foto

Paris Hilton

  • nar. 17.2.1981 (35 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Byla mladá, byla krásná, byla bohatá. K tomu aby byla i šťastná jí chybělo jediné. Aby to o ní věděl celý svět.

Paris Whitney Hilton se narodila 17. února 1981 v New Yorku jako nejstarší ze čtyř dětí Richarda Hiltona, vnuka zakladatele hotelového impéria Conrada Hiltona. Když Conrad Hilton v roce 1979 zemřel, nic svým dětem ze svého pohádkového jmění neodkázal, ale jeho syn Barron Hilton je o devět let později úspěšně vysoudil. Podle magazínu Forbes se dnes majetek klanu Hiltonových pohybuje někde okolo miliardy dolarů, ze které by Paris měla zdědit něco přes 50 milionů.

Paris vyrůstala obklopena luxusem apartmá manhattanského hotelu Waldorf-Astoria a rezidencí v Beverly Hills a Hamptons, „hřišti pro boháče“ na Long Islandu. Po absolvování výběrové soukromé střední školy se vrhla na modeling a poprvé se zapletla s filmem, když si střihla camea mj. v ZOOLANDEROVI (2001), KOCOUROVI (2003) a WONDERLAND MASAKRU (2003). V roce 2003 s ní stanice Fox odstartovala úspěšnou reality show SIMPLE LIFE, v níž se Paris spolu se svou kamarádkou Nicole Richie, adoptovanou dcerou zpěváka Lionela Richie, měly jako bohaté dívenky komicky seznamovat s tvrdou realitou pracujících.

Krátce po zahájení vysílání SIMPLE LIFE se v říjnu 2003 objevila na internetu nahrávka sexuálních hrátek Paris a jejího bývalého přítele Ricka Salomona, která způsobila senzaci a Paris masivně mediálně proflákla. Nahrávka se vzápětí objevila na DVD pod názvem 1 NIGHT IN PARIS, moderovaném Salomonem a Paris se s ním za vydání nahrávky úspěšně soudila. Pak pokračovala ve své televizní, reklamní a modelingové kariéře, která po tomto skandálu nabrala nevídané obrátky. Podle odhadu magazínu Forbes, který ji zařadil mezi jednu ze 100 nej světových celebrit, si jí v posledních dvou letech vydělala kolem 8,5 milionů dolarů. Jen za jednu řadu SIMPLE LIFE dostává 3 miliony.

Pomalu ale jistě se rozjíždí i její filmová dráha. U nás jsme ji mohli nedávno vidět ve vedlejší roli vyvražďovačky DůM VOSKOVÝCH FIGURÍN (2005) a v připravované komedii z produkce National Lampoon PLEDGE THIS! (2005) se už dočkala i své první hlavní role. Zajímavost na okraj: před natočením DOMU VOSKOVÝCH FIGURÍN Paris podpořila kampaň rappera Puff Daddyho VOTE OR DIE (Vol nebo zemři), která měla přesvědčit mládež, aby volila v nadcházejících prezidentských volbách, po kterých se ale ukázalo, že Paris samotná nejen nevolila, ale nebyla ani zaregistrována, za což ji mnozí kritizovali.Tím, že pak ve filmu zemřela, tak Paris symbolicky dostála své povinnosti vyplývající z hesla kampaně, čehož se studio chytilo a na sloganu SEE PARIS DIE (Uvidíte Paris zemřít) postavilo propagaci snímku.

Paris je symbolem večírkové celebrity, jakou u nás zastupuje např. Sagvan Tofi, která je milována bulvarním tiskem, do omrzení rozebírajícím její úlety na nejrůznějších párty a spojujícím ji tuhle s Leonardem di Capriem, tuhle s „Backstreetboyem“ Nickem Carterem. Jako taková také bývá často kritizována a její jediný pochybný přínos je spatřován v tom, že „otevřela dveře všem dalším bohatým dívenkám bažícím po slávě.“

Podobně jako třeba Donald Trump se Paris podařilo udělat ze sebe úspěšnou obchodní značku pod níž navrhla vlastní kolekci šperků, parfémů a oblečení a připravuje své hudební album. Objevila se také v řadě reklam a na podzim 2004 vydala knihu Confessions of an Heiress: A Tongue-in-Chic Peek Behind the Pose, která přinesla hromadu jejích fotografií a postřehů ze života „ubohé bohaté dívky“ a vzdor svým pochybným literárním kvalitám se okamžitě zařadila mezi bestsellery. V roce 2005 byla v květnovém čísle Playboye označena za "Sex Star of the Year" a dočkala se i své nepříliš lichotivé karikatury v seriálu „SOUTH PARK“. Ke dnešku byla dvakrát zasnoubená.

Trademark:
Hláška "That's hot!", synonymum pro "That's cool" (to je super). Tuto hlášku si dokonce v roce 2004 patentovala a následně na ní postavila svou módní kolekci.Čivava Tinkerbell jako módní doplněk.

Josef "choze" Blažek

Herecká filmografie

2013 Bling Ring: Jako VIPky
2010 Dog Who Saved Christmas Vacation, The (TV film)
Těžký časy RJ Bergera (TV seriál)
2009 Dog Who Saved Christmas, The (TV film)
Chronicles of Holly-Weird, The
Rex (TV film)
2008 Kráska a Ošklivka
Repo: Genetická opera!
2007 Příběhy z USA
2006 Až do dna
Trhni si!
2005 Dům voskových figurín
Jmenuju se Earl (TV seriál)
Lovci duchů (TV seriál)
2004 Veronica Mars (TV seriál)
Zlatí spratci
Život s Helenou
1 Night in Paris
2003 Ali G Show, Da (TV seriál)
Kocour
L.A. Knights
Las Vegas: Kasino (TV seriál)
O.C. (TV seriál)
Sláva jen pro mrtvé
Wonderland Masakr
2002 George Lopez (TV seriál)
Nine Lives
QIK2JDG
2001 Zoolander
2000 Sweetie Pie
1992 Kouzelník

Dokumentární

2015 Jeremy Scott: The People's Designer
2012 Sunset Strip
2011 Lady Gaga: Na ostro!
With Great Power: The Stan Lee Story
2010 Teenage Paparazzo
2008 Hotel Gramercy Park
Paris, Not France
Tajemství řeči těla (TV film)
2007 America the Beautiful
2006 Bucht der Milliardäre (TV film)
2005 Secret Map of Hollywood, The (TV seriál)
2004 Bullrun: Cops, Cars & Superstars (TV seriál)
2003 Making of 'Nine Lives', The
1987 Biography (TV seriál)

TV pořady

2014 Hollywood Today Live (TV pořad)
2013 MTV Video Music Awards 2013 (TV pořad)
Real, The (TV pořad)
39th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2011 GGN: Snoop Dogg's Double G News Network (TV pořad)
World According to Paris, The (TV pořad)
2010 Talk show bez zábran (TV pořad)
2009 Grammy Awards 2009 (TV pořad)
Paris Hilton's British Best Friend (TV pořad)
Paris Hilton's My New BFF: Dubai (TV pořad)
Snoop Dogg a hosté (TV pořad)
2009 MTV Movie Awards (TV pořad)
35th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2008 Paris Hilton: Moje nová nejlepší kamarádka (TV pořad)
The Smoking Gun Presents: World's Dumbest (TV pořad)
Trable Denise Richards (TV pořad)
Wendy Williams Show, The (TV pořad)
2007 What Perez Sez (TV pořad)
2007 MTV Movie Awards (TV pořad)
2006 Extra (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2006 (TV pořad)
The BRIT Awards 2006 (TV pořad)
2005 Girls Next Door, The (TV pořad)
Queer Edge with Jack E. Jett & Sandra Bernhard (TV pořad)
Teen Choice Awards 2005, The (TV pořad)
2004 Dancestar USA 2004 (TV pořad)
Fashion News Live (TV pořad)
Simple Life 2: Road Trip, The (TV pořad)
Teen Choice Awards 2004, The (TV pořad)
Tony Danza Show, The (TV pořad)
2003 MTV Video Music Awards 2003 (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
Zlatý holky (TV pořad)
2002 Dr. Phil (TV pořad)
1999 taff (TV pořad)
1997 View, The (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)
1994 Extra (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Wetten, dass..? (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Hudební videoklipy

2001 Honey Bunny (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace