foto

Asghar Farhadi

  • nar. 1972
    Isfahán, Írán
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Asghar Farhadi (1972, Isfahán, Írán) začal s natáčením filmů na formáty Super 8 mm a 16 mm. V roce 1998 absolvoval obor filmové režie na Teheránské univerzitě a ještě během studií režíroval pro televizi a psal rozhlasové hry. Vedle několika krátkých filmů byl jeho první prací pro film scénář k dílu Ertefae past (Nízké výšiny, 2001). Jako režisér debutoval snímkem Raghs dar ghobar (Tanec v prachu, 2003), který na moskevském filmovém festivalu získal cenu za mužský herecký výkon. Jeho druhý film Shah-re ziba (Krásné město, 2004) i snímek Chahar shanbeh souri (Ohňostrojová středa, 2006) byly uvedeny na mnoha festivalech, čtvrtý film O Elly soutěžil v hlavní sekci Berlinale 2009.

44. MFF K. Vary 2009

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Dokumentární

2015 Gohar Kheirandish a Filmography
2013 Rozchod z Íránu
2011 Cinéma Iranien, la dernière vague (TV film)
2003 Il était une fois... (TV seriál)

TV pořady

2012 2012 Film Independent Spirit Awards, The (TV pořad)
1997 Metropolis (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace