foto

Nicole Kidman

  • nar. 20.6.1967 (49 let)
    Honolulu, Hawaii, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kedysi trblietajúci sa prívesok mužskej megastar Toma Cruisa, dnes ženská megastar prvej triedy. Čo si budeme nahovárať, Kidmanová je silná, emancipovaná a mimoriadne ambiciózna žena, ktorá dosiahla viac, než o čom mohla kedy snívať. Väčšinu života strávila v Austrálii, kde si tiež vybudovala slušnú hereckú kariéru. Už na univerzite jej jedna spolužiačka poslala obdivný list, v ktorom ju chválila za výkon v študentskom predstavení. Tou spolužiačkou bola súčasná režisérka Piána Jane Campionová a v roku 1995 s Nicole nakrútila kostýmovú drámu PORTRÉT DÁMY.

Medzi rokmi 1983 a 1989 účinkovala Nicole v trinástich austrálskych filmoch (vrátane televíznych), pričom tým trinástym bol úspešný thriller ÚPLNÉ BEZVETRIE. Predstavoval vrchol jej dovtedajšej filmografie a vzhľadom na celosvetový úspech bol pre ňu ideálnym odrazovým mostíkom do Hollywoodu. Tam už na ňu čakal Tom Cruise s jeho BÚRLIVÝMI DŇAMI a ešte v rok ich premiéry ju požiadal o ruku. Odvtedy už Kidmanová jednak žila po boku superstar a tiež tvrdo pracovala na tom, aby sa ňou jedného dňa stala aj ona sama. V žánroch si príliš nevyberala a hrala ako v komiksovom spektákli (BATMAN NAVŽDY) alebo akčnom thrilleri (PEACEMAKER), tak i v psychologickej dráme Stanleyho Kubricka EYES WIDE SHUT. Ten bol tiež posledným filmom, v ktorom sa objavila po boku svojho manžela. S Cruisom sa rozišla v auguste 2001 a pevne sa postavila na vlastné nohy, čoho dôkazom sú hneď jej následujúce, mimoriadne úspešné filmy TÍ DRUHÍ a MOULIN ROUGE!.

Martin "POMO" Pomothy

Herecká filmografie

2017 The Beguiled
The Killing of a Sacred Deer
2016 Big Little Lies (TV seriál)
Genius
How to Talk to Girls at Parties
Lion
2015 Queen of the Desert
Strangerland
Tajemství jejich očí
The Family Fang
2014 Dřív než půjdu spát
Grace, kněžna monacká
Paddington
Zdravím, dámy! (TV film)
2013 Koleje osudu
Stoker
2012 Hemingway a Gellhornová (TV film)
Reportér
2011 Teror
Zkus mě rozesmát
2010 Králičí nora
2009 Nine
2008 Austrálie
2007 Invaze
Svatba podle Margot
Zlatý kompas
2006 Diane Arbus: Příběh jedné obsese
Happy Feet
2005 Moje krásná čarodějka
Tlumočnice
2004 Stepfordské paničky
Zrození
2003 Dogville
Lidská skvrna
Návrat do Cold Mountain
2002 Hodiny
Úkryt
2001 Moulin Rouge
Nevěsta přes internet
Ti druzí
1999 Eyes Wide Shut
1998 Magická posedlost
1997 Peacemaker
1996 Muž v hlavní roli
Portrét dámy
1995 Batman navždy
Zemřít pro...
1993 Můj život
V moci posedlosti
1992 Navždy a daleko
1991 Billy Bathgate
Flirtování
1990 Bouřlivé dny
1989 Bangkok Hilton (TV seriál)
Úplné bezvětří
1988 Smaragdové město
1987 Australiana a Roma, Un' (TV film)
Bit Part, The
Boj v temnotách
Room to Move (TV film)
Vietnam (TV seriál)
1986 Nesen větrem
1985 Odvážný hřebec Archer (TV film)
Wills & Burke
Winners (TV seriál)
1984 Matthew and Son (TV film)
1983 Bandité na BMX
Five Mile Creek (TV seriál)
Chase Through the Night (TV film)
Skin Deep (TV film)
Vánoce v divočině

Dokumentární

2015 Going Clear: Scientology and the Prison of Belief - a.z.
2012 Pokoj 237
Vogue: Očima módních editorek (TV film)
2007 Der Geist des Geldes - a.z.
I Have Never Forgotten You: The Life & Legacy of Simon Wiesenthal
Lagerfeld - důvěrné
Maquillando entre monstruos (TV film)
ShowBusiness: The Road to Broadway
2006 Annie Leibovitz: Život objektivem
God Grew Tired of Us: The Story of Lost Boys of Sudan
2003 Dogville Confessions
Nicole Kidman: An American Cinematheque Tribute (TV film)
Trier, Kidman og Cannes (TV film)
Women on Top: Hollywood and Power (TV film)
Words and Music of 'Cold Mountain', The (koncert)
100 Greatest Musicals, The (TV film)
2002 Road to the Red Carpet (TV film)
2001 Look Inside: The Others, A (TV film)
Night Club of Your Dreams: The Making of Moulin Rouge, The (TV film)
Stanley Kubrick: Život v obrazech
1999 Inside Film Awards (TV seriál)

TV pořady

2015 87. Annual Academy Awards (TV pořad)
2013 Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
19th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
2012 Zlatý Glóbus 2012 (TV pořad)
64. Emmy Awards (TV pořad)
2011 WWE Tribute to the Troops (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2011 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
83. Annual Academy Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2010 (TV pořad)
2009 Grammy Awards 2009 (TV pořad)
The 63rd Annual Tony Awards (TV pořad)
81. Annual Academy Awards (TV pořad)
2008 The Smoking Gun Presents: World's Dumbest (TV pořad)
80. Annual Academy Awards (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
The Graham Norton Show (TV pořad)
79. Annual Academy Awards (TV pořad)
2006 78. Annual Academy Awards (TV pořad)
2005 2005 MTV Movie Awards (TV pořad)
2004 At the Movies (TV pořad)
76. Annual Academy Awards (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
75. Annual Academy Awards (TV pořad)
2002 74. Annual Academy Awards (TV pořad)
2001 America: A Tribute to Heroes (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1999 Fox Studios Australia: The Grand Opening (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1994 The 66th Annual Academy Awards (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1988 This Morning (TV pořad)
1987 Seitenblicke (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Hudební videoklipy

2005 Work of Director Jonathan Glazer, The (hudební videoklip)
2001 Robbie Williams and Nicole Kidman: Somethin' Stupid (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(9 131)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace