foto

Danny Huston

  • nar. 14.5.1962 (54 let)
    Řím, Itálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Danny Huston se narodil 14. Května 1962 v Římě legendárnímu režiséru Johnu Hustonovi a herečce americko – íránského původu Zoe Sallis. Danny se díky vlivu svého otce na začátku své hvězdné kariéry postavil nejdříve za kameru, ovšem s přibývajícím časem jej to táhlo spíše před ní, což se nakonec ukázalo jako správné rozhodnutí. Svou první výraznější roli si odkroutil ve filmu z roku 1995 LEAVING LAS VEGAS. Do širšího povědomí diváků se dostal díky roli Michaela ve skvělém dramatu 21 gramů! O rok později exceloval v dalším dramatu - LETEC, které bylo natočeno Martinem Scorsesem podle skutečných událostí a hlavní roli v něm ztvárnil Leonardo DiCaprio. Za tento snímek byl Danny Huston nominován na SAG Award. V roce 2006 obdržel Golden Satellite Award za roli ve snímku NEPOHODLNÝ. V témže roce se pustil do natáčení westernu THE PROPOSITION, jenž měl premiéru na uznávaném festivalu Sundance.

V posledních několika letech je Danny Hudson stále častěji vyhledáván hollywoodskou produkcí. V roce 2007 si zahrál v akčním dramatu KRÁLOVSTVÍ, poté se ukázal před kamerou s Jimem Carreym v thrilleru 23. To, že je schopen zahrát cokoliv, předvedl v hororu 30 DNÍ DLOUHÁ NOC, kde ztvárnil hlavního záporáka, který chce Joshi Hartnettovi ukousnout hlavu. V dalším roce se ujal role zhýčkaného redaktora v komedii JAK SE ZBAVIT PŘÁTEL A ZŮSTAT ÚPLNĚ SÁM a naposledy jej mohli všichni komiksoví nadšenci vidět v dalším pokračování legendárních X-Menů s názvem X-MEN ORIGINS: WOLVERINE.

V roce 2010 se objeví ve dvou velkých remacích, a to v hvězdně obsazeném SOUBOJI TITÁNŮ a v ROBINU HOODOVI, kde si zahraje po boku dalších hvězd, Russella Crowe, Marka Stronga a Cate Blanchett. Danny je nevlastním bratrem hereček Anjelici Huston, Allegry Huston a scénáristy Tonyho Hustona. Je vdovec a se svou dcerou Stellou žije v Los Angeles.

Marek "Mashak" Myšinský

Herecká filmografie

2017 Wonder Woman
2016 All I See Is You
The Last Photograph
2015 American Horror Story (TV seriál)
Curtain Call (S04E13)
Show Stoppers (S04E12)
Frankenstein
Pressure
2014 American Horror Story (TV seriál)
Blood Bath (S04E08)
The Seven Wonders (S03E13)
Go to Hell (S03E12)
Protect the Coven (S03E11)
The Magical Delights of Stevie Nicks (S03E10)
Big Eyes
Masters of Sex (TV seriál)
Dirty Jobs (S02E04)
Kyrie Eleison (S02E02)
Parallax (S02E01)
Tigers
2013 American Horror Story (TV seriál)
The Sacred Taking (S03E08)
The Dead (S03E07)
The Axeman Cometh (S03E06)
Futurologický kongres
Liga spravedlivých: Záchrana světa
Osvoboditel
2012 Boxing Day
Hitchcock
Hněv Titánů
Město divů (TV seriál)
Two Jacks
Unesená
2011 PlayOff
Příšerka v Paříži
1320
2010 Cesta samuraje
Doktor Smrt (TV film)
Konspirátor
Na hraně temnoty
Robin Hood
Souboj Titánů
Vyrobeno v Dagenhamu
2009 Boogie Woogie
X-Men Origins: Wolverine
2008 Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám
John Adams (TV seriál)
The Kreutzer Sonata
2007 I Really Hate My Job
Království
23
30 dní dlouhá noc
2006 Marie Antoinetta
Opravdová hlava rodiny
Organizace Alfa: Hádův faktor (TV film)
Potomci lidí
Zatmívání
2005 Nepohodlný
Proposition
2004 Letec
Silver City
Zrození
2003 21 gramů
2002 Bacchae, The
Torture TV
2001 Eden
Hotel
2000 Časový kód
Exitus
1999 Rockin' Good Times
1998 Spanish Fly
Susanin plán
1997 Anna Kareninová
1995 Leaving Las Vegas

Dokumentární

2004 Hollywoodské legendy (TV film)
2001 Historie vs. Hollywood (TV seriál)
1989 John Huston: The Man, the Movies, the Maverick

TV pořady

2013 Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)

Režijní filmografie

2016 Fastbreak
The Last Photograph
1995 Ledová princezna (TV film)
Psychopat
1991 Colette
1988 Pan North
1987 Bigfoot (TV film)
Mister Corbett's Ghost (TV film)

Dokumentární

1985 Santa Claus: The Making of the Movie (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace