foto

Miranda Cosgrove

  • nar. 14.5.1993 (23 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato mladá herečka se celým jménem jmenuje Miranda Taylor Cosgrove, narodila se 14. května 1993 v Los Angeles v Kalifornii. Kromě herectví se věnuje i zpívání. Její rodiče jsou Tom a Chris. Ve věku tří let jí objevil hledač talentů. Poté, co přijala jeho nabídku, se objevila v několika reklamách pro televizi. Namátkou pro McDonalds. Už v sedmi letech prohlásila, že dělá to co má ráda. V tomto věku si také vyzkoušela první role pro divadlo a televizi.

V roce 2001 si zahrála v seriálu SMALLVILLE, kde hrála pětiletou Lanu Langovou. O dva roky později debutovala ve filmu ŠKOLA RO©KU. V tomto filmu si zahrála Summer Hathaway, mladou a ambiciózní dívku. Popsala, že práce s Jackem Blackem pro ni byla velkou zkušeností a že nejhorší část byla, když měla předstírat, že zpívá špatně.

Následovala role v DRAKE & JOSH, kde ztvárnila sestru uličnici – Megan Parker. Po té přišla další a ještě úspěšnější, tentokrát v ICARLY. Díky této roli byla druhá nejlépe placená dětská hvězda v televizi. V červnu roku 2008 vydala Columbia Records soundtrack k iCarly. Ten obsahoval i její 4 písničky. Po tomto úspěchu se stala jednou z ženských MTV Pop Rockies roku 2009. V roce 2010 vydala sólové album Sparks Fly. Stala se reklamní tváří značky Neutrogena. Jejím posledním počinem bylo namluvení animované postavičky do 3D filmu JÁ, PADOUCH.

Byla nominována na několik cen, a některé dokázala dokonce vyhrát. Za seriál Drake & Josh vyhrála Oblíbenou TV Show. To samé zopakovala i se show iCarly, odkud si odnesla i cenu za nejlepší výkon v televizním seriálu pro mladou herečku. O rok později obhájila cenu pro iCarly. A za roli Carly vyhrála cenu Favorite International Character of Series.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

2015 A Mouse Tale
Crowded (TV seriál)
Narušitelé
2014 Girlfriend in a Coma (TV film)
2013 Já, padouch 2
Training Wheels
2010 Despicable Me Presents: Minion Madness
Home Makeover
Já, padouch
2009 Big Time Rush (TV seriál)
Divoký hřebec
Dobrá manželka (TV seriál)
2008 iCarly: iGo to Japan (TV film)
Merry Christmas, Drake & Josh (TV film)
2007 iCarly (TV seriál)
Naked Brothers Band, The (TV seriál)
2006 Drake & Josh Go Hollywood (TV film)
Držte krok se Steinovými
2005 Králíček Péťa
Tvoje, moje a naše
2004 Drake a Josh (TV seriál)
2003 Lilo a Stitch (TV seriál)
Škola ro(c)ku
2002 Co nového Scooby-Doo? (TV seriál)
2001 S dětmi na krku (TV seriál)
Smallville (TV seriál)

TV pořady

2013 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2013 (TV pořad)
2012 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2012 (TV pořad)
Teen Choice Awards 2012 (TV pořad)
2011 The 37th Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2010 Christmas in Washington (TV pořad)
MTV Movie Awards 2010 (TV pořad)
Teen Choice Awards 2010, The (TV pořad)
2009 Teen Choice Awards 2009, The (TV pořad)
2009 MTV Movie Awards (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Hudební videoklipy

2013 Pharrell Williams: Happy (hudební videoklip)
2011 Best Coast: Our Deal (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace