foto

Orlando Jones

  • nar. 10.4.1968 (48 let)
    Mobile, Alabama, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Orlando Jones je známý jako seriálový a komediální herec, ale také jako scénárista a producent. Narodil se 10. 04. 1968 v Mobile, v Alabamě (USA), ale dětství prožil v Greenvillu, v Jižní Karolíně, kde vystudoval Mauldinskou střední školu, na které promoval v roce 1985. Na univerzite v Charlestonu objevuje svoji lásku k filmu a k hraní. Ještě jako student zakládá svou vlastní produkci: Homeboy' S Productions and Advertising, ktera se nejdříve zabývala reklamou.

Postupem času se dostane pod křídla Hollywoodu a začíná jako scenarista sitcomu A DIFFERENT WORLD. V roce 1995 startuje jeho herecká kariéra rolí v TV seriálu MAD TV, který natočila stanice FoX. Po dvou sezónách však seriál opouští a dostává roli v prvním filmu HROZNY HNĚVU. v roce 1999 dostal pár malých rolí ve filmech: MAGNOLIA, MALÉRY PANA ŠIKULY, NESPOUTANÁ VOLNOST. Do povědomí veřejnosti se dostává filmy NÁHRADNÍCI (2000), POROTA (2003) a svou televizní show: THE ORLANDO JONES SHOW (2003). V poslední době se věnuje hlavně seriálům: NEW AMSTERDAM (TV seriál), KRVAVÉ SVĚDECTVÍ (TV seriál), MUŽI NA STROMECH (TV seriál), FATHER OF THE PRIDE (TV seriál). Ale kromě herectví stále ještě působí jako producent.

Karel "galba" Šíma

Herecká filmografie

2017 American Gods (TV seriál)
2015 Guns for Hire
2013 How to Live with Your Parents (For the Rest of Your Life) (TV seriál)
Ospalá díra (TV seriál)
Smrtelná aliance
2012 Meridian
2011 Black Dynamite: The Animated Series (TV seriál)
Chicago 8, The
Identity (TV film)
Necessary Roughness (TV seriál)
Seconds Apart
2009 Beyond a Reasonable Doubt
Upírův pomocník
2008 Misconceptions
New Amsterdam (TV seriál)
2007 Bufu (TV seriál)
Po stopách zabijáka
Pravidla zasnoubení (TV seriál)
Řekni, kdo tě zabil (TV seriál)
2006 Krvavé svědectví (TV seriál)
Looking for Sunday
Muži na stromech (TV seriál)
2004 Dr. House (TV seriál)
Father of the Pride (TV seriál)
Nezapomenutelné dětství
2003 Motorkáři
Orlando Jones Show, The (TV seriál)
Porota
2002 Rozjeď to!
Stroj času
2001 Evoluce
Řekni, že to tak není
Super finta
Unbakeable
2000 Náhradníci
Řetěz bláznů
Smlouva s ďáblem
1999 Magnolia
Maléry pana Šikuly
Nespoutaná volnost
New Jersey Turnpikes
Od soumraku do úsvitu 3: Katova dcera
Waterproof
1998 Divoká Woo
Hrozny hněvu
1997 In Harm's Way
1994 Cool Like That Christmas, A (TV film)
Sound fX (TV seriál)
1993 Yuletide in the 'hood (TV film)
1987 A Different World (TV seriál)

Dokumentární

2011 Looking for Lenny
2000 That Moment: Magnolia Diary

TV pořady

2013 Arsenio Hall Show, The (TV pořad)
2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
2005 Nick Cannon Presents Wild 'N Out (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2001 Comedy Central Canned Ham: Evolution (TV pořad)
Comedy Central Canned Ham: Say It Isn't So (TV pořad)
1996 Comedy Central Canned Ham (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace