foto

Alan Taylor

  • nar. 1965
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Alan Taylor je americký seriálový a filmový režisér, producent a scénárista. Jedná se o jednu z nejvýznamnějších osobností americké seriálové tvorby. Taylor se podílel na počtu úspěšných seriálů a minisérií, nejčastěji ve spolupráci s HBO.

Alan Taylor se narodil kurátorce Mimi Cazort a kameramanu James J. Taylorovi. Má jednu sestru, Annu Domino, která hraje v indie-rockové kapele. Momentálně bydlí v New Yorku se svou manželkou, maskérkou Nicki Ledermann, a svými dvěma dcerami a jedním synem.

Tereza "TerezaTurz." Turzíková

Režijní filmografie

Filmy

2015 Terminator Genisys
2013 Thor: Temný svět
2010 Wonderful Maladys, The (TV film)
2009 1% (TV film)
2003 Kill the Poor
2001 Císařovy nové šaty
1995 Palookaville
1988 That Burning Question

TV seriály

2017 Roadside Picnic (TV seriál)
2012 Hra o trůny (TV seriál)
Valar Morghulis (S02E10)
Princ ze Zimohradu (S02E08)
Noční krajiny (S02E02)
další epizody (4)
2011 Hra o trůny (TV seriál)
Oheň a krev (S01E10)
Baelor (S01E09)
The Playboy Club (TV seriál)
2010 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Keltský večer (S01E05)
2009 Znuděný k smrti (TV seriál)
2008 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Král hor (S02E12)
V odborné péči (TV seriál)
2007 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Nixon versus Kennedy (S01E12)
Dámská toaleta (S01E02)
Zrak ti zastřel kouř (S01E01)
2006 Velká láska (TV seriál)
2005 Řím (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Huga nemá nikdo rád (S02E04)
2003 Keen Eddie (TV seriál)
2001 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
1999 Rodina Sopránů (TV seriál)
Smíření (S01E06)
Západní křídlo (TV seriál)
Znovu na světě (TV seriál)
1998 Sex ve městě (TV seriál)
1997 Oz (TV seriál)
1996 Traders (TV seriál)
1993 Zločin v ulicích (TV seriál)

Herecká filmografie

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(62)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace