foto

Evan Peters

  • nar. 20.1.1987 (29 let)
    Saint Louis, Missouri, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Evan Peters se narodil v St. Louis, Missouri. Ve 14 letech se spolu s rodiči přestěhoval do Grand Blanc v Michiganu. Tam si jej všiml fotograf Bob Lamb a doporučil ho svému příteli, talentovému agentovi z Los Angeles, Craigu Wargovi. Následovala návštěva Los Angeles, která se nakonec protáhla tak, že tam Evan žije dodnes. Evan byl poslán do agentury Artist Agency, která s ním ihned podepsala smlouvu. Otec se tehdy vrátil domů a v Los Angeles zůstal jen Evan se svou matkou. Domluvili se, že má rok na to, aby se prosadil, jinak se vrátí také domů. Evanovi se to podařilo a od roku 2008 již žije v Los Angeles sám.

Při svém prvním konkurzu se ucházel o roli Adama v nezávislém snímku JAK OSTŘÍHAT ADAMA (2004) a roli získal. Za ztvárnění Adama byl roku 2004 na Phoenix Film Festivalu oceněn Speciální cenou poroty. Poté se objevil v několika reklamách mezi něž například patří reklama na Sony Play Station, Moviefone, či Kellogg. Svůj televizní debut si odbyl také v roce 2004, kdy se objevil v pěti epizodách seriálu PHIL OF THE FUTURE (2004), dále se objevil ve dvou seriálech stanice ABC THE DAYS (2004) a INVAZE (2005), kde hrál jednu z hlavních rolí.

Evanova matka Julie Evans se v rozhovoru pro Flint Journal zmiňuje o tom, že to byl pracovně nabitý rok a Evan šel z role do role. Zdálo se jí to až neuvěřitelné. Kvůli své zaneprázděnosti se Evan rozhodl pro domácí vyučování.

Evanova kariéra se po roce nezastavila, naopak. Hrál v několika úspěšných filmech, jmenujme například drama AMERICKÝ ZLOČIN (2007), GARDENS OF THE NIGHT (2008), NIKDY TO NEVZDÁVEJ (2008) a KICK-ASS (2010). Objevil se také v epizodních rolí seriálů jako je DR. HOUSE (2004), ONE TREE HILL (2003), POSEL ZTRACENÝCH DUŠÍ (2005) a MYŠLENKY ZLOČINCE (2005).

Simona "simmiem" Mičianová

Herecká filmografie

2016 Elvis & Nixon
X-Men: Apokalypsa
2015 American Horror Story: Hotel (TV seriál)
Safelight
Vzkříšení démona
2014 American Horror Story: Freak Show (TV seriál)
X-Men: Budoucí minulost
2013 Adult World
American Horror Story: Coven (TV seriál)
2012 American Horror Story: Asylum (TV seriál)
2011 American Horror Story (TV seriál)
Nikdy to nevzdávej 2: The Beatdown
2010 Famílie (TV seriál)
Kick-Ass
2008 Gardens of the Night
Mentalista (TV seriál)
Nikdy to nevzdávej
Ochrana svědků (TV seriál)
Remarkable Power
2007 Americký zločin
Dirt (TV seriál)
Maminčin mazánek
2005 Invaze (TV seriál)
Kancl (TV seriál)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Posel ztracených duší (TV seriál)
2004 Days, The (TV seriál)
Dr. House (TV seriál)
Jak ostříhat Adama
Konec snění
Phil of the Future (TV seriál)
2003 One Tree Hill (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Můj přítel Monk (TV seriál)

TV pořady

2015 67. Emmy Awards (TV pořad)
2014 Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2013 65. Emmy Awards (TV pořad)
2012 Zlatý Glóbus 2012 (TV pořad)
64. Emmy Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2007 Chelsea Lately (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1991 E! News (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace