foto

Brian Percival

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Brian Percival byl třikrát oceněn Britskou filmovou a televizní akademií. Svou poslední BAFTA cenu obdržel za svou práci na oblíbeném britském televizním seriálu Panství Downton. Na jeho podobě a filmovém zpracování spolupracoval se scénáristou Julianem Fellowesem, sám režíroval šest dílů v letech 2010 a 2012, stejně jako vánoční speciál v roce 2011. V roce 2011 obdržel za Panství Downtown cenu Emmy v kategorii nejlepší režie minisérie, filmu nebo dramatického speciálu a v roce 2012 získal další nominaci na cenu Emmy v kategorii nejlepší režie dramatického seriálu.


V roce 2001, Percivalův dojemný debut, krátký film, který napsala jeho manželka Julie Rutterfordová, získal cenu BAFTA za nejlepší krátký film, jakož i několik dalších prestižních mezinárodních ocenění, včetně ceny poroty na festivalu Raindance Film.

Pro televizi Percival režíroval Pleasureland, celovečerní drama z produkce Channel 4, které vypráví o skupině teenagerů z Liverpoolu, kteří touží co nejrychleji dospět; Sever a jih televizní seriál BBC podle viktoriánského románu Sever a Jih od Elizabeth Gaskellové; Mnoho povyku pro nic, jedna ze čtyř televizních adaptací divadelních her Williama Shakespeara přenesená do dnešního dne; Záhady Sally Lockhartové - Rubín v kouři, adaptace románu Philipa Pullmana v hlavní roli s Billiem Piperem; a Starožitníkův krám, televizní film podle románu Charlese Dickense.

Percival také režíroval mnoho reklam, které získaly ocenění v celé Evropě.

CinemArt

Režijní filmografie

2016 Dark Angel (TV seriál)
2015 A Song for Jenny (TV film)
2013 Zlodějka knih
2012 Panství Downton (TV seriál)
Episode #3.2 (S03E02)
Episode #3.1 (S03E01)
2011 Panství Downton (TV seriál)
Christmas at Downton Abbey (S02E09)
2010 Panství Downton (TV seriál)
Episode #1.7 (S01E07)
Episode #1.6 (S01E06)
Episode #1.1 (S01E01)
2009 Boy Called Dad, A
Gracie (TV film)
2007 Old Curiosity Shop, The (TV film)
2006 Záhady Sally Lockhartové - Rubín v kouři (TV film)
2005 Mnoho povyku pro nic (TV film)
ShakespeaRe-Told (TV seriál)
2004 Láska v bílém pekle (TV seriál)
2003 Pleasureland (TV film)
2001 About a Girl
2000 Clocking Off (TV seriál)
1971 Masterpiece Theatre (TV seriál)

Dokumentární

2003 Cinema16: British Short Films

Herecká filmografie

Dokumentární

2003 Cinema16: British Short Films

TV pořady

2011 63. Emmy Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace