Reklama

Reklama

John Ladalski

John Ladalski

nar. 16.02.1950
Chicago Heights, Illinois, USA

zem. 20.07.2016 (66 let)
Kuala Lumpur, Malajsie

Biografie

Herec, producent a bojový umělec John Ladalski je mistrem bojového umění Wing Chun kung-fu. V 70. letech emigroval do Hong Kongu, kde se stal hlavním instruktorem Jeet Kune Do, jelikož je přímým žákem samotného Bruce Leeho. John je rovněž dlouholetý spolupracovník mistra bojových umění Dana Inosanta a také trénuje filmové kaskadéry do akčních filmů. Komparzisty a herce trénuje krom Hongkongu i v Hollywoodu, Japonsku, Indii, nebo Malajsii.

V roce 1978 si John zahrál menší roli sekundanta Boba Walla v legendárním kung-fu snímku Game of Death (1978). První větší roli získal v Counter Attack (1981), kde si zahrál se svým mistrem Danem Inosantem. S Ti Lungem a drsným taekwondistou Kwan Yung Moonem si zahrál v mlátičce The Heroic One (1981). Také si zahrál menší roli KGB agenta v taekwondo řežbě In the Claws of the CIA (1981), kde se mohl setkat s mistry TKD: Johnem Liu a Casanovou Wongem. Režisér Godfrey Ho si ho vyžádal do tří pecek Mission Thunderbolt (1983), Majestic Thunderbolt (1984) a Ninja Thunderbolt  (1984). Během 80.let se pohyboval většinou v ninjitsu tématice, ale nejvíce ho proslavila role Lamy v Armour of God (1987) s Jackie Chanem a role policajta ve velmi úspěšném hitu Long Arm of the Law III (1989) s Andym Lau.

V současné době John Ladalski učí a vede semináře o Jeet Kune Do, včetně Wing Chun a o filipínských bojových umění Arnis, escrima a Kali po Evropě, Asii a Spojených státech. Na filmovém plátně zanechal na 40 rolí.

Epistemolog

Ovládací panel

Reklama

Reklama