foto

Jiří Pomeje

  • nar. 13.12.1964 (51 let)
    České Budějovice, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jirka se narodil 13.12. 1964 rodičům Jiřímu, který byl povoláním inženýr a Jaroslavě, která pracovala jako porodní asistentka. Absolvoval gymnázium a v této době začal navštěvovat stepařský kroužek. Tanci se věnoval několik let a dokonce 10 let závodně. Účinkoval i v baletnu ve hře Bachačisarajská fontána, kde ztvárnil dvojroli Poláka a Tatara.

Poté se přihlásil na Damu, a i když přijímací zkoušky udělal, nebyl přijat z důvodu vyloučení jeho otce z komunistické strany. Měl ale štěstí v neštěstí, neboť při posledním kole přijímaček se přijeli podívat i někteří ředitelé oblastních divadel. Jirku tehdy zaujala nabídka ze Šumperka, kde získal angažmá a hned obsazení do šesti rolí.

Po roce v divadle opět zkusil štěstí a přihlásil se na Damu. Tentokrát byl konečně přijat. Ještě před tím si však stačil zahrát malou roli v pohádce S ČERTY NEJSOU ŽERTY. Během studií si zahrál např. v seriálu VŠICHNI DOBŘÍ VOJÁCI a poté ve filmu DOTYKY. Damu absolvoval roku 1988.

Roku 1989 nastoupil povinnou vojenskou službu v Táboře. Mezitím si stihl zahrát ve filmu MUKA OBRAZNOSTI. Roku 1992 založil společnost FRONDA film. Producentsky se například podílel na filmu PRINCEZNA ZE MLEJNA, Z PEKLA ŠTĚSTÍ a nebo ANDĚLSKÁ TVÁŘ. Roku 1994 se oženil s herečkou Michaelou Kuklovou. S tou si zahrál například ve filmu PLAYGIRLS II. a nebo ve filmu Zdeňka Trošky Andělská tvář.

Rok 2002 se pro něj stal zlomovým. Rozhodl se financovat již zmíněnou Andělskou tvář, ale v době příprav mu bylo odmítnuto splufinancování filmu ze strany FV Plast. Jiří ovšem věřil v úspěch filmu a rozhodl se jej dotočit. Na jeho dokončení si musel bohužel půjčit, ale věřil, že se mu investované peníze vrátí. Do kin však lidé moc nechodili a tak se film stal celkem neúspěšným. Jiří Pomeje jako producent zkrachoval, byla na něj uvalena exekuce a začal mít problémy i s alkoholem.

Roku 2007 se podílel na přípravě výstavy Gottllandu a v témže roce se rozvedl se svou manželkou Michaelou Kuklovou. Zdálo by se, že se roku 2008 konečně usmálo na Jirku štěstí, oženil se totiž s Ivetou Bartošovou. Opak byl však pravdou, ke konci roku 2009 podala žádost o rozvod sama Iveta Bartošová.

LucieAngelika "Angie91" T.

Producentská filmografie

Herecká filmografie

2015 Vánoční Kameňák
2013 Angelika
Kameňák 4
2012 Policajti z centra (TV seriál)
2010 1 000 000 $
2008 Bathory
2004 Kameňák 2
2001 Andělská tvář
2000 Začátek světa
Zvonící meče (TV film)
1999 Hanele
1998 Zkřížené meče (TV film)
1997 O perlové panně
1996 Hospoda (TV seriál)
Na hraně (TV film)
O mrňavém obrovi (TV film)
O třech rytířích, krásné paní a lněné kytli
1995 Kníže Václav (TV film)
Nováci (TV seriál)
Playgirls
Playgirls II
1994 Detektiv Martin Tomsa (TV seriál)
Laskavý divák promine (TV seriál)
1993 Melánie, Melánie (TV film)
Nahota na prodej
1992 Lady Macbeth Mcenského újezdu
O princi, který měl o kolečko víc (TV film)
1990 Král kolonád
Tichá bolest
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Jestřábí moudrost
Muka obraznosti
Případ pro zvláštní skupinu (TV seriál)
1988 Čekání na Patrika
Nejen v těchto dnech (TV film)
Přejděte na druhou stranu (TV seriál)
Rodáci (TV seriál)
Vlastně se nic nestalo
1987 Dotyky
Hláska (TV film)
Pravidlá kruhu
Střecha nad hlavou (TV film)
Zírej, holube! (TV film)
1986 Bylo nás šest (TV seriál)
Gottwald (TV seriál)
Píseň o statečném Heřmanovi a sličné Jitce (TV film)
Preceptor (TV film)
Šaty až na zem (TV film)
Velká filmová loupež
XYZ (TV film)
1985 Mlčení Marie Zvoníkové (TV film)
Případ Jaruška (TV film)
1984 Dlouhý čas naděje (TV film)

Dokumentární

2002 Film o filmu: Andělská tvář (TV film)

TV pořady

2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Bubo bubo (TV pořad)
Pološero (TV pořad)
Tajemství filmových hvězd (TV pořad)
Trampoty (TV pořad)
2010 Prostřeno! (TV pořad)
Rozmarná léta českého filmu (TV pořad)
VIP zprávy (TV pořad)
2008 Café X (TV pořad)
Přísně tajné (TV pořad)
TOP STAR magazín (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
1997 Hejbni kostrou (TV pořad)
1996 Smotánka (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace