foto

Patrick Dempsey

  • nar. 13.1.1966 (50 let)
    Lewiston, Maine, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Patrick Dempsey se narodil dne 13. ledna roku 1966 v Lewiston, Maine v USA. Narodil se matce Amandě a otci Williamu Dempsey jako nejmladší ze třech dětí. V sedmi letech Patrick navštěvoval taneční kroužek, odkud byl následně vyloučen za přílišné flirtování s děvčaty. Následně v patnácti letech objevil své herecké nadání, kdy cestoval po Anglii jako žonglér, komik a iluzionista. V této době se stal adeptem na výhru v mezinárodní žongléřské soutěži, kde se nakonec umístil na druhém místě. Dempsey strávil svá školní léta v Buckfieldu, kde navštěvoval místní vysokou školu Svatého Dominika. Na této vysoké škole byla zaměstnaná jeho matka jako sekretářka, ale odešla ještě předtím, než ji Patrick stačil vystudovat.

Dostal šanci zazářit, když byl spatřen agentem a byl následně pozván na casting na roli „Davida“ v jevištní koprodukci „Torch Song Trilogy“. Po výhře castingu Patrick strávil další čtyři měsíce cestováním se společností v San Franciscu. Objevil se také na MTV v show zvané „Overnight Success“, kde předváděl své taneční umění a žonglování. Měl si také možnost zahrát ve filmu BRIGHTON BEACH MEMOIRS (1986), v hlavní roli, která byla režírovaná Genem Saksem. V teen sex komedii MEATBALLS 3 (1987), ztvárnil roli Rudyho, 14ti letého chlapce, který chce ztratit své panictví. Ačkoli tento snímek avizoval nepříliš kladné recenze, měl i tak velký úspěch u diváků.

Ve věku 21 let dostal svou první významnější roli ve snímku LÁSKA NENÍ V CENĚ (1987) s herečkou Amandou Peterson. V roce 1989 hrál hlavní roli ve filmu LOVERBOY s herečkou Kirstie Alley a BLÁZNIVÁ SPOLUBYDLÍCÍ (1990) s herečkou Helen Slater. Ačkoli role v teen komediích byly pro Patricka na určitou dobu typické, vyhýbal se právě těmto rolím, aby postupoval dále ve své kariéře. V průběhu roku 1990 Dempsey uváděl několik televizních vystoupení a účinkoval ve filmu THE PLAYER (1997) a v televizním seriálu ABOUT A BOY (2003). Jeho první významnější televizní rolí byla role Willa – sportovního reportéra v televizním seriálu WILL & GRACE (1998). Následně pokračoval v roli Aarona Brookse, psychicky nevyváženého bratra herečky Stelly Wards, ve snímku ONCE & AGAIN (2004). Dempsey si za tuto roli vysloužil nominaci na cenu Emmy. V roce 2002 také propůjčil svůj hlas Kenaiovi v animovaném filmu BROTHER BEAR 2. Momentálně můžeme Patricka vidět ve velmi úspěšném televizním seriálu CHIRURGOVÉ jako doktora Dereka Shepherda spolu s herečkou Ellen Pompeo, a také ve snímku MEZI ŘÁDKY (2007) po boku Hillary Swank.

Patrick se dvakrát oženil. Od roku 1987 do roku 1994 byl ženatý s Rocky Parkerovou, ale manželství dlouho nevydrželo kvůli velkému věkovému rozdílu, jelikož Rocky byla o 27 let starší. Podruhé se oženil 31. června roku 1999 s Jillian Fink, maskérkou, která působila u společnosti „Delux Beauty“. Spolu mají tři děti, dceru jménem Tallulah, narozenou roku 2002, a dvojčata - bratry Darbyho Galena a Sullivana Patricka, kteří se narodili 1. února roku 2007. Patrick je vášnivým řidičem závodních aut a již mnohokrát se zúčastnil silničních závodů.

Miroslav "Crazer" Ř.

Herecká filmografie

2018 Enchanted 2
2016 Dítě Bridget Jonesové
2013 Ushi Must Marry
2011 Flypaper
Transformers 3
2010 Na sv. Valentýna
2008 Jak ukrást nevěstu
2007 Come Rain or Come Shine: From Grey's Anatomy to Private Practice (TV film)
Grey's Anatomy: Every Moment Counts (TV film)
Kouzelná romance
Mezi řádky
2006 Medvědí bratři 2
2005 Chirurgové (TV seriál)
2004 Andělé s ocelovým hlasem
2003 About a Boy (TV film)
Lucky 7 (TV film)
2002 Corsairs (TV seriál)
Holka na roztrhání
Klub vyvolených
Rebellion
2001 Blondýnka (TV film)
Chestnut Hill (TV film)
2000 Vřískot 3
1999 Me and Will
1998 Ava's Magical Adventure
Biblické příběhy: Jeremiáš (TV film)
Denial
There's No Fish Food in Heaven
Treat, The
Will a Grace (TV seriál)
Zločin a trest (TV film)
1997 Láska na druhý dotek
Odd Jobs (TV film)
Player, The (TV film)
Útěk (TV film)
20.000 mil pod mořem (TV film)
1996 Right to Remain Silent, The (TV film)
V očistci (TV film)
1995 Bloodknot (TV film)
Smrtící epidemie
1994 S vyznamenáním
1993 Bank Robber
Face the Music
J.F.K.: Reckless Yout (TV film)
Jste srdečně zváni (TV film)
1991 Gangsteři
Merry Christmas Baby (TV film)
Útěk
1990 Městský pohár
1989 Bláznivá spolubydlící
Zajíček
1988 In a Shallow Grave
Prima děvčata
1987 In the Mood
Láska není v ceně
Mejdan na pláži
1986 Fast Times (TV seriál)
Fighting Choice, A (TV film)
1985 Seminaristé

Dokumentární

2013 Patrick Dempsey: Závod Le Mans (TV seriál)
2008 Save The Date: The Making of Made of Honour
2001 Scream: The E! True Hollywood Story (TV film)
1997 Making of Special: '20,000 Leagues Under the Sea', The (TV film)

TV pořady

2014 2014 American Music Awards (TV pořad)
2011 The 37th Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2011 MTV Movie Awards (TV pořad)
2009 Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2008 60th Primetime Emmy Awards, The (TV pořad)
80. Annual Academy Awards (TV pořad)
2007 Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
2006 The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2005 The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(219)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace