foto

Elizabeth Daily

  • nar. 11.9.1961 (55 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Elizabeth Ann Guttman, kterou známe pod pseudonymem Elizabeth Daily a EG Daily, je americká herečka, zpěvačka a skladatelka, měřící 1,55 m, francouzského původu. Narodila se rodičům Alexi a Heleně, má tři bratry Michaela, Ronalda a Sama a sestru Reine River.

V roce 1985 podepsala nahrávací smlouvu s A&M Records a o rok později vydala svůj první singl "Say It, Say It." Její písně "Shake It Up" a "I'm Hot Tonight" se objevily na soundtracku k filmu ZJIZVENÁ TVÁŘ. Její hit "Love in the Shadows" můžeme slyšet ve filmech ZLODĚJ CITŮ(1984) a CIRCUIT(2001). Další její píseň "Waiting" je na soundtracku filmu SNÍDAŇOVÝ KLUB. Hraje na kytaru, klávesy, harmoniku a bicí.

Hrála postavu Sandy Burns v seriálu THE RIGHTEOUS APPLES, 1980-1981. V roce 1985 přišla role ve filmu Tima Burtona Pee-Weeho velké dobrodružství. Dále ji můžeme vidět v mnoha televizních filmech a seriálech. Např. si zahrála i v seriálu PŘÁTELÉ.

Chodila například s hercem a modelem Jonem-Erikem Hexumem v době jeho smrti. Herec zemřel v roce 1984 při natáčení seriálu COVER UP, kde hrál hlavní mužskou roli. S producentem Rickem Salomonem má dvě dcery. První Hunter Daily Salomon se narodila 13. března 1996 a druhá Tyson 14. října 1998. Manželství Ricka a Elizabeth trvalo pět let (1995-2000).

Herecká filmografie

2016 Mothers and Daughters
31
2015 Unlikely's, The
2013 Julius Jr. (TV seriál)
Zvědavý George: Jarní dobrodružství (TV film)
2012 Yellow
2011 Boy Toy
Happy Feet 2
2010 Gnomes and Trolls: The Forest Trial
Pound Puppies: Štěňátka do každé rodiny (TV seriál)
62 Pickup
2009 Je to i můj život
Zvědavý George 2 - Veselé opičí Vánoce (TV film)
2008 Skřítkové a trollové: Tajemná komnata
2007 White Air
2006 Cutting Room
Dům hrůzy
Trhni si!
2005 Potheads: The Movie
Vyvrženci pekla
2004 Game Over (TV seriál)
Stop That Cycle
Wait
2003 All Grown Up (TV seriál)
Lumpíci v divočině
2002 Baby Blues Christmas Special, A (TV film)
Country Bears
ChalkZone (TV seriál)
Powerpuff Girls
Powerpuff Girls: Twas the Fight Before Christmas
2001 Co je Andy? (TV seriál)
Labutí trumpetka
Přestávka: Škola mimo provoz
Rugrats: All Growed Up, The (TV film)
2000 Alvin a Chipmunkové - Setkání s vlkodlakem
Baby Blues (TV seriál)
Bob's Video
Gen¹³
Lumpíci v Paříži
1999 Datel Woody (TV seriál)
Roughnecks: The Starship Troopers Chronicles (TV seriál)
Veselé Vánoce
1998 Babe 2: Prasátko ve městě
Lumpíci
The Powerpuff Girls (TV seriál)
1997 Přestávka (TV seriál)
Rugrats Vacation, A
1996 Gargoyles: The Goliath Chronicles (TV seriál)
Helen Keller
Jungle Cubs (TV seriál)
Ostrov pokladů
Quack Pack (TV seriál)
What a Cartoon Show, The (TV seriál)
1995 Goofy na výletě
Princ a chuďas
Twisted Tales of Felix the Cat, The (TV seriál)
1994 Aladinova dobrodružství (TV seriál)
Bump in the Night (TV seriál)
Duckman: Private Dick/Family Man (TV seriál)
Malí uličníci
Přátelé (TV seriál)
1993 Empty Cradle (TV film)
Problem Child (TV seriál)
1992 Kocour Raplík (TV seriál)
Lék pro Lorenza
Stav: kritický (TV film)
1991 Dutch aneb Bláznivá cesta
Lumpíci (TV seriál)
Souboj
1989 Camp Candy (TV seriál)
Zajíček
1988 Zlé sny
1987 Želvy Ninja (TV seriál)
1985 Fandango
Orkly Kid, The
Pee-Weeho velké dobrodružství
Radši umřít
1984 Ohnivé ulice
Žádná maličkost
1983 Dívka z údolí
Funny Money
1982 Escape Artist, The
Ladies and Gentlemen, the Fabulous Stains
Mauzoleum
1981 Righteous Apples, The (TV seriál)
Street Music
Wacko

Dokumentární

2013 I Know That Voice
2009 Powerpuff Girls: Who, What, When, Where, Why... Who Cares?, The
2005 100 Greatest Cartoons (TV film)
30 Days in Hell: The Making of 'The Devil's Rejects'
2003 Valley Girl: 20 Totally Tubular Years Later
2002 Making and Meaning of 'We Are Family', The
2001 Beaver Trilogy, The
Rugrats: Still Babies After All These Years (TV film)
2000 Making of 'Rugrats in Paris', The

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace