foto

Nana Visitor

  • nar. 26.7.1957 (58 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Nana Visitor, vlastním jménem Nana Tucker se narodila 22. července 1957. Už od narození jí bylo herectví předurčeno, její rodiče byli totiž Robert Tucker, choreograf na Brodwayi a Nenette Charisse, baletní instruktorka. Kromě toho, že od mládí vyrůstala obklopena herci, začala v sedmi letech navštěvovat baletní kurzy ve škole, kde pracovala její matka. Na střední škole pak absolvovala první vystoupení na jevišti. Kvůli divadlu pak odmítla nastoupit na Princeton. Stejně jako jeho rodiče, se totiž rozhodla, že udělá karieru na jevišti.

Jako každý umělec i ona má svůj pseoudonym, původní jméno Tucker vyměnila za Visitor, což je příjmení předků z matčiny z strany. Nicméně to bylo pouze odběhnutí od její kariery, kromě změny příjímení se uchytila i na jevišti. Na konci 80. let hrála pravidelně v The Gentle People, nebo ve hře My One & Only. Po přestěhování do Los Angeles se uchytila v 42nd Street. Playing Peggy Sawyer, kde publikum ohromila svým tanečním uměním.

Přestěhování do Los Angeles mělo velký vliv na její budoucí karieře v televizi. V roce 1982 se objevila v soup opeře ONE LIFE TO LIFE, nicméně její televizní kariera se začala rozvíjet až po přestěhování. Postupně začala hostovat v seriích MACGYVER, REMINGTON STEEL, THIRTYSOMETHING, L.A. LAW, EMTY NEST nebo hned několikrát v MATLOCKOVI. Vedle Angely Lasbury si zahrála v MURDER, SHY WROTE a v roce 1990 vystupovala společně s tehdy nezmámou Sandrou Bullock v televizní adaptaci WORKING GIRL.

Její možná největší role přišla v roce 1993, kdy byla obsazena do role Majora Kiry Nerys (později Plukovníka) v serii STAR TREK: DEEP SPACE NINE, kterou hrála rovných sedm let až do konce serie. Během té doby se nejen stala jednou z nejoblíbenějších postav tamní serie.

Po konci seriálu se vrátila na Broadway, kde hrála v tamní verzi muzikálu Chicago a hostovala jako Madam X v Dark Angelovi. Na televizi a film nezanevřela. Objevila se například v ABC serii WILDFIRE nebo v nezávislých filmech MINI´S FIRST TIME a BABYSITTER WANTED.

V osobním životě jako mnoho umělců i Nana vysřídala pár partnerů. První byl Nick Miscus, se kterým chodila na baletní školu, s ním má syna Bustera. Následně se vídala se svým kolegou ze Star Treku Alexandrem Siddigem, se kterým má syna Django El Tahira.  V současnosti žije s Mattem Rimmerem, kterého si vzala v roce 2003.


Daniel "Shakaar" Kubín

Herecká filmografie

2016 Unbelievable!!!!!
2015 A Rising Tide
Méďa 2
2011 Grimm (TV seriál)
BeeWare (S01E03)
In My Pocket
Intimní past
2009 Pátek třináctého
2008 Ďáblovo dítě
Správná volba
2006 Úkladná vražda
2005 Wildfire (TV seriál)
2004 Battlestar Galactica (TV seriál)
They Are Among Us (TV film)
2003 Las Vegas: Kasino (TV seriál)
2001 Svět podle Jima (TV seriál)
2000 Černý anděl (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
1999 Griffinovi (TV seriál)
1997 Hiller and Diller (TV seriál)
1995 Krajní meze (TV seriál)
1994 Burkeho zákon (TV seriál)
1993 Frasier (TV seriál)
Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Star Trek: Hluboký vesmír devět - Vyslanec (TV film)
1991 Baby Talk (TV seriál)
Drexell's Class (TV seriál)
1990 Working Girl (TV seriál)
1989 Doogie Howser, M.D. (TV seriál)
Nikki and Alexander (TV film)
1988 A Father's Homecoming (TV film)
Empty Nest (TV seriál)
In the Heat of the Night (TV seriál)
Meet the Munceys (TV film)
1987 Duch (TV film)
Hooperman (TV seriál)
Jake a Tlusťoch (TV seriál)
Ohara (TV seriál)
thirtysomething (TV seriál)
1986 Downtown (TV seriál)
Matlock (TV seriál)
Právo v Los Angeles (TV seriál)
1985 Alfred Hitchcock uvádí (TV seriál)
Colbyové (TV seriál)
Fraud Squad (TV film)
MacGyver (TV seriál)
Pásmo soumraku (TV seriál)
1984 Highway to Heaven (TV seriál)
Hunter (TV seriál)
Night Court (TV seriál)
To je vražda, napsala (TV seriál)
1983 Hotel (TV seriál)
Scarecrow and Mrs. King (TV seriál)
1982 Knight Rider (TV seriál)
Remington Steele (TV seriál)
1977 Sentinel
1976 Ivan the Terrible (TV seriál)
1975 Ryan's Hope (TV seriál)
1968 One Life to Live (TV seriál)
1963 Doctors, The (TV seriál)

Dokumentární

2013 The Captains Close Up (TV seriál)
2011 The Captains
2010 Biography: The Captains of the Final Frontier (TV film)
Národ Star Treku
2005 Galileo7: Family Matters
2004 Trekkies 2
1993 'Star Trek: Deep Space Nine': Behind the Scenes
1987 Biography (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace