foto

Kad Merad

  • nar. 27.3.1964 (52 let)
    Sidi Bel Abbes, Alžírsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kad Merad se narodil 27. března 1964 v Alžírsku, dětství a období dospívání však již strávil ve Francii. Předtím, než nastartoval svoji divadelní a filmovou kariéru, se živil jako zpěvák a bubeník.

V roce 1991 nastopil do rádia Oui FM jako moderátor, kde se seznámil s Olivierem Baroux, s nímž vytvořil komické duo Kad et Olivier. Po drobných rolích v několika snímcích, za zmínku stojí např. GRANDE VIE! (2001) či PHARMACIEN DE GARDE (2003). V roce 2003 se objevuje po boku kamárada Oliviera Baroux v komedii ABSOLUTNĚ SCARY. První větší herecká příležitost se dostavila se snímkem SLAVÍCI V KLECI (2004) v režii Christopha Barratiera, v němž si střihnul roli učitele tělocviku. V roce 2006 se s Barouxem opět objevil v bláznivé sci-fi komedii JÍZDENKA DO VESMÍRU, zahrál si však i ve vážnějším snímku NEBOJ, JSEM V POŘÁDKU po boku vycházející hvězdy Mélanie Laurent. Za tuto roli dokonce obdržel Césara za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli. V roce 2007 následovaly další komediální role ve filmech CE SOIR, JE DORS CHEZ TOI a JE CROIS QUE JE L´AIME.

Obrovský úspěch zaznamenal Kad Merad filmem BIENVENUE CHEZ LES CH´TIS, čímž si zajistil vstupenku do první francouzské herecké ligy. Další role na sebe nenechaly dlouho čekat – muzikálová PAŘÍŽ 36, ztřeštěná komedie MES STARS ET MOI, kde se před kamerou setkal s ženskými hereckými ikonami Catherine Deneuve a Emmanuelle Béart. V roce 2009 si s chutí zahrál v další bláznivé komedii svého kamárada Barouxe SAFARI a v dalším komerčně úspěšném snímku MIKULÁŠOVY PATÁLIE, natočené podle veleúspěšných knih Réné Goscinnyho. V roce 2010 se Kad Merad představil v nezvyklé roli mafianského bosse v krimi 22 VÝSTŘELŮ, v bláznivé komedii ITALIEN či režijním debutu Daniela Auteuile FILLE DU PUISATIER.

Od roku 1992 žije se spisovatelkou Emmanuelle Cosso, s níž má syna Khalila.

Michal "claudel" Fridrich

Herecká filmografie

2016 Baron noir (TV seriál)
Marseille
2015 Bis
On voulait tout casser
Pařížská blbka
Peplum (TV seriál)
2014 Disparue en hiver
Mikulášovy patálie na prázdninách
Superhypochondr
2013 Des gens qui s'embrassent
Le grand méchant loup
On a marché sur Bangkok
2012 Mais qui a re-tué Pamela Rose?
Superstar
2011 JC Comme Jésus Christ
Knoflíková válka
Monsieur Papa
Studnařova dcera
Zbohatlíci
2010 La Happy Hour de Canal+ (TV seriál)
L'Italien
Protéger et servir
22 výstřelů
2009 Mikulášovy patálie
RTT
Safari
2008 Mé hvězdy a já
Modern Love
Paříž 36
Vítejte u Ch'tisů
2007 Ce soir, je dors chez toi
Maminčina hlava
Myslím, že ji miluji
Pur week-end
3 amis
2006 Essaye-moi
Jízdenka do vesmíru
Medvědí bratři 2
Neboj, jsem v pořádku
Šikovný chlapík
Vytrvalí
2005 Après l'océan
Toilet Zone (TV seriál)
Velký vezír
2004 Daltoni
Monde extérieur
Slavíci v kleci
2003 Absolutně Scary
Beuze, La
Bloody Christmas
Clefs de bagnole, Les
Le Pharmacien de garde
Rien que du bonheur
Samedi soir en direct (TV seriál)
Soyez prudents... (TV seriál)
2002 Making of (TV seriál)
Tombales, Les
Visite guidée
2001 Faute de grive
Grande vie!, La
Stratégie de l'échec, La
1999 Jeu de vilains
1998 Trente dernières minutes, Les (TV seriál)
1996 Dialogue au sommet
1994 Les enfants de la télé (TV seriál)

Dokumentární

2004 Analyse diégetique d'un film matriciel
Au secours... ils reviennent! (TV seriál)
1995 Déjà dimanche (TV seriál)

TV pořady

2014 Un soir à la Tour Eiffel (TV pořad)
2012 La parenthèse inattendue (TV pořad)
2010 Ce soir avec Arthur (TV pořad)
2009 C à vous (TV pořad)
Cinémas (TV pořad)
2 heures de rire avec Kad Merad (TV pořad)
2008 Au Field de la nuit (TV pořad)
La grande librairie (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
2006 Salut les Terriens (TV pořad)
2005 Café Picouly (TV pořad)
2003 La méthode Cauet (TV pořad)
2002 Le fabuleux destin de... (TV pořad)
2001 Burger Quiz (TV pořad)
Y a un début à tout (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
Qui veut gagner des millions? (TV pořad)
Vie privée, vie publique (TV pořad)
1998 Union libre (TV pořad)
Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1996 Thé ou café (TV pořad)
1981 20 heures le journal (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace