foto

Julie Dreyfus

  • nar. 24.1.1966 (50 let)
    Paříž, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Půvabná Francouzka přišla na svět 24.ledna 1966 (nikoli v roce 1972 jak bývá uváděno) do umělecké rodiny. Matka Pascale Audret byla úspěšnou francouzskou herečkou,jenž tragicky zahynula při autonehodě v r.2000. Otec Francis Dreyfus je hudebním producentem. Strýc Hugues Aufrey je pak slavným francouzským písničkářem, někdy označovaný též za „francouzského Boba Dylana“. Když bylo Julii sedm let její rodiče se rozvedli.

Zpočátku neměla vůbec herecké ambice, věnovala se architektuře a cizím jazykům. Od r.1985 studovala japonštinu a zájem o ni a japonskou kulturu ji přivedl nejprve na univerzitu do Ósaky a posléze do Tokya, kde získala práci ve studiu designu. V zemi Vycházejícího slunce působila rovněž jako lektorka francouzštiny. Díky svému vzhledu začala dostávat nabídky na účinkování v televizních show a v 90. letech se objevila i v několika japonských filmech.

Zlomové bylo pro ni setkání s kultovním americkým režisérem Quentinem Tarantinem na jednom japonském filmovém festivalu. Quentin jí napsal na tělo zápornou roli Sofie Fatale ve svém kinohitu KILL BILL a úspěch snímku zviditelnil Julii na celém světě.

Zahrála si též v koprodukčním dramatu TOKIO! a dalším Tarantinově počinu INGLOURIOUS BASTERDS, kde ztělesnila milenku nacistického šéfa propagandy Josepha Goebbelse. Další příležitosti na sebe jistě nenechají dlouho čekat. Zajímavosti: - Hovoří plynně francouzsky, japonsky i anglicky. - Ve filmu KILL BILL ji kromě zmiňované role můžeme vidět i na reklamním billboardu na fiktivní značku cigaret Red Apples. - Její nejoblíbenější Tarantinův snímek je Jackie Brown.

Lukáš "Vojcl" Vojáček

Herecká filmografie

2010 Interpol (TV seriál)
2009 Hanebný pancharti
2008 Tokio!
Vinyan
2004 Kill Bill 2
2003 Kill Bill
2002 Jean Moulin (TV film)
2000 Bathory
1999 Godson, The
1998 Vrána (TV seriál)
1994 Feast at Midnight, A
Rampo
1992 Toki rakujitsu

Dokumentární

2003 Making of 'Kill Bill', The (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace