foto

Jamel Debbouze

  • nar. 18.6.1975 (40 let)
    Paříž, Île-de-France, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil sa 18. júna 1975 v Paríži ako najstarší z piatich súrodencov. Jeho rodičia boli pôvodom Maročania a Jamel spolu s nimi strávil niekoľko rokov v Maroku. Po návrate späť sa usídlili vo francúzskom Trappes a tu Jamel strávil zvyšok svojho detstva. Ako pätnásťročného, keď prechádzal cez koľajnicovú trať na stanici, ho zasiahol vlak idúci rýchlosťou 150 km/h. Následkom tejto nehody prišiel o pohyblivosť pravej ruky.

V roku 1990 stretol Alaina Degoisa, učiteľa a organizátora kurzov divadelnej improvizácie, a pridal sa do jeho hereckého súboru. Vďaka nemu sa zúčastnil aj Francúzskeho šampionátu v improvizácii. Tak započal svoju kariéru komika a herca. Svoju prvú filmovú úlohu dostal v roku 1992 ako 17-ročný, vo filme “Les pierres bleues du désert”. Nasledovalo niekoľko ďalších menších rolí. Prvú veľkú rolu si zahral v roku 1999 vo filme “Le ciel les oiseaux et ta... mère!”. Nomináciu na cenu César za najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe si vyslúžil za film “Le fabuleux destin d’Amelie Poulain” (2001). Ďalšie divácky úspešné filmy, v ktorých sa objavil, sú “Asterix & Obelix: Mission Cléopâtre” (2002), “Angel-A” (2005), “Indigènes” (2006) alebo “Astérix aux jeux olympiques” (2008).

Okrem filmu sa venuje aj televíznej tvorbe a divadlu. Účinkoval v seriáli “H” (1998) a vytvoril niekoľko vlastných divadelných show, spomeňme napríklad “Jamel en Scène”, “100% Debbouze” a “Jamel Comedy Club”. S nimi precestoval divadlá po celom Francúzsku a priniesli mu veľký úspech.

V marci 2008 sa zasnúbil s francúzskou reportérkou Mélissou Theuriau, zosobášili sa v máji a v decembri toho istého roku sa Jamel Debouzze stal po prvý raz otcom.

Herecká filmografie

2015 La Vache
Proč jsem nesnědl svého taťku
2014 Frères d'armes (TV seriál)
2013 La Marche
Má vlast
2012 Po stopách Marsupilamiho
2011 Cesta do Hollywoodu
Kuře na švestkách
360
2010 Mimo zákon
2008 Asterix a Olympijské hry
Parlez-moi de la pluie
2006 Den vítězství
2005 Angel-A
2004 Jamel 100% Debbouze
Nesnáší mne
2003 Clefs de bagnole, Les
2002 Asterix a Obelix: Mise Kleopatra
Blbec na krku
2001 Amélie z Montmartru
2000 Elie annonce Semoun, la suite...
Granturismo
Jamel: Le très très bien of Jamel
1999 Ciel, les oiseaux et... ta mère!, Le
Jamel en scène
Petits souliers, Les
Rêve de cauchemar
1998 Fête de la liberté: Du côté de chez Bedos (TV film)
H (TV seriál)
Un pavé dans la mire
Zonzon
1996 Deux papas et la maman, Les
Y a du foutage de gueule dans l'air
1994 Les enfants de la télé (TV seriál)
1992 Pierres bleues du désert, Les

Dokumentární

2014 Foot et immigration, 100 ans d'histoire commune (TV film)
2013 Pan herec - Louis de Funes
2009 Cinéma français est en voyage d'affaires, Le (TV film)
2003 Impossible mister Dieudo, L'
2002 Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre - Le Comankonafé
Jamel... en vrai!
1999 Bricol' Girls

TV pořady

2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
2006 Salut les Terriens (TV pořad)
2004 Grand journal de Canal+, Le (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
1998 Tout le monde en parle (TV pořad)
Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1987 Nulle part ailleurs (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(29)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace