foto

Jean-Paul Rouve

  • nar. 26.1.1967 (49 let)
    Dunkerque, Nord, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jean-Paul Rouve je francouzský herec a režisér původem z Dunkerque, kde se 26. ledna 1967 narodil. Jeho kariéra začala v divadle v rodném městě. V roce 1989 se přestěhoval do Paříže, kde tři roky studoval herectví na Cours Florent. Na turné po severní Francii si ho poprvé všiml belgický režisér Pierre Joassin, díky němuž se poprvé objevil v televizi a následně si zahrál v seriálu Julie Lescautová (1992). S kolegy Marinou Fois, Mauricem Barthélémym, Pierre-Francois Martin-Lavalem založil skupin Robin Hood. V roce 1997 se se skupinou dostali do divadla Théâtre de la Gaîté-Montparnasse a Splendid.

V roce 2007 začal s kariérou režiséra a jeho první film se jmenuje Sans arme, ni haine, ni violence (2008).

Vojtěch "Cheeker" Jirka

Herecká filmografie

2015 Les Tuche 2- Le rêve américain
Nová dobrodružství Aladina
2014 Ce soir je vais tuer l'assassin de mon fils (TV film)
Jamais le premier soir
La queue
Les Souvenirs
2013 Denis
En solitaire
2012 Quand je serai petit
2011 Grand restaurant II, Le (TV film)
Légitime défense
Nízkonákladovka
Poupoupidou
Zbohatlíci
2010 Arthur a souboj dvou světů
En chantier, monsieur Tanner! (TV film)
Tajemství mumie
2009 Arthur a Maltazardova pomsta
Le Coach
Scènes de ménages (TV seriál)
2008 Jeune fille et les loups, La
Sans arme, ni haine, ni violence
Très très grande entreprise, La
2007 Ce soir, je dors chez toi
Edith Piaf
Ostrov pokladů
Premier voyage
Sněhurka
2006 Nos jours heureux
Rok v mém životě
2005 Bunker paradise
Jak sbalit super kost
Pobuda
2004 Boxer století
Nevinný žert
Příliš dlouhé zásnuby
RRRrrrr!!!
Superstar
2003 Absolutně Scary
Clefs de bagnole, Les
Já, César
2002 Asterix a Obelix: Mise Kleopatra
Jak řeknete, pane
Jojo la frite
Pan Batignole
17, Le (TV seriál)
2001 Paleček
Stratégie de l'échec, La
Tanguy
2000 Cape et l'épée, La (TV seriál)
Elie annonce Semoun, la suite...
Il est difficile de tuer quelqu'un, même un lundi
Instant norvégien, L' (TV seriál)
1999 Amour déchiré, L'
Karnaval
Trafic d'influence
1998 Grosse émission, La (TV seriál)
Serial Lover: Vraždí z lásky
1997 Famille Sapajou, La (TV film)
1996 Souffleur, Le
1995 Le R.I.F. (TV seriál)
1993 De père inconnu (TV film)
1992 Julie Lescautová (TV seriál)
1991 Myster Mocky présente (TV seriál)

Dokumentární

2009 Gangstars (TV film)
2008 Annie Girardot, ainsi va la vie (TV film)
2004 Les marches du podium
2003 Patrick Dewaere, l'enfant du siècle (TV film)
1999 Paris dernière (TV seriál)
1998 Comme au cinéma (TV seriál)

TV pořady

2012 La parenthèse inattendue (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
Qui veut gagner des millions? (TV pořad)
1999 Pire des Robins des Bois, Le (TV pořad)
1987 Nulle part ailleurs (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace