foto

Tracy Morgan

  • nar. 10.11.1968 (47 let)
    Bronx, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tracy Morgan je vynikající komik, kterého si všichni pamatujeme především z filmu TRESTNÁ LAVICE. Jen málokdo však ví, že tenhle 178 cm vysoký herec to v začátcích své kariéry měl velice krkolomné. Jen považte, ženit se v sedmnácti a být tátou v osmnácti letech není pro začínajícího herce úplně typické.

Vše začalo 10. Listopadu 1968 v Bronxu. Toho dne se známému muzikantovi Jimmymu Morganovi narodil syn Tracy. Tracy strávil většinu svého mládí v této drsné čtvrti New Yorku a také zde vychodil střední školu. Po jejím absolvování musel Tracy živit rodinu a tak si začal vydělávat jako malíř pokojů. Ovšem již v té době pokukoval po publiku a časem to zkouší jako stand-up komik. Zlom přichází v roce 1996, kdy se objevuje v Saturday Night Live, kde po dobu sedmi let paroduje nejrůznější známé osobnosti. V roce 2003 Saturday Night Live opouští a zkouší prorazit ve filmu. V témže roce si zahrál po boku Chrise Rocka v komedii HLAVA STÁTU a hned poté natočil již výše zmíněnou komedii s Adamem Sandlerem a Burtem Reynoldsem TRESTNÁ LAVICE. Tracy zde ztvárnil obsahem malou ovšem výrazem nepřehlédnutelnou roli roztleskávače-tranvestity.

Asi nejpodstatnější etapa jeho profesní kariéry začíná v roce 2006 a trvá dodnes. Společně s Tinou Fey a Aleckem Baldwinem je obsazen do nevšedního sitcomu 30ROCK, který se odehrává v prostředí výroby televizních pořadů. Tracy Morgan zde hraje sám sebe a seriál za čtyři roky vysílání posbíral již mnoho televizních cen. Během natáčení 30ROCK sem tam přeběhne k filmu. Mohli jsme ho vidět v PIDIHAJZLÍKOVI, SUPERHRDINOVI či v poslední době ve filmu G-FORCE.

V tomto roce se na nás Tracy vyřítí v komedii POLDOVÉ, kde ztvární společně s Brucem Willisem velice svéráznou dvojici policistů a v další komedii Death at a Funeral. Tracy Morgan se v roce 2008 po třiadvaceti letech rozvedl se svou ženou Sabinou, s níž má tři syny. Tracyho Juniora., Malcolma a Gitrida.

Marek "Mashak" Myšinský

Herecká filmografie

2020 Richard Pryor: Is It Something I Said?
2017 Fist Fight
2015 Accidental Love
Byla to divoká noc
2014 Pět nejlepších
Rio 2
Škatuláci
2012 Predisposed
2011 Chick Magnet
Rio
Uzavřený případ
2010 Čas na dobrodružství (TV seriál)
Horší než smrt
Poldové
2009 Deep in the Valley
G-FORCE
2008 První neděle
Suprhrdina
2007 Human Giant (TV seriál)
2006 Bezva jízda (TV film)
Holky jdeme na to aneb putování tučňáků
Pidihajzlík
Studio 30 Rock (TV seriál)
Where My Dogs At? (TV seriál)
2005 Menciův svět (TV seriál)
Trestná lavice
Už jsme tam?
2003 Hlava státu
Tracy Morgan Show, The (TV seriál)
2002 Frank McKlusky
Tracy Morgan: One Mic (TV film)
Vtipálkové Crank Yankers (TV seriál)
2001 Jay a mlčenlivý Bob vrací úder
Kdo hulí, ten umí
Třicet let života
2000 Síla klamu
TV Funhouse (TV seriál)
1998 Mazaní hoši
1996 Honička na playboye
Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
1992 Martin (TV seriál)

Dokumentární

2014 Lennon or McCartney - a.z.
2011 The Undefeated - a.z.
2005 Richard Pryor: The Funniest Man Dead or Alive (TV film)
2004 Apollo at 70: A Hot Night in Harlem (TV film)
2003 Three Stooges 75th Anniversary Special, The (TV film)
2002 Driven (TV seriál)
Russell Simmons Presents Def Poetry (TV seriál)
1999 Saturday Night Live 25 (TV film)
1992 HBO First Look (TV seriál)

TV pořady

2015 An SNL Christmas 2015 (TV pořad) - a.z.
67. Emmy Awards (TV pořad)
67th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2012 Betty White's 90th Birthday: A Tribute to America's Golden Girl (TV pořad)
64. Emmy Awards (TV pořad)
2011 Akvária (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Marriage Ref, The (TV pořad)
2009 Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
61. Emmy Awards (TV pořad)
2007 Guys Choice (TV pořad)
Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
2006 Megan Mullally Show, The (TV pořad)
Saturday Night Live: The Best of Saturday TV Funhouse (TV pořad)
The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2004 Hip-Hop Honors (TV pořad)
On-Air with Ryan Seacrest (TV pořad)
Saturday Night Live: The Best of Will Ferrell - Volume 2 (TV pořad)
101 Most Unforgettable SNL Moments (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Napálené celebrity (TV pořad)
Osbourne Family Christmas Special, The (TV pořad)
Saturday Night Live Weekend Update Halftime Special (TV pořad)
Scare Tactics (TV pořad)
Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
Jim Breuer Show, The (TV pořad)
1997 Chris Rock Show, The (TV pořad)
The View (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
Uptown Comedy Club (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace