foto

Pavel Rímský

  • nar. 28.2.1949 (65 let)
    Pardubice, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se ve městě perníku, Pardubicích roku 1949. Jeho otec byl divadelní režisér. A tak se dalo očekávat, že Pavel má v sobě umělecké geny. Byl vychováván dědečkem a babičkou. V 13 letech se mu velmi zalíbil bigbeat a bohémský způsob života, což mělo za následky vyloučení z několika gymnázií. Už si myslel, že nezíská středoškolské vzdělání, ale byl trochu překvapivě přijat na brněnskou konzervatoř-obor herectví. Jenomže nebyl by to Pavel a situace s divokým způsobem života se opakovala. Hned byl přijat v Brně na JAMU, kde brali i bez maturity. Jamu již dokončil úspěšně. Po té se angažoval v divadle v Hradci Králové. Mohli jsem ho také vidět v divadle pod stanem zvaném Dílna 24. Jenomže tehdejší režim Dílnu zakázal.

Po zákazu Dílny se Pavel nikde nemohl uchytit a tak šel pracovat do Prahy, kde byl zaměstnán jako recepční v hotelu. Dělal to jenom chvíli a vrátil se do Hradce Králové, kde pracoval s Janem Grossmanem a Miroslavem Krobotem. Vrátil se k divadelní kariéře a uchytil se v oblastních a pražských divadlech. V roce 1997 se trvale angažoval v Divadle na Vinohradech.

Od 70. let Pavla můžeme vidět ve filmech, seriálech a inscenacích. K vidění byl ve snímcích KAMARÁD DO DEŠTĚ 2, UČITEL TANCE, RO(C)K PODVRAŤÁKŮ, ČETNICKÉ HUMORESKY, BAZÉN. V poslední době je často vidět v nekonečném seriálu ULICE na TV NOVA. Hraje zde i jeho syn Kryštof. Pavel má velmi zajímavý hlas a tím pádem je hodně využívaný v dabingu. Dabuje Sylvestera Stalloneho.

Marian "duklak2" Hamrla

Herecká filmografie

2013 Colette
České století (TV seriál)
Nevinné lži (TV seriál)
Případ pro rybáře (TV film)
2012 FTM – Film Experiment (studentský film)
Ztracená brána (TV film)
2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Izolace (studentský film)
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Cesty domů (TV seriál)
Doktor pro zvláštní případy (TV film)
2009 David Copperfield (TV film)
O království z nudlí a štěstí bez konce (TV film)
Zemský ráj to napohled
2008 Kozí příběh - Pověsti staré Prahy
Krvavá zásilka (amatérský film)
2007 Nesmělý Mikeš (TV film)
Trapasy (TV seriál)
Tři srdce (TV film)
2006 Příkopy (TV seriál)
Ro(c)k podvraťáků
2005 Bazén (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2004 Pojišťovna štěstí (TV seriál)
Vražda kočky domácí (TV film)
2003 O Ječmínkovi (TV film)
Pátek čtrnáctého (TV film)
2001 Černí andělé (TV seriál)
Jak ukrást Dagmaru
Stříbrná paruka (TV seriál)
2000 Gambit (TV film)
1999 Hanele
Návštěva staré dámy (TV film)
1998 Jacobowski a plukovník (divadelní záznam)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
Silvestr s dědou (TV film)
Zdivočelá země (TV seriál)
1996 Periferie (TV film)
Poe a vražda krásné dívky (TV film)
1995 Baleritron (studentský film)
Hříchy pro diváky detektivek (TV seriál)
Muž v pozadí (TV seriál)
1994 Učitel tance
1993 Hadí pohledy (TV film)
Hora jménem Andělská (TV film)
Neklejte, princi! (TV film)
1992 Kamarád do deště II - Příběh z Brooklynu
Pan Dodd má schůzku (TV film)
1991 O třech stříbrných hřebenech (TV film)
Smutek sluší Elektře (divadelní záznam)
1990 Tichá myš (TV film)
1989 Divoká srdce
Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
1987 Citlivá místa
1986 Rubínová pohádka (TV film)
Území strachu (TV film)
1985 O loupežníku Olbramovi (TV film)
1984 Tři sestry (divadelní záznam)
1983 Straka v hrsti
1981 Na Candida (divadelní záznam)
1980 Koncert
1979 Osamělý jezdec (TV film)
1977 Nikola Šuhaj loupežník (TV film)
1976 Malá mořská víla
1975 Rodič (TV film)
1971 Hry lásky šálivé
1970 Lancelot a Alexandrína (TV film)

Dokumentární

2011 Nostradamus - Budoucnost z minulosti (video film)
2009 Divadlo svět
2008 Francie s ozvěnou domova (TV seriál)
Záhady starého Egypta (TV seriál)
2001 České stopy (TV seriál)

TV pořady

2013 Ničení povoleno (TV pořad)
2005 Pípšoubazar (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
1998 Bakaláři 1998 (TV pořad)