foto

Miguel Ferrer

  • nar. 7.2.1955 (61 let)
    Santa Monica, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Miguel sa narodil v Santa Monike v Kalifornii 7. februára 1955. Bol najstarší z piatich detí rodičov Jossé Ferrera a Rosemary Clooney. Vyrastal a študoval v Beverly Hills. Od jeho tínedžerkých čias sa venoval hre na bicie a dokonca mal aj vlastnú skupinu.

Vďaka tejto skupine sa dostal aj na televízne obrazovky. Spočiatku vystupoval ako hosť v rôznych televíznych show. Vo filme debutoval v roku 1983 v snímke MUŽ, KTORÝ TAM NEBOL. Stvárnil v nej ale iba maličkú vedľajšiu úlohu čašníka. Neskôr sa objavil vo filme STAR TREK III: PÁTRANIE PO SPOCKOVI, kde to bola tiež iba maličká rola. Jeho prvá väčšia rola bola v roku 1987 v úspešnom sci-fi ROBOCOP. Od tohto hitu sa objavil vo viacerých významných filmoch ako napr. TRAFFIC - NADVLÁDA GANGOV, SLEDOVANIE, TWIN PEAKS, HORÚCE STRELY 2, POMSTA alebo ZABIJAK.

Miguel ale nakrúca aj veľké množstvo televíznych filmov a objavil sa aj v seriáloch. Patria k nim PRÍBEHY ZO ZÁHROBIA, MESTEČKO TWIN PEAKS, POSLEDNÝ BOJ alebo DRZÁ JORDAN...

Tento herec prepožičal svoj hlas aj viacerým počítačovým hrám a takisto aj rôznym animovaným rozprávkam. Dokonca bol nominovaný na cenu Grammy za detský album Lion King II: Simba Pride.

Miguel je rozvedený a druhý krát ženatý. Má dvoch synov. Jeho bratrancom je George Clooney.

M "ed_wood" B

Herecká filmografie

2014 Rio 2
Robocop
2013 Four Assassins
Iron Man 3
2012 Applebaum (TV film)
Čivava z Beverly Hills 3
Kurýr z podsvětí
Noah
2011 Protector, The (TV seriál)
2010 Cesta do pekel
Edgar Floats (TV film)
2009 NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Neodvratná pomsta
2008 Liga spravedlivých: Nová hranice
2007 Bionická žena (TV seriál)
2006 Agentura Jasno (TV seriál)
2005 Policajtem proti své vůli
2004 Manchurianský kandidát
Silver City
2003 L.A. Okrsek 187 (TV film)
2002 Dům strachu (TV film)
Shadow Realm (TV film)
Sluneční země
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
2000 Traffic - nadvláda gangů
1998 Báječný nový svět (TV film)
"Defektiv" BOONE
LateLine (TV seriál)
Legenda o Mulan
1997 Disappearance of Garcia Lorca, The
Justice League of America (TV film)
Noční letec
Osvícení (TV film)
Pan Magor
1996 Alf versus U.S. Army (TV film)
1995 In the Line of Duty: Hunt for Justice (TV film)
Return of Hunter, The (TV film)
1994 Dodržený slib: Příběh Oksany Baiulové (TV film)
Jack Reed 3: Na dosah spravedlnosti (TV film)
Miliónový šek
Pohotovost (TV film)
Svědectví (TV seriál)
Šance na přežití (TV film)
Tajný agent Royce (TV film)
1993 Cigarettes & Coffee
Sledování
Švindl (TV film)
Zabiják
Žhavé výstřely 2
1992 In the Shadow of a Killer (TV film)
On the Air (TV seriál)
The Harvest - Sklizeň
Trýznivé pochybnosti (TV film)
Twin Peaks
1991 Murder in High Places (TV film)
1990 Broken Badges (TV seriál)
Drug Wars: The Camarena Story (TV film)
Chůva
Městečko Twin Peaks (TV film)
Městečko Twin Peaks (TV seriál)
Pomsta
Shannon's Deal (TV seriál)
1989 Deep Star 6
Guts and Glory: The Rise and Fall of Oliver North (TV film)
Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
Shannon's Deal (TV film)
Valentino Returns
1988 Badlands 2005 (TV film)
PTT jednotka: Operace Python Wolf (TV film)
1987 RoboCop
Splátka na vraždu (TV film)
1984 Noty lásky
Okamžik záblesku
Star Trek III: Pátrání po Spockovi
Truckin' Buddy McCoy
1983 Heartbreaker
The Man Who Wasn't There

Dokumentární

2007 Secrets from Another Place: Creating Twin Peaks
2003 I Love the '70s (TV seriál)
2002 Curse of Poltergeist: The E! True Hollywood Story (TV film)
2001 Battle Group: Halsey (TV film)
1997 Dominique Dunne: An American Tragedy (TV film)
1993 Return to 'The Great Escape'
Všechno je pravda

TV pořady

1992 Gomorron (TV pořad)

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace