foto

John Hawkes

  • nar. 11.9.1959 (56 let)
    Alexandria, Minnesota, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

John Hawkes (rodným menom John Perkins) sa narodil 11. septembra 1959 v meste Alexandria, Minnesota, USA. Vyrastal na vidieku v Alexandrii, kde ukončil Jefferson High School. Po jej skončení sa v roku 1977 presťahoval do Austinu v štáte Texas, aby tu začal svoju hereckú a hudobnú kariéru.

Bol spoluzakladateľom divadelnej spoločnosti „Big State Productions“ a objavil sa v ich pôvodnej hre In the West v Kennedy Center vo Washingtone, D. C.. John účinkoval aj v predstaveniach hereckej skupiny „Great Tuna” v Chicagu, San Franciscu a Los Angeles.

V roku 2005 hral John Hawkes vo filme ME AND YOU AND EVERYONE WE KNOW, ktorý bol uznaný kritikou, získal chválu širokej verejnosti a špeciálnu cenu poroty na Sundance Film Festivale, ako aj ocenenie Camera d’Or na Cannes Film Festival. Hawkes taktiež hral a bol koproducentom nezávislého filmu BUTTLEMAN (2002), za ktorý dostal ocenenie „Breakout Performance“ v roku 2004 na Sedona Film Festival a špeciálnu cenu poroty na Deep Ellum Film Festival v roku 2003. Do jeho seriálového hereckého portfólia patrí hlavná rola v úspešnom seriáli DEADWOOD, vysielanom na HBO, v ktorom John hrá Sol Star-a, odvážneho podnikateľa v meste bez akýchkoľvek zákonov.

Momentálne John Hawkes žije v Los Angeles a okrem herectva sa venuje aj skladaniu, nahrávaniu a vystupovaniu s kapelou King Straggler. Jeho výrok o tom, aké je to byť hercom: „V skutočnosti nikdy nezabudnete na to, kto ste. A ak zabudnete, budete musieť vyhľadať odbornú pomoc.”

Peter "dextrush" Kaňuch

Herecká filmografie

2017 Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
2015 Everest
The Driftless Area
Too Late
2014 Až na dno
How and Why (TV film)
2013 Inside Amy Schumer (TV seriál)
Life of Crime
Pardon, The
2012 Arcadia
Dětský pokoj
Lincoln
Outlaw Country (TV film)
Sezení
2011 Higher Ground
Martha Marcy May Marlene
Nákaza
2010 Do morku kosti
Everything Will Happen Before You Die
On Holiday
Small Town Saturday Night
2009 Earthwork
Nahoru a dolů (TV seriál)
Samantha Darko
Tender as Hellfire
2007 Americký gangster
Welcome
2006 Miami Vice
Sebevrazi - Love story z onoho světa
2005 Já a Ty a všichni ostatní
Moguls, The
2004 Deadwood (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
2003 Identita
Prokletí (TV film)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Buttleman
Můj přítel Monk (TV seriál)
Uneseni (TV seriál)
2001 Hardball
Strange Frequency (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
2000 Dokonalá bouře
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Sand
1999 Late Last Night (TV film)
Modrý blesk
Nathan Dixon (TV film)
Slipping-Down Life, A
1998 Boogie Boy
Co se doma usmaží
"Defektiv" BOONE
Fantasy Island (TV seriál)
Křižovatka smrti
Lovec z podsvětí (TV seriál)
Martial Law - Stav ohrožení (TV seriál)
Sedm statečných (TV seriál)
Tajemství loňského léta 2: Rok poté
Vrána (TV seriál)
You, Me and the Kids (TV seriál)
1997 Advokáti (TV seriál)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Než jsme se našli
Ruce od krve
Supertajná zbraň
1996 Dangerous Minds (TV seriál)
Deep in the Heart
Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
Milénium (TV seriál)
Modrý Pacifik (TV seriál)
Od soumraku do úsvitu
Profit (TV seriál)
Promised Land (TV seriál)
Shaughnessy (TV film)
1995 Kongo
Marshal (TV seriál)
Night of the Scarecrow
The Naked Truth (TV seriál)
1994 Cool and the Crazy (TV film)
Dotek anděla (TV seriál)
Pach smrti (TV film)
Pohotovost (TV seriál)
Rebel Highway (TV seriál)
Rychlá kola (TV film)
1993 Akta X (TV seriál)
Dobrodružství Brisco Countyho Jr. (TV seriál)
Freaked
Kost a kůže
1992 Detektiv Nails (TV film)
Mann & Machine (TV seriál)
1991 Případ doktorky Willisové (TV film)
Scary Movie
Sladký jed (TV film)
1990 Křídla (TV seriál)
Never Leave Nevada
Zapadákov (TV seriál)
1989 Rosalie Goes Shopping
1988 Bar-B-Que Movie
Dakota
Hlásím svoji smrt
Hra pro dva
Johnny, buď hodný
Únos Elvise
1987 Murder Rap
1985 Future-Kill

Dokumentární

1992 HBO First Look (TV seriál)

TV pořady

2013 The 2013 Film Independent Spirit Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
19th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
2012 2012 Film Independent Spirit Awards, The (TV pořad)
2011 83. Annual Academy Awards (TV pořad)

Hudební videoklipy

2016 Massive Attack: Take It There (hudební videoklip)
2012 Leaning Towards Solace (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace