foto

Neil Burger

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Neil Burger je americký režisér, který absolvoval Greenwichskou školu a také školu v Brunswicku. Dokončil Yale v oboru výtvarného umění a později se zapojil do experimentálního filmu v 80. letech. Poté pokračoval s řízením hudebních videoklipů pro skupinu Meat Puppets, díky ohlasu v r. 1991 dostal šanci u MTV. Přišel s myšlenkou řídit reklamní spoty - "Books: Feed your head" jako kampaň proti negramotnosti.

Za film INTERVIEW WITH AN ASSASSIN získal ocenění za nejlepší hraný film na festivalu ve Woodstocku. Také byl tento snímek nominován na tři Spirit Awards, včetně ocenění za nejlepší celovečerní film.

Poté natočil v roce 2006 ILUZIONISTU, předlohou pro něj byla povídka od Stevena Millhausera. V roce 2011 představil thriller LIMITLESS a oznámil, že chystá filmovou adaptaci hry UNCHARTED: DRAKE'S FORTUNE.

Hana "Aknah" Kalivodová

Režijní filmografie

2017 Untouchable
2016 Billions (TV seriál)
Naming Rights (S01E02)
Pilot (S01E01)
2014 Divergence
2012 Asset, The (TV film)
2011 Všemocný
2008 Šťastlivci
2006 Iluzionista
2002 Interview with the Assassin

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(70)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace