foto

Ian Ziering

  • nar. 30.3.1964 (52 let)
    Newark, New Jersey, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ian Ziering, americký herec, známý především jako Steve Sanders ze seriálu “Beverly Hills, 90210”, se narodil v Newarku (New Jersey) a vyrůstal ve West Orange. Má dva o více než deset let starší bratry, Jeffa a Barryho a otec Paul údajně zažertoval, že: "Ian je nejlepší omyl, který jsem kdy udělal." Kvůli vyraženému přednímu zubu měl v dětství přezdívku "George Washington". Střední školu (West Orange High School) ukončil v roce 1982, vysokou absolvoval ve Wyane (William Paterson College).

Už ve dvanácti se začal objevovat v televizních a rozhlasových reklamách. Kromě 291 dílů "Beverly Hills, 90210" (1990-2000), patří do jeho televizní tvorby po jedné epizodě ze seriálů “JAG” (2001) a “What I Like About You” (2002), Erich Aldrich ze série “The Doctors” (1981-82) a Cameron Stewart z “Guiding Light” (1986-88) a dva speciály, TERRIBLE THINGS MY MOTHER TOLD ME (1988) a FLOUR BABIES (1990). Namluvil hlas Vinnieho v animovaném seriálu "Biker Mice from Mars" (1993) a slyšet ho můžeme i v seriálech "Mighty Ducks" (1996) nebo “Spider-Man” (2003). Jeho hlasem promlouvá také Edison Trent z videohry “Freelancer” (2003). V roce 2008 pro Lifetime TV uváděl reality show "Your Mama Don't Dance” a sám se dříve účastnil televizní show “Dancing with the Stars”.

V roce 1981 debutoval v celovečerní Zeffirelliho romanci ENDLESS LOVE (1981), zahrál si v akčním westernu - videofilmu SAVATE (1995) a televizním dramatu THE WOMEN OF SPRING BREAK (1995). Spolu s kolegou B. A. Greenem z “Beverly Hills” a plejádou známých tváří (Mickey Rourke, Keira Kinghtley, Christopher Walken...) se představil v klipovitém akčním dílku DOMINO (2005) Tonyho Scotta. V témže roce byl také hostem na svatbě bývalého “beverlyhillského” kolegy Jasona Priestleyho (“Brandona”) a Naomi Lowde.

V roce 2006 Ian produkoval, režíroval a také si zahrál v krátké komedii MAN VS. MONDAY (2006), která získala Cenu publika na filmovém festivale ve Ft. Lauderdale. V témže roce (2006) obdržel Cenu pro “nejlepšího herce” na Monackém filmovém festivale za ztvárnění "Francise" v nezávislém thrilleru STRIPPED DOWN (2006). Měl by se objevit v další řadě “90210”, tisku však údajně tvrdil, že se natáčení nemíní účastnit. Na Broadwayi se Ziering představil jako Nils v muzikálové verzi “I Remember Mama” a v postavě “Johna” absolvoval národní turné s představením “Peter Pan”.

Od července 1997 do roku 2002 žil s bývalou modelkou a playmate časopisu “Playboy” (dívka měsíce září 1997) Nikki Schieler-Ziering, v roce 2002 požádal Ian o rozvod pro “neslučitelné rozdíly”. V roce 2004 pracoval na částečný úvazek jako “kontrolor kvality” pro soudní zřízení státu Kalifornie. Dnes žije v Los Angeles.

Marek "džanik" Janík

Herecká filmografie

2016 Killer Deal
Sharknado 4: The 4th Awakens (TV film)
2015 Lavalantula (TV film)
Žraločí tornádo 3 (TV film)
2014 Christmas in Palm Springs
Sharknado 2 (TV film)
2013 Deadtime Stories (TV seriál)
Snake and Mongoose
Žralokonádo (TV film)
2012 Mckenna na cestě ke hvězdám
Můj otec je šílenec
2011 Legend of Awesomest Maximus, The
Manžel k pohledání (TV seriál)
2010 Únos: 48 hodin v ohrožení
2009 Baby on Board
Naděje přichází o Vánocích (TV film)
2008 Ohnivá řeka (TV film)
2007 Side Order of Life (TV seriál)
The ½ Hour News Hour (TV seriál)
Tyranosaurus: Zhouba Aztéků
2006 Biker Mice from Mars (TV seriál)
Man vs. Monday
Stripped Down
2005 Domino
Six Months Later
2003 Spiderman (TV seriál)
2000 Syn pláže (TV seriál)
1999 Batman Beyond: The Movie (TV film)
1998 Godzilla: The Series (TV seriál)
1997 Mighty Ducks the Movie: The First Face-Off
1996 Mighty Ducks (TV seriál)
Subliminal Seduction (TV film)
1995 Bojovník
Není cesty zpět
Women of Spring Break, The (TV film)
1993 Motomyši z Marsu (TV seriál)
1990 Beverly Hills 90210 (TV film)
Beverly Hills 90210 (TV seriál)
1988 Terrible Things My Mother Told Me (TV film)
1981 Endless Love
1963 The Doctors (TV seriál)
1952 U nás ve Springfieldu (TV seriál)
1951 Love of Life (TV seriál)

Dokumentární

2004 I Love the '90s (TV seriál)
2003 Beverly Hills 90210: 10-Year High School Reunion (TV film)
2001 Beverly Hills 90210: The E! True Hollywood Story (TV film)
1998 Beverly Hills 90210: Our Favorite Moments (TV film)

TV pořady

2015 Sharknado: Feeding Frenzy (TV pořad)
2014 40th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2012 FOX 25th Anniversary Special (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
2004 The Apprentice (TV pořad)
1999 Teen Choice Awards 1999, The (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Režijní filmografie

2006 Man vs. Monday
1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace