foto

Rupert Grint

  • nar. 24.8.1988 (28 let)
    Stevenage, Hertford, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rupert Grint je herec, který se narodil v anglickém městečku Hertfordshire a už po páté se ujímá role nejmladšího z bratrů Weasleyových, přítele Harry Pottera - Rona. Jakkoli byla role v Harry Potter a Kámen mudrců jeho vůbec první zkušeností s profesionálním herectvím, jeho přirozený talent mu zajistil mezinárodní uznání kritiků i řadových diváků a také nominaci britského Critic's Circle na cenu Best Newcomer.

Mimo prvního Harryho Pottera si zahrál po boku Simona Callowa a Stephena Fry roli šíleného profesora ve snímku Petera Hewitta Prďoši. a samozřejmě se objevil v Harry Potter a Tajemná komnata, Harry Potter a vězeň z Azkabanu a Harry Potter a Ohnivý Pohár. Rupert je nejstarší z pěti dětí a tvrdí, že má s Ronem mnoho společného, zejména pak neukojitelnou chuť na sladkosti. Před tím, než získal roli Rona Weasleyho, hrál pouze ve školních produkcích a ochotnických spolcích.

Z jeho rolí jmenujme například gangstera Roostera ve hře Annie, roli v představení Peter Pan a postavu Rumplestiltskina v Grimm Tales. Od té doby, co se před několika lety poprvé představil publiku jako roztomilý a legrační Weasleyovic kluk, po všech stránkách vyrostl a nyní je z něj sedmnáctiletý mladý muž. Když jej nenajdeme na placu při natáčení, nejraději hraje golf. Ve škole má Rupert rád kreslení, během natáčení nakreslil například podobiznu herce Alana Rickmana, který hraje profesora Snapea.

Zdroj: www.potterharry.net

Herecká filmografie

2015 Enemy of Man
Moonwalkers
2014 Pošťák Pat
2013 CBGB: Kolébka punku
Hurá na fotbal
Necessary Death of Charlie Countryman, The
Super Clyde (TV film)
2012 Kříž cti
2011 Harry Potter a Relikvie smrti - část 2
2010 Harry Potter a Relikvie smrti - část 1
Neřízená střela
Pojďte se mnou létat (TV seriál)
2009 Harry Potter a Princ dvojí krve
Cherrybomb
2007 Harry Potter a Fénixův řád
2006 Lekce řízení
The Children's Party at the Palace (TV film)
2005 Harry Potter a Ohnivý pohár
2004 Harry Potter a vězeň z Azkabanu
Ministry of Mayhem (TV seriál)
2002 Harry Potter a Tajemná komnata
Prďoši
2001 Harry Potter a Kámen mudrců

Dokumentární

2015 Tom Felton Meets the Superfans (TV film)
2011 Harry Potter a jeho 50 nej (TV film)
2010 Big Movie Premiere: Harry Potter & the Deathly Hallows Pt. 1 (TV film)
Many Faces of..., The (TV seriál)
2007 Hidden Secrets of Harry Potter, The (TV film)
2006 Reflections on the Fourth Film
2005 Best Ever Family Films (TV film)
Happy Birthday, Peter Pan (TV film)
'Harry Potter': Behind the Magic (TV film)
2004 Head to Shrunken Head
2003 Interviews with Students
2001 Harry Potter: Behind the Magic (TV film)
1992 HBO First Look (TV seriál)

TV pořady

2014 Harry Potter: The Making of Diagon Alley (TV pořad)
2011 Teen Choice 2011 (TV pořad)
The Orange BAFTA Film Awards 2011 (TV pořad)
2010 Daybreak (TV pořad)
2009 Comic Relief 2009 (TV pořad)
2009 MTV Movie Awards (TV pořad)
2006 Hormiguero, El (TV pořad)
Made in Hollywood: Teen Edition (TV pořad)
2005 Made in Hollywood (TV pořad)
2004 The X Factor (TV pořad)
Xtra Factor, The (TV pořad)
2002 Top Gear 2010 (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1991 Días de cine (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1978 Top Gear (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Hudební videoklipy

2011 Ed Sheeran - Lego House (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace