foto

Rita Wilson

  • nar. 26.10.1956 (59 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americká herečka a producentka se narodila 26. října 1956. Je rozená jako Margarita Imbrahimoff, její otec pochází z Bulharska a matka je Řekyní. Je vdaná za herce Toma Hankse a má s ním dvě děti.

Její kariéra začala v roce 1972, kde se objevila v sitcomu THE BRADY BUNCH, v epizodě "Greg´s Triangle". Zahrála si hned v několika filmech, mezi její počáteční snímky patří např. PŘÍBĚHY CHEECHE A CHONGA, následovaly tři filmy po boku Toma Hankse, včetně filmu SAMOTÁŘ V SEATTLU.

Větší role na ní čekala ve filmu BLÁZNI A POLOBLÁZNI, NAVŽDY SPOLU nebo ROLNIČKY KAM SE PODÍVÁŠ. Také si zahrála vedlejší roli ve filmu NEVĚSTA NA ÚTĚKU.

Z novějších kousků je to třeba role ve filmu GENERACE X, STARÝ PÁKY či role kamarádky Meryl Streep v komedii NĚJAK SE TO KOMPLIKUJE.

V roce 2006 si zahrála na Broadwayi roli Roxie Hart v obnově muzikálu Chicago. Je často spojována s vedením herečky Nia Vardalos a filmem MOJE TLUSTÁ ŘECKÁ SVATBA, kde se ukázala jako producentka.

Hana "Aknah" Kalivodová

Herecká filmografie

2016 Brother Nature
Moje tlustá řecká svatba 2
2015 Facing the Wind
2014 Kiss Me
Stranded
2012 Girls (TV seriál)
Jewtopia
2011 Carrier, The
Umění zapadnout
2009 Dobrá manželka (TV seriál)
Nějak se to komplikuje
Starý páky
2006 Beautiful Ohio
2005 Generace X
2004 Nikdy to nevzdávej!
2002 Auto Focus - Muži uprostřed svého kruhu
2001 Parfém
Skleněný dům
1999 Druhá šance
Invisible Child (TV film)
Nevěsta na útěku
1998 Psycho
Ze Země na Měsíc (TV seriál)
1996 Kdyby zdi mohly mluvit (TV film)
No Dogs Allowed
Rolničky, kam se podíváš
To je náš hit!
1995 Navždy spolu
1994 Blázni a poloblázni
1993 Barbaři za branou (TV film)
Frasier (TV seriál)
Samotář v Seattlu
1990 Ohňostroj marnosti
1985 Blázni a dobrovolníci
1980 Příběhy Cheeche a Chonga
1979 Day It Came to Earth, The
1978 Flying High (TV film)
1966 Elvis: Spinout

Dokumentární

2015 Nora Ephron: Všechno je námět
2014 Bystander Revolution (TV seriál)
2009 Barack Obama: Koncert 2009 (koncert)
2007 Saturday Night Live in the '90s: Pop Culture Nation (TV film)
2005 Mise na Měsíc 3D
1999 'Psycho' Path
Saturday Night Live 25 (TV film)
Telling the Story of Us (TV film)

TV pořady

2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
The 69th Annual Tony Awards (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
The EE BAFTA Film Awards 2014 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
2012 64. Emmy Awards (TV pořad)
2011 Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2009 Watch What Happens: Live (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2002 AFI Life Achievement Award: A Tribute to Tom Hanks (TV pořad)
2001 73. Annual Academy Awards (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1994 The 66th Annual Academy Awards (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Producentská filmografie

Režijní filmografie

2007 Trap, The

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace