foto

Bořík Procházka

  • nar. 29.11.1930
    Praha, Československo
  • zem. 13.5.2013 (82 let)
    Praha, Česko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Divadelní a filmový herec. Působil v mnoha oblastních divadlech: v Liberci, Mělníku, Mladé Boleslavi a Olomouci. V Praze hrál v Divadle Na zábradlí, v Činoherním klubu a U Hasičů., Švandovo divadlo (Studio Dva). Často hrál i ve filmech a televizních inscenacích a seriálech, připomeňme snímky Božská Ema (1979, r. J. Krejčík), Slavnosti sněženek (1983, r. J. Menzel), Jára Cimrman ležící, spící (1983, r. L. Smoljak), Láska z pasáže (1984, r. J. Soukup), Kamenný most (1996, r. T. Vorel). S režisérem Jurajem Herzem spolupracoval na pohádce Galoše šťastia (1987), účinkuje v divadelní inscenaci Petrolejové lampy, kterou režisér Herz připravil pro Divadlo Na Jezerce.

Zdroj: Warner Bros.

Herecká filmografie

2014 Poslední cyklista (TV film)
2013 Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů (TV seriál)
Hořící keř
2011 Lidice
2009 T.M.A.
Vyprávěj (TV seriál)
Zemský ráj to napohled
2008 Taková normální rodinka
2005 Comeback (TV film)
1996 Kamenný most
1994 Bylo nás pět (TV seriál)
Cesta do Indie a zpět (E06)
Cirkus svět (E05)
Vypouštění draka (E03)
1992 Trhala fialky dynamitem
1990 Nemocný bílý slon
Obyčejná koňská historie (TV seriál)
Popel a hvězdy (TV film)
Třináctery hodiny (TV film)
1989 Blázni a děvčátka
Člověk proti zkáze
Morové povětří (TV film)
1988 Nejlepší kšeft mýho života (TV film)
Oslovská léta (TV film)
Přejděte na druhou stranu (TV seriál)
Rodáci (TV seriál)
Setníkův štít (TV film)
1987 Figurky ze šmantů
Proč?
1986 Lev s bílou hřívou
Můj hříšný muž
Ohnivé ženy se vracejí (TV film)
Přezůvky štěstí
Území strachu (TV film)
Vrať se, vše odpuštěno (TV seriál)
1985 Třetí patro (TV seriál)
1984 Láska z pasáže
Lucie, postrach ulice
Žofka z Janovic (TV film)
1983 Dlouhý čas loučení (TV film)
Jára Cimrman ležící, spící
O bílém jadýrku (TV film)
Slavnosti sněženek
1982 Potrhlá Andula (TV film)
1981 Jako zajíci
Láska na druhý pohled
Upír z Feratu
1980 Jen si tak trochu písknout
Luzie, der Schrecken der Straße (TV seriál)
1979 Božská Ema
1978 Guernica (studentský film)
1977 Stín létajícího ptáčka
Zrcadlení
1976 Dobrý den, město
1975 Město nic neví
1974 Bílý akát (TV film)
1971 Zlý dům (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace