foto

Wayne Knight

  • nar. 7.8.1955 (60 let)
    Cartersville, Georgia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Wayne Eliot Knight pochází z New Yorku. Krátce studoval na univerzitě v Georgii a své herecké působení zahájil na divadle ve Virginii. Postupem času se dopracoval až na věhlasné scény na Broadwayi. Ve filmu a v seriálech se objevuje už od konce 70. let. Korpulentní postava a typické brýle jej předurčují zejména pro komické charaktery. Obvykle hraje malé role, zato v úspěšných áčkových produkcích.

Drobné úlohy ve svých projektech mu nabízejí i takový režiséři jako Oliver Stone (JFK, NAROZEN 4. ČERVENCE) nebo Steven Spielberg (Dennis Nedry v JURSKÉM PARKU). Ve Verhoenově ZÁKLADNÍM INSTINKTU se objeví jako policista v proslulé scéně ve výslechové místnosti, kde Sharon Stoneová odhalí na kameru svůj rozkrok.

Z dalších zapamatovatelných postav můžeme jmenovat Stana Podolaka v rodinné sportovní komedii s Michaelem Jordanem SPACE JAM, nebo řidiče dodávky přepravující živé srdce v bláznivé komedii Jerryho Zuckera MILIÓNOVÝ ZÁVOD. Wayne rovněž často propůjčuje svůj hlas celé řadě animovaných postaviček, například ve filmech TOY STORY 2, HERKULES, TARZAN, KUNG-FU PANDA či nejnověji CAT TALE. Nejvíce prostoru ovšem dostal nejpíš jako Newman v televizní sérii SHOW JERRYHO SEINFELDA.

Je rozvedený, před časem musel podstoupit přísnou dietu, neboť jeho těžká nadváha mu způsobovala zdravotní problémy. Zhubnul více než padesát kilogramů.

Lukáš "Vojcl" Vojáček

Herecká filmografie

2016 Ave, Caesar!
2012 Excuse Me for Living
She Wants Me
2011 Kung Fu Panda: Legendy o mazáctví (TV seriál)
The Exes (TV seriál)
2010 Lee Mathers (TV film)
Nouzové přistání (TV seriál)
2009 První den zbytku mojí smrti (TV seriál)
Super Hero Squad Show, The (TV seriál)
2008 Kat: Válečná zóna
Kung Fu Panda
Scooby-Doo a král skřítků
2007 Forfeit
Throwing Stars
2005 Dinotopie: Výprava za kamenem Slunce
Sběratelé kostí (TV seriál)
2004 Black Cloud
2002 Muž, který prodal Ameriku (TV film)
2001 Bleacher Bums (TV film)
Milionový závod
2000 Buzz Lightyear of Star Command (TV seriál)
Buzz Lightyear of Star Command: The Adventure Begins
1999 Hercules: Zero to Hero
Můj nejoblíbenější marťan
Pros and Cons
Tarzan
Toy Story 2: Příběh hraček
1998 Soundman
The Brave Little Toaster Goes to Mars
Toonsylvania (TV seriál)
1997 Herkules
Vidláci
1996 Chameleon
Space Jam
Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
1995 Zemřít pro...
1993 Jurský park
Padlí andělé (TV seriál)
Second Half, The (TV seriál)
1992 Dvojité ostří (TV film)
Edge, The (TV seriál)
T Bone a Weasel (TV film)
Základní instinkt
1991 JFK
V.I. Warshawski
Znovu po smrti
1989 Narozen 4. července
Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
1988 Americký idol
1987 Forever, Lulu
Hříšný tanec
1985 Assaulted Nuts (TV seriál)
Double Negative
Sex O'Clock News, The
1982 For Lovers Only (TV film)
1979 Tuláci

Dokumentární

2003 Nicole Kidman: An American Cinematheque Tribute (TV film)
2001 Making 'Rat Race'

TV pořady

1998 The 50th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace