foto

Lenny Abrahamson

  • nar. 30.11.1966 (49 let)
    Dublin, Irsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Lenny Abrahamson (1966, Dublin, Irsko) natočil již během studia fyziky a filozofie na Trinity College v Dublinu, kterou v roce 1991 absolvoval s vynikajícím prospěchem, krátké videosnímky, a to v rámci produkční společnosti Trinity Video Society, kterou spoluzaložil. Natočil mnoho reklam jak v Irsku, tak ve Velké Británii. Jeho celovečerní debut Adam & Paul získal v roce 2004 cenu za nejlepší debut na Galway Film Fleadh a o rok později i Grand Prix na MFF v Sofii. V roce 2007 následoval film Garage, uvedený na MFF v Cannes v sekci Quinzaine des réalisateurs a oceněný několika irskými filmovými a televizními cenami. Ve stejném roce natočil čtyřdílnou minisérii Prosperity pro televizní stanici RTE. Snímek What Richard Did byl v roce 2012 promítán na MFF v Torontu. V současnosti pracuje na mnoha projektech produkční společnosti Element Pictures.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

2015 Room
2014 Frank
2012 Co udělal Richard
2007 Garáž
Prosperity (TV seriál)
2004 Adam a Paul
1991 3 Joes

Herecká filmografie

TV pořady

2016 Oscar 2016 (TV pořad)
The EE British Academy Film Awards 2016 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace