foto

Lenny Abrahamson

  • nar. 30.11.1966 (50 let)
    Dublin, Irsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Lenny Abrahamson (1966, Dublin, Irsko) natočil již během studia fyziky a filozofie na Trinity College v Dublinu, kterou v roce 1991 absolvoval s vynikajícím prospěchem, krátké videosnímky, a to v rámci produkční společnosti Trinity Video Society, kterou spoluzaložil. Natočil mnoho reklam jak v Irsku, tak ve Velké Británii. Jeho celovečerní debut Adam & Paul získal v roce 2004 cenu za nejlepší debut na Galway Film Fleadh a o rok později i Grand Prix na MFF v Sofii. V roce 2007 následoval film Garage, uvedený na MFF v Cannes v sekci Quinzaine des réalisateurs a oceněný několika irskými filmovými a televizními cenami. Ve stejném roce natočil čtyřdílnou minisérii Prosperity pro televizní stanici RTE. Snímek What Richard Did byl v roce 2012 promítán na MFF v Torontu. V současnosti pracuje na mnoha projektech produkční společnosti Element Pictures.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

2016 Chance (TV seriál)
The Summer of Love (S01E01)
2015 Room
2014 Frank
2012 Co udělal Richard
2007 Garáž
Prosperity (TV seriál)
2004 Adam a Paul
1991 3 Joes

Herecká filmografie

TV pořady

2016 Oscar 2016 (TV pořad)
The EE British Academy Film Awards 2016 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace