foto

Michael Bentt

  • nar. 4.9.1965 (51 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Michael Bentt je filmový a televízny herec, a vyslúžilý boxer v ťažkej váhe jamajského pôvodu. Narodil sa v East Dulwich v Londýne, ale vyrastal v Cambria Heights (Queens), v New Yorku. Jeho matka i otec sú jamajskí občania. Je jednorazovým šampiónom boxu v ťažkej váhe, keď titul World Boxing Organization (WBO) držal od októbra 1993 do marca 1994.

Ako herec je známy zo životopisného filmu ALI (2001), kde bol zvolený na hlavnú úlohu, ako druhý herec po Willovi Smithovi, ale nakoniec mu pristala rola Sonnyho Listona. Zároveň tu pôsobil ako hlavný sparing partner a asistent trénera v priebehu šiestich mesiacov tréningu, pred začatím nakrúcania filmu.

Jednu z rolí si zahral aj v oscarovom filme Clinta Eastwooda MILLION DOLLAR BABY (2004) a snímke VEREJNÍ NEPRIATELIA (2009), kde ho Michael Mann obsadil ako Herberta Youngblooda.

Matúš "Sufferer" Franko

Herecká filmografie

Filmy

2015 Hacker
2011 Život za život (TV film)
2009 Veřejní nepřátelé
2007 Soused
2005 Ve vlastnictví státu 2: Krev v ulicích
2004 Collateral
Million Dollar Baby
2003 Detektivové z Hollywoodu
2002 Niche
Temný stín nad L.A.
2001 Ali
2000 Boxerka

TV seriály

2009 Zákon gangu (TV seriál)
Hora svědectví (S02E07)
2002 Firefly (TV seriál)
Válečné historky (E10)

Dokumentární

1999 Shadow Boxers

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace