foto

Steve Howey

  • nar. 12.7.1977 (38 let)
    San Antonio, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Steve Howey, celým jménem Steven Michael Robert Howey, je americký filmový a televizní herec skotského původu. Narodil se 12. července 1977 v San Antonio v Texasu. Jeho otcem je režisér Bill Howey. Má dva starší sourozence, Breta a Tammyho.

Během dětství se s rodiči často stěhoval, než se natrvalo usadili v Los Angeles, kde navštěvoval střední školu. Během posledního roku střední školy se přestěhoval do Denveru, kde získal stipendium na Northeastern Junior College ve Sterlingu. Tam postupně ztrácel zájem o svůj původní koníček (basketbal) a začal se zajímat o herectví. Svoji kariéru na televizní obrazovce začal v seriálech POHOTOVOST (1994) a KANCELÁŘSKÁ KRYSA (1995) ve vedlejších rolích. Hrál také v nezavislých filmech, jako například CLASS (1998), ke kterému napsal scénář a zároveň ho režíroval jeho otec.

Zlomový pro něj byl rok 2001, kdy získal první velkou roli - Van Montgomery - v seriálu DENÍK ZASLOUŽILÉ MATKY. V seriálu zůstal až do jeho ukončení v roce 2007. V roce 2005 hrál v akčním filmu SUPERCROSS KC Carlyleho, závodníka MX. V dalších letech se objevil ve filmech jako DOA: NA ŽIVOT A NA SMRT (2006) nebo VÁLKA NEVĚST (2009), kde hrál po boku Kate Hudson a Anne Hathaway.

Howey je od roku 2009 ženatý s herečkou Sarah Shahi, se kterou se seznámil v červnu 2007 během dovolené na Havaji. 9.7.2009 se jim narodilo první dítě, syn William Wolf Howey, kterého Sarah porodila doma při tzv. "porodu do vody". V současnosti žijí v Los Angeles.

Marty "sssssycak" Clandestine

Herecká filmografie

2016 Unleashed
2015 Adventures of Sweet Yellow
See You in Valhalla
2014 In Your Eyes
2013 Fízlové, hajzlové
2012 Monster Roll
2011 Conception
Důkaz lásky
Láska bolí (TV seriál)
Nová holka (TV seriál)
Shameless (TV seriál)
Tvůj snoubenec, můj milenec
2009 Ctrl (TV seriál)
Stan Helsing
Uvaříme, uvidíme…
Válka nevěst
2008 Five Year Plan (TV film)
2007 Beast, The (TV film)
2006 DOA: Na život a na smrt
2005 Dvojčata (TV seriál)
Supercross
2001 Deník zasloužilé matky (TV seriál)
1999 Get Real (TV seriál)
1998 Class
Možná už zítra (TV seriál)
1996 Modrý Pacifik (TV seriál)
1995 Kancelářská krysa (TV seriál)
1994 Pohotovost (TV seriál)

TV pořady

2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2004 Celebrity Blackjack (TV pořad)
Frankie Muniz HoopLA Celebrity Basketball Event (TV pořad)
2003 Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
2002 SoapTalk (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace