foto

Goran Višnjić

  • nar. 9.9.1972 (43 let)
    Šibenik, Chorvatsko, Jugoslávie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

193 cm vysoký Chorvatský herec se narodi 9. září 1972 v Sibeniku. Pochází z běžné rodiny. Otec pracoval jako řidič autobusu a matka byla prodavačka v supermarketu. Herectví se začal věnovat už jako mladistvý, v roce 1988 si zahrál ve filmu Braća no materi mladého chorvatského extrémistu. V 18ti letech vstoupil do armády. Je vycvičený jako výsadkář. Po výcviku se dobrovolně nabídnul, že zůstane v armádě další 3 měsíce během války se Srbskem.

Další vzdělání získal na akademii dramatických umění v Zagrebu. Jako mladý herec byl vybrán ke ztvárnění titulní role v Shakespearově Hamletovi. Odsouzeného prince ztvárnil 6x během let 1993-2000 v mezinárodně uznávaném letním divadelním festivalu v Chorvatsku. Vyhrál několik uznávaných cen Orgando. V roce 1998 se objevil v Madonině hudebním klipu The Power Of Goodbye.

Gorana známe hlavně z televizního seriálu Pohotovost, kde ztvárňuje chorvatského lékaře Luku. Během několika epizod ukázal svoje znalosti z Hamleta, když recitoval "Být či nebýt" v chorvatštině. V té samé epizodě nám předvedl dovednosti získané v šermu, při zápase s Carterem. V Pohotovosti účinkuje již 6 sezón 1999-2006 a podepsal smlouvu na další pokračování. Další možnost vidět Gorana jsme měli ve filmu Peacemaker (1997).

- "jemimah" -

Herecká filmografie

2016 Timeless (TV seriál)
2014 Astma
Extant (TV seriál)
Midnight Sun
2013 Konzultant
2012 Dark Hearts
K-11
2011 Muži, kteří nenávidí ženy
Pan Am (TV seriál)
2010 The Deep (TV seriál)
Začátky
2009 Apocrypha
Courageous Heart of Irena Sendler, The (TV film)
Helen
2005 Elektra
2004 Duga mracna noc
Naša mala klinika (TV seriál)
Spartakus (TV film)
2002 Doba ledová
Doctor Sleep
2001 Posljednja volja
Temná voda
2000 Miláčku, vrať se
1998 Hráči
Magická posedlost
Tesko je reci zbogom (TV film)
1997 Olujne tisine 1895-1995 (TV seriál)
Peacemaker
Puska za uspavljivanje
Vítejte v Sarajevu
1996 Prepoznavanje (TV film)
1995 Noční hlídka (TV film)
Vidimo se (TV film)
1994 Pohotovost (TV seriál)
1993 Paranoja

Dokumentární

2009 Previously On: E.R. (TV film)
2003 Robert Capa: In Love and War

TV pořady

2012 2012 Film Independent Spirit Awards, The (TV pořad)
2008 Stand Up to Cancer (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2001 The 53rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Hudební videoklipy

2009 Madonna: Celebration (hudební videoklip)
1999 Madonna: The Power of Good-Bye (hudební videoklip)
Madonna: The Video Collection 93:99 (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace