foto

Roman Luknár

  • nar. 1.6.1965 (51 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Slovenský herec Roman Luknár žije od roku 1991 v Madride. V roku 1987 absolvoval štúdium herectva na VŠMU. Bol členom Divadla pre deti a mládež v Trnave a Divadla Astorka Korzo ‘90. Napriek hviezdnej hereckej kariére sa rozhodol v roku 1991 pre odchod. Odvtedy žije v španielskom Madride. a podarilo sa mu uchytiť sa v hereckej branži. Hral v mnohých slovenských, českých, španielskych a maďarských inscenáciách a filmoch. Za postavu Jakuba vo filme Záhrada bol nominovaný na Českého leva 1996 za hlavnú mužskú úlohu.

Zdroj: Forza Production House

Herecká filmografie

Filmy

2017 Případ Andrey S.
Toman
2016 Anděl Páně 2
2014 Fair Play
Nemôžeš, či nechceš (studentský film)
2013 Kandidát
Smrtonosná past: Opět v akci
2012 Robinson & Crusoe
2011 Lidice
Love
2009 Nedodržený slib
Pokoj v duši
Tango s komármi
2008 Karamazovi
Nestyda
Smog
2007 Medvídek
2006 Kráska v nesnázích
2004 Duše jako kaviár
2003 Bloodlines
Dona de gel, La (TV film)
Los novios búlgaros
2002 Guerreros
Zloba
2000 Polštář Jadvigy
1998 A tiro limpio
Buen novio, Un
1996 Malena es un nombre de tango
Menos que cero
1995 Auf dünnem Eis (TV film)
Zahrada
1994 Vášnivý polibek
1991 Dobrodinec (TV film)
Lorenzaccio (TV film)
1990 Dumky (TV film)
Let asfaltového holuba
Poslední (TV film)
Zelený papagáj (divadelní záznam)
1989 Húkanie sovy (TV film)
Chodník cez Dunaj (TV film)
Mali ste mi to povedať (TV film)
Prstienky z kukučiny (TV film)
Tajomstvá pod viečkami (TV film)
1988 Ja, stará mama, Iliko a Illarion (TV film)
Štek
Tri priadky (TV film)
1987 Henrich IV. (divadelní záznam)
O tom, ako šibal Peterko mäsiara Kocha prekabátil (TV film)
Pravidlá kruhu
1986 Čarbák (TV film)
Fotograf (TV film)
Chlapec do náručia (TV film)
Milovaný Célimar (TV film)
Nástupca (TV film)
1985 Deti (TV film)
Kára plná bolesti
Štvrtá hlava draka (TV film)
1984 Zločin Arthura Savilla (TV film)
1983 Zajac na diaľnici (TV film)
1982 Posledný svojho rodu (TV film)
1981 Môj otec (TV film)
Paradajka za rohom
1979 Poviem mu to sám (TV film)
1978 Haló, tu Jakub! (TV film)

TV seriály

2016 Atletiko Cvernofka (TV seriál)
Zápas storočia (E12)
Svadba (E11)
Zámena otcov (E10)
další epizody (12)
Doktor Martin (TV seriál)
Porod (S02E15)
Případy 1. oddělení (TV seriál)
Poslední případ (S02E08)
Olizovač (S02E06)
Tělo (S02E05)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
Tvrdší než diamant (S01E06)
2015 Kukučka (TV seriál)
Všechny moje lásky (TV seriál)
Jak z toho ven (E08)
Postarší blondýna (E07)
Láska z vejšky (E06)
2014 České století (TV seriál)
Ať si jdou (1992) (E09)
Poslední hurá (1989) (E08)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Letiště (S04E13)
Neviditelní (TV seriál)
Epizoda 13 (E13)
Epizoda 9 (E09)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (7)
2013 Nevinné lži (TV seriál)
Pod hladinou (E01)
2012 Búrlivé víno (TV seriál)
2011 Zlomok sekundy (TV seriál)
2009 Nikdy neříkej nikdy (TV seriál)
Rádio (TV seriál)
2008 Panelák (TV seriál)
Profesionálové (TV seriál)
1991 Štúrovci (TV seriál)
1989 Škola detektívky (TV seriál)
1981 Stalo sa pozajtra (TV seriál)
1980 Bakalári (TV seriál)
1979 Cena priateľstva (TV seriál)

Dokumentární

2013 Film o filme: Kandidát
13. komnata Romana Luknára (TV film)
2011 Slovenské kino (TV seriál)
2010 Zdi jsou vysoké a tlusté (TV film)

TV pořady

2016 Dobre vedieť! (TV pořad)
2014 Souboj národů (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2012 Nikto nie je dokonalý (TV pořad)
Slávik 2011 (TV pořad)
2011 Legendy popu (TV pořad)
2007 Hit storočia (TV pořad)
2005 Opposite Sex (TV pořad)
2001 Úsmev, prosím! (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace