foto

David Morrissey

  • nar. 21.6.1964 (52 let)
    Everton, Liverpool, Merseyside, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

David Morrissey, anglický filmový a televízny herec, sa narodil v Liverpoolskej štvrti Knotty Ash ako najmladší zo štyroch detí. Vychovávala ho matka, ktorá pracovala v zásielkovom obchodnom dome Littlewoods. Jeho otec, ktorý bol obuvníkom a zámočníkom, zomrel, keď mal David 14 rokov.

Záujem o herectvo v ňom prebudila sociálne kritická klasika Kena Loacha - film Kes (1969). Ako 16-ročný začal navštevovať Everyman's Youth Theatre v Liverpoole a neskôr študoval na Royal Academy of Dramatic Art. V roku 1983 dostáva prvú hlavnú úlohu v TV seriáli One Summer, opúšťa Liverpool a získáva angažmán na dva roky v Royal Shakespeare Company, neskôr v Národnom divadle (National Theatre).

V roku 1997 hral Morrissey často vojakov a policajtov (je 1,91 m vysoký), ako napr. v 8-dielnom seriáli Adriana Shergoldsa Holdind On. Seriál dostal v roku 1998 britskú cenu BAFTA. V roku 2001 si zahral vo filme Mandolína kapitána Corelliho, v roku 2005 hral hlavnú mužskú úlohu vo filme Základný inštinkt 2 a vo filme Stoned, čo bol životopisný film o spoluzakladateľovi legendárnej skupiny Rolling Stones, Brian Jonesovi. V tomto roku si tiež stihol zahrať úlohu vo filme Hra s neverou s Civeom Owenom a Jennifer Aniston.

Dr.Štefan "Cicis" Rencz

Herecká filmografie

Filmy

2016 Hangmen (divadelní záznam)
2015 The Ones Below
2014 Line of Sight (TV film)
The 7.39 (TV film)
2013 Chceš pěstí?
2012 Earthbound
V kruhu koruny: Richard II. (TV film)
2011 Blesk
Gee Gee
London's Burning (TV film)
2010 Centurion
Mrs Mandela (TV film)
Night of Living Heads
Vařený
2009 Nowhere Boy
U Be Dead (TV film)
Vraždy v Yorkshiru: 1974
Vraždy v Yorkshiru: 1980
Vraždy v Yorkshiru: 1983
2008 Je tady někdo?
Králova přízeň
Pán času: Další doktor (TV film)
2007 Já a moje příšera
Krvavá sklizeň
2006 Viva Blackpool (TV film)
Základní instinkt 2
2005 Hra s nevěrou
Stoned
2003 Butterfly World
The Deal (TV film)
This Little Life (TV film)
2002 Mimo kontrolu (TV film)
Murder (TV film)
Spyhole
2001 Mandolína kapitána Corelliho
2000 Hlasy v hlavě
Suicide Club, The
Vášnivá salsa
1999 Fanny and Elvis
1998 Hilary a Jackie
Komisař
Nápadník (TV film)
1996 One That Got Away, The (TV film)
1995 Devil's Advocate (TV film)
1994 Jsme jenom lidi
1992 Black and Blue (TV film)
Falešná hra (TV film)
Vodní země
1991 Robin Hood
1990 Zabiják (TV film)
1988 Topení po číslech
1987 Slavný případ (TV film)

TV seriály

2017 Britannia (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
2016 The Missing (TV seriál)
The Mountain (S02E08)
1991 (S02E07)
Saint John (S02E06)
další epizody (8)
2014 Driver, The (TV seriál)
Živí mrtví (TV seriál)
Vzpomínky (S05E09)
Po bitvě (S04E09)
2013 Živí mrtví (TV seriál)
Není cesty zpátky (S04E08)
Přítěž (S04E07)
Živá návnada (S04E06)
další epizody (12)
2012 True Love (TV seriál)
Živí mrtví (TV seriál)
Zrozeni k bolesti (S03E08)
Když mrtví klepou na dveře (S03E07)
Štvanice (S03E06)
další epizody (6)
2011 South Riding (TV seriál)
2010 Detektiv Thorne: Nesmělý muž (TV seriál)
Detektiv Thorne: Ospalá dívka (TV seriál)
Hercule Poirot (TV seriál)
Vražda v Orient expresu (S12E03)
2009 National Theatre Live (TV seriál)
2008 Rozum a cit (TV seriál)
2007 Cape Wrath (TV seriál)
2005 Pán času (TV seriál)
2004 Blackpool (TV seriál)
2003 State of Play (TV seriál)
1999 Pure Wickedness (TV seriál)
1998 Our Mutual Friend (TV seriál)
1997 Holding On (TV seriál)
1996 Into the Fire (TV seriál)
1995 Out of the Blue (TV seriál)
1994 Finney (TV seriál)
The Knock (TV seriál)
1990 Storyteller: Greek Myths, The (TV seriál)
1986 Screenplay (TV seriál)
1983 One Summer (TV seriál)

Dokumentární

2015 Ronaldo - vyp.
2014 Lennon or McCartney - a.z.
2013 Doctor Who: The Doctors Revisited (TV seriál)
2007 Taking Liberties
Vládci světa (TV seriál)
2004 Hodina pravdy (TV seriál)
Kdo myslíš, že jsi? (TV seriál)
Masakr na střední škole Columbine (TV film)
Michael Jackson and the Boy He Paid Off (TV film)

TV pořady

2011 Talking Dead (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2004 Passer By (TV film)
2001 Sladká pomsta (TV film)
2000 Bring Me Your Love
1998 Secret Audience, A

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace