foto

Christine Taylor

  • nar. 30.7.1971 (45 let)
    Allentown, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Christine Joan Taylor. Narodila se 30. července 1971. Vyrůstala v konzervativní katolické rodině. Již jako tříletá hrála v lokálních produkcích. Její první hereckou rolí byl výstup v reklamě na omáčku na špagety. V roce 1989 v Allentownu vystudovala Central Catholic High School. Scházela se s basketbalistou Billem McCaffreyem. Později byla zasnoubena s hercem Jasonem Bloomem, z náboženských důvodů se však rozešli.

V roce 1994 jí byla nabídnuta hlavní role v hororu NOC DÉMONŮ 2, jelikož však rozhodně odmítla natočit nahé scény, dostala roli jen vedlejší. Společně s Christopherem Danielem Barnesem byla roku 1997 za snímek BRADYOVI 2 nominována na MTV Movie Awards v kategorii Nejlepší filmový polibek. V roce 2005 byla tamtéž za VYBÍJENOU nominována v kategorii Nejlepší herecký kolektiv.

V květnu 2000 se provdala za hereckého kolegu Bena Stillera. O dva roky později se jim narodila dcera Ella Olivia, v červenci 2005 pak syn Quinlin Dempsey.

Je členkou správní rady organizace A.L.S., zabývající se získáváním financí pro výzkum léčení a pečování o lidi trpící smrtelným neuromuskulárním onemocněním - amytrofickou laterální sklérózou (ALS).

Známá je především účinkováním ve filmech Bena Stillera (ZOOLANDER, VYBÍJENÁ, TROPICKÁ BOUŘE), vidět jsme jí mohli i v retro romantické komedii PÍSEŇ PRO NEVĚSTU nebo v hororu NOC DÉMONŮ 2. Objevuje se i v nezávislých filmech (DESPERATE BUT NOT SERIOUS, DENIAL, KISS TOLEDO GOODBYE) a televizních seriálech (PARTY GIRL, PŘÁTELÉ, DALLAS).

Leland "eraserhead666" Palmer

Herecká filmografie

Filmy

2016 Little Boxes
Zoolander No. 2
2015 Sharing (TV film)
2014 Žhavá láska II.
Žhavá láska III.
2012 The First Time
2010 Farewell Mr. Kringle (TV film)
2008 Tropická bouře
2007 Dedication
Kněz je poděs
Modrý maskot
2006 Room 6
52 Fights (TV film)
2005 Commuters, The (TV film)
2004 Vybíjená
2001 Zoolander
2000 Honička na chlapa
1999 Heat Vision and Jack (TV film)
Rozluč se s Toledem
1998 Denial
Nebezpečná zásilka
Píseň pro nevěstu
1997 Campfire Tales
1996 Bradyovi 2
Čarodějky
Vládce času (TV film)
1995 Bradyovi
Příšerná rodinka (TV film)
Srdce má oči
1994 Noc démonů 2
1993 Dívka z kalendáře
Zúčtování

TV seriály

2017 Jak prosté (TV seriál)
Rekt in Real Life (S05E14)
2012 Žhavá láska (TV seriál)
2005 Jmenuju se Earl (TV seriál)
2003 Arrested Development (TV seriál)
1997 Přátelé (TV seriál)
Příběh medúzy (S04E01)
Víkend u moře (S03E25)
Největší šampion (S03E24)
1996 Party Girl (TV seriál)
Všichni starostovi muži (TV seriál)
1994 Ellen (TV seriál)
1989 Hey Dude (TV seriál)
1978 Dallas (TV seriál)

TV pořady

2001 America: A Tribute to Heroes (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace