foto

Kristýna Leichtová

  • nar. 14.9.1985 (30 let)
    Plzeň, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kristýna Leichtová se narodila roku 1985 v Plzni. V letech 2003 - 2007 studovala Pražskou konzervatoř, hudebně-dramatický obor pod vedením Petry Špalkové a Ivana Řezáče. Už v průběhu studií začala svou kariéru před kamerou. První filmovou zkušeností byly filmy Žralok v hlavě pod režií M. Procházkové a Účastníci zájezdu v režii J. Vejdělka.

Největší popularitu sí získala rolí Ivy, dcery Tomáše Pacovského, v seriálu Comeback (2008). Další divácky oblíbená role byla role Denisy v seriálu Gympl s.r.o. (TV Nova) nebo role policistky Terezy v seriálu Cesty domů (TV Prima). V současné době natáčí seriál FTV Prima s názvem Opilé kuře. Kromě větších filmových rolí např. ve filmech Bardi, Intimity, zahraničním Child 44 nebo Bastardi 3 natočila i několik krátkých filmů.

Kromě práce před kamerou se věnuje i dabingu a nadále se herecky vzdělává. Účastnila se workshopu Nancy Bishop - Brian Caspe - Meisner Technique. Ještě před započetím studia hrála v Pražském komorním divadle Innu v představení Zadržitelný vzestup Artura Uje (rež. D. Jařab). V průběhu studia konzervatoře působila v Národním divadle, divadle Na zábradlí a v divadle Ta Fantastika. Po ukončení školy hrála ve Strašnickém divadle, Divadle Hybernia a jakožto plzeňská patriotka působila několik let i na Divadelním létě pod plzeňským nebem.

V současné době je členkou divadla Komedie. Mezi její nejvýraznější role patří role Dory v představení Naše třída, role Mady v Kebabu, role Naďi v Her masters voice, Sára ve hře Divoké maso a hlavně role v silném představení ZLOČINY.ŽENY.DOC. Vedle divadla Komedie působí i v divadle Palace (P.R.S.A.), Žižkovském divadle (Ideální pár) a Baráčnické rychtě.

Kristýna mluví anglicky a francouzsky. Mezi její koníčky patří lindy hop – dobový street dance 30., 40. léta, pole dance a karate. Vlastní řidičský průkaz AM, A1, A2, B1, B.

Lenka "sunlenka" Daňková

Herecká filmografie

2016 Opilý kuře (TV seriál)
Verdikt osudu
2015 Dítě číslo 44
2014 Bastardi (TV seriál)
Intimity
2013 Rutina (amatérský film)
Škoda lásky (TV seriál)
2012 Adriana (amatérský film)
Bastardi 3
Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Prstýnek (studentský film)
2011 Westernstory
2010 Bastardi
Cesty domů (TV seriál)
Dokonalý svět (TV seriál)
Obraz Doriana Graye (divadelní záznam)
2009 We Shoot with Love (video film)
2008 Comeback (TV seriál)
Soukromé pasti (TV seriál)
2007 Světla pasáže (TV seriál)
2006 Účastníci zájezdu
2005 Žralok v hlavě
2003 Hostel (studentský film)

TV pořady

2015 Show Leoše Mareše (TV pořad)
2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
2012 Česká 30 (TV pořad)
Grilování s Vodouchem (TV pořad)
18 je jen začátek (TV pořad)
2011 Poker Star (TV pořad)
Splněná přání - Srdce pro děti (TV pořad)
2008 TOP STAR magazín (TV pořad)
2005 Inbox (TV pořad)
2003 Volejte Novu (TV pořad)
1998 Sama doma (TV pořad)

Hudební videoklipy

2012 Chamber Worcester: Tranzit (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace