foto

Rene Auberjonois

  • nar. 1.6.1940 (75 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

René Murat Auberjonois se narodil 1. června 1940 v New Yorku v USA do umělecké rodiny, která zahrnovala jeho dědečka, známého švýcarského malíře a otce Fernanda, který byl spisovatel. Jeho matka byla princezna Louise Laure Napoleone Eugénie Caroline Murat, která byla pravnučka jednoho z hlavních rádců vojevůdce Napoleona Bonaparte při jeho slavném tažení. Jeho rodina se přestěhovala do Paříže krátce po druhé světové válce. Zde také René udělal důležité rozhodnutí, když v šesti letech mohl řídit školský sbor na rodičovském představení Do You Know Muffin Man?. Když představení skončilo rozhodl se stát se hercem.

Rodina se znovu přestěhovala zpět do USA, do umělecké kolonie v severní části New Yorku. V raném věku, byl René obklopen hudebníky, skladateli a herci. Mezi jeho sousedy patřili Helen Hayes, Burgess Meredith a John Houseman, který se později stal jeho rádcem. Houseman dal Renému jeho první divadelní práci ve věku 16 let, jako učeň v divadle ve Stratfordu, Connecticut, sám René později prohlásil že za svoje úspěchy vděčí právě jemu. Později začal navštěvovat Carnegie-Mellonskou Univerzitu, zde studoval herectví a neučil se jenom hrát ale učil se také o celém procesu výroby divadelní hry. Po absolvování CMU, René jednal s různými divadelními společnostmi, včetně San Franciské divadelní konzervatoře a Broadwayské akademie hudby.

V roce 1969 získal roli ve svém prvním hudebním díle Coco, zde se setkal s hvězdou Katharine Hepburn a získal nominaci za herce ve vedlejší roli. Od té doby hrál v mnoha divadelních představeních, filmech a televizních seriálech, včetně role Claytona Endicotta v komediálním seriálu BENSON (1979), ale nejvíce se proslavil ve slavné sérii STAR TREK: DEEP SPACE NINE (1993), kde ztvárnil roli Oda po dobu sedmi let. Mezi jeho nejnovější projekty patří film PATRIOT (2000), kde měl hlavní roli Mel Gibson a účast v několika dílech seriálu FRASIER (1993) roku 2000. Také si zkusil dabovaní v herním průmyslu ve hrách Uncharted 2 a Fallout. Momentálně šťastně žije se svojí manželkou Judith a má dvě děti.

Honza "Listeroman" Göth

Herecká filmografie

2016 Certain Women
2015 This Is Happening
2014 Letadla 2: Hasiči a záchranáři
2012 Ben 10: Omniverse (TV seriál)
1600 Penn (TV seriál)
2011 Looney Tunes: Úžasná show (TV seriál)
2010 BlackBoxTV (TV seriál)
Dan Vs. (TV seriál)
Pound Puppies: Štěňátka do každé rodiny (TV seriál)
Young Justice (TV seriál)
2009 Archer (TV seriál)
Dobrá manželka (TV seriál)
Skladiště 13 (TV seriál)
Znuděný k smrti (TV seriál)
2007 Božská mrcha (TV seriál)
Klídek, Scooby-Doo!
Random! Cartoons (TV seriál)
2005 Avatar: Legenda o Aangovi (TV seriál)
Geppetto's Secret
Chirurgové (TV seriál)
It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Myšlenky zločince (TV seriál)
2004 Kauzy z Bostonu (TV seriál)
2003 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
2002 Tarzan & Jane
2001 Burning Down the House
Deník princezny
House of Mouse (TV seriál)
Legend of Tarzan, The (TV seriál)
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
2000 Geppetto (TV film)
Josef - Král snů
Malá mořská víla II: Návrat do moře
Patriot
Sally Hemingsová: Americký skandál (TV film)
Secret Adventures of Jules Verne, The (TV seriál)
We All Fall Down
1999 Griffinovi (TV seriál)
Inspektor Gadget
Xyber 9: New Dawn (TV seriál)
1998 Americký ocásek 3 - Poklad na Manhattanu
1997 Kočky netančí
Los Locos
Snide and Prejudice
1996 Bruno the Kid (TV seriál)
Captain Simian & The Space Monkeys (TV seriál)
Richie Rich (TV seriál)
1995 Batman navždy
The Savage Dragon (TV seriál)
1994 Aladinova dobrodružství (TV seriál)
Marsupilami (TV seriál)
1993 Malá pistolnice Jo
Mighty Max (TV seriál)
Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Star Trek: Hluboký vesmír devět - Vyslanec (TV film)
1992 Hráč
Ned Blessing: The True Story of My Life (TV film)
Riskantní karta (TV film)
Sands of Time, The (TV film)
1991 Absolutní cizinci (TV film)
Ashenden (TV seriál)
Lost Language of Cranes, The (TV film)
Lucky Luke (TV seriál)
Pirates of Dark Water, The (TV seriál)
Star Trek VI: Neobjevená země
1989 Billy Kid (TV film)
Billy the Kid (TV seriál)
Karen na dvoře krále Artuše (TV film)
Malá mořská víla
Malý Nemo: Dobrodružství v Dřímkově
Rodinná exploze
1988 Longarm (TV film)
My Best Friend Is a Vampire
Policejní akademie 5: Nasazení v Miami Beach
Scooby-Doo and the Ghoul School (TV film)
1987 Emmanuel Lewis: My Very Own Show (TV film)
Walker
1986 Christmas Star, The (TV film)
Smoky Mountain Christmas, A (TV film)
Wildfire (TV seriál)
3:15
1985 Super Powers Team: Galactic Guardians, The (TV seriál)
1984 Challenge of the GoBots (TV seriál)
Snorks, The (TV seriál)
SuperFriends: The Legendary Super Powers Show (TV seriál)
To je vražda, napsala (TV seriál)
1983 Reilly: Ace of Spies (TV seriál)
Teenage Tease
1982 Faerie Tale Theatre (TV seriál)
Kid from Nowhere, The (TV film)
Poslední jednorožec
1981 Šmoulové (TV seriál)
1980 Bizoni na tahu
More Wild Wild West (TV film)
The Cask of Amontillado
1979 Benson (TV seriál)
Kate Loves a Mystery (TV film)
Once Upon a Midnight Scary (TV film)
Wild Wild West Revisited, The (TV film)
1978 Dark Secret of Harvest Home, The (TV seriál)
Oči Laury Marsové
Richie Brockelman, Private Eye (TV seriál)
1977 Rhinemann Exchange, The (TV seriál)
Rosetti and Ryan (TV seriál)
1976 King Kong
Panache (TV film)
TVTV Show, The (TV film)
Velký autobus
1975 Hindenburg
1974 King Lear (TV film)
1973 Incident at Vichy (TV film)
Shirts/Skins (TV film)
1972 Pete a Tillie
Vidiny
1971 Birdmen, The (TV film)
McCabe a paní Millerová
Once Upon a Dead Man (TV film)
1970 Brewster McCloud
MASH
1968 Petulie
1964 Lilith
NET Playhouse (TV seriál)
1962 Jetsons, The (TV seriál)

Dokumentární

2013 The Captains Close Up (TV seriál)
2011 The Captains
2005 Galileo7: Family Matters
2002 Enlisted: The Story of 'M*A*S*H'
Woodrow Wilson and the Birth of the American Century
2000 Režiséři: Robert Altman
1996 Great War and the Shaping of the 20th Century, The (TV seriál)
1995 Edgar Allan Poe: Terror of the Soul (TV film)
1993 'Star Trek: Deep Space Nine': Behind the Scenes

TV pořady

2006 Comedy Central Roast of William Shatner (TV pořad)
1984 The 36th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Režijní filmografie

1993 Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
1987 Marblehead Manor (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace