foto

Lorànt Deutsch

  • nar. 27.10.1975 (40 let)
    Orne v Alençon, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vlastním jménem Lazlo Matekovics, vyrůstal v Sablé-sur-Sarthe. Jeho prvotní vášní byl fotbal. Ve 12 byl přijat do FC Nantes. O dva roky později klub opustil a odešel k prarodičům do Paříže, kde okusil chuť divadla. Sestra byla členkou divadelní společnosti Mouffetard.

V roce 1990 se objevuje poprvé v konkurzu na televizní francouzsko-québecký seriál Les Intrépides (1993). První pětiletou smlouvu získal na roli Toma, chlapce, který si se svým kamarádem z Québecu hraje na detektiva. Svou uměleckou kariéru provozuje v době studií a navštěvuje divadelní kurzy. Vyskytuje se v mnoha reklamách.

Po ukončení studia filozofie a maďarské kultury v roce 1998 zahájil svou kariéru filmem LE CIEL, LES OISEAUX ET ... LA MÈRE! (Nebe, ptáci a ... tvoje matka!) Djamela Bensalaha. Po řadě nepříliš kvalitních rolí si zahrál v závěrečném snímku filmové série režiséra Claude Zidiho SUPERPROHNILÍ.

Na divadle v letech 2005 a 2006 ztvárnil roli Mozarta ve hře Amadeus s Jeanem Piatem, dále hrál ve hře Oscara Wilda Jak je důležité míti Filipa (Divadlo Antoine v Paříži), kterou režíroval Pierre Laville.

2006 nad očekávánání kvalitně sehrál roli mladého Jeana-Paula Sartra v televizním filmu Les Amants du Flore s Annou Mouglalis v roli Simone de Beauvoir. Dále si zahrál Jeana de La Fontaine ve filmu Jean de La Fontaine - Le défi Daniela Vignea (2007).

Při různých příležitostech, například 24. listopadu 2008 v show Le Fou du Roi Lorànt Deutsch prohlásil, že odmítá být nahý na obrazovce. Zvláště vyjádřil odmítnutí během natáčení Les Amants du Flore a Plaisir de chanter. V témže roce zazářil v počinu režiséra Gillese Legranda LA JEUNE FILLE ET LES LOUPS.

Lorànt Deutsch se zajímá o historii Francie a ulic Paříže. V září 2009 vydal knihu "Dějiny Francie v rytmu francouzského metra", ve které vypráví o svých objevech v ulicích Paříže.

Je také velkým milovníkem fotbalu, který sám praktikuje stále na vysoké úrovni. Je fanouškem Paris Saint-Germain.

wikipedia.fr

Herecká filmografie

2016 Návštěvníci 3: Revoluce
2014 Accusé (TV seriál)
Asterix: Sídliště bohů
La loi, le combat d'une femme pour toutes les femmes (TV film)
Un Village presque parfait
2013 Le Monde de Fred
2012 Den vran
2011 Tu seras mon fils
2010 Ailleurs
Diamants de la victoire, Les (TV film)
La Happy Hour de Canal+ (TV seriál)
Le roi, l'écureuil et la couleuvre (TV seriál)
Santův učeň
2009 Livres qui tuent, Les (TV film)
Stvoření
Tajemství tety Eleanory
2008 Home Sweet Home
Jeune fille et les loups, La
Plaisir de chanter, Le
2007 Max & Co
2006 Amants du Flore, Les (TV film)
Asterix a Vikingové
Jean de La Fontaine, le défi
Rok v mém životě
2005 Lišák Renart
Temps de Porte-Plum, Les
Triporteur de Belleville, Le (TV film)
Ze film
2004 Américain, L'
Méthode Bourchnikov, La
Poldou na 24 hodin
Tout va bien c'est Noël! (TV film)
Zabij mě s citem
2003 Amateurs, Les
Cena života
Clefs de bagnole, Les
Kelif et Deutsch à la recherche d'un emploi (TV seriál)
Loulou
Super prohnilí
Vítejte u Rozových
2002 Ces jours heureux
Tři esa
Un paradis pour deux (TV film)
Závod
2001 À louer
HS - hors service
Impasse du cachalot, L' (TV film)
Ta soeur
Un aller simple
2000 Envol, L'
Jet Set
Là-bas... mon pays
Scénarios sur la drogue (TV seriál)
1999 Ciel, les oiseaux et... ta mère!, Le
Façon de le dire, La (TV film)
Hirondelles d'hiver, Les (TV film)
Možná
1998 Le chant de l'homme mort (TV film)
1997 Pour être libre (TV seriál)
1995 Faux-frères, Les (TV film)
1994 Chladná voda
1993 Intrépides, Les (TV seriál)
1991 Myster Mocky présente (TV seriál)

Dokumentární

2011 Historie Paříže (TV seriál)
2003 Foot fait son cinéma, Le (TV film)
2002 Un jour dans la vie du cinéma français (TV film)
1999 Paris dernière (TV seriál)

TV pořady

2015 Au fil de la nuit (TV pořad)
2014 Un soir à la Tour Eiffel (TV pořad)
2008 La grande librairie (TV pořad)
2007 On n'a pas tout dit (TV pořad)
2006 Salut les Terriens (TV pořad)
2005 Café Picouly (TV pořad)
2001 Y a un début à tout (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
Qui veut gagner des millions? (TV pořad)
1998 Union libre (TV pořad)
Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1996 Thé ou café (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace