 Right to Die (TV film)
Ženatý se závazky (TV seriál)
1986 Detektiv Doyle (TV film)
Winner Never Quits, A (TV film)
1985 Braker (TV film)
Spenser: For Hire (TV seriál)
The Equalizer (TV seriál)
1984 Hunter (TV seriál)
Miami Vice (TV seriál)
1983 When Your Lover Leaves (TV film)
1982 Farrellová pro lidi (TV film)
Supervisors
1980 Day the Women Got Even, The (TV film)
Na lovu
Žoldáci
1970 All My Children (TV seriál)
1964 Another World (TV seriál)

Dokumentární

2015 Traficant: The Congressman of Crimetown
2013 Milius
2012 Já, Bruce Lee (TV film)
2003 Ženatý se závazky - Setkání po letech (TV film)
2001 Married... with Children: The E! True Hollywood Story (TV film)
1998 Bundymania (TV film)

TV pořady

2013 Real Husbands of Hollywood (TV pořad)
2012 FOX 25th Anniversary Special (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2012 (TV pořad)
64. Emmy Awards (TV pořad)
2011 Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
63. Emmy Awards (TV pořad)
2010 62. Emmy Awards (TV pořad)
2009 Kevin Pollak's Chat Show (TV pořad)
2004 Tavis Smiley (TV pořad)
1994 Inside the Actors Studio (TV pořad)
1992 Backstage with the Bundys (TV pořad)
1990 Earth Day Special, The (TV pořad)
The 42nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1989 The 41st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1985 Saturday Night's Main Event (TV pořad)
1982 Late Night with David Letterman (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace