foto

Anna Nicole Smith

  • nar. 28.11.1967
    Houston, Texas, USA
  • zem. 8.2.2007 (39 let)
    Hollywood, Florida, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americká modelka a herečka Anna Nicole Smith, vlastním jménem Vickie Lynn Hogan, vstoupila poprvé do širšího povědomí pózováním pro Playboy. Začátky ovšem mělo blonďaté děvčátko z texaského buranova jižně od Dallasu, které chtělo být jako Marilyn Monroe, krušné. V sedmnácti už byla podruhé vdaná a měla dítě, které po rozvodu o dva roky později dál vychovávala a živila sama jak se dalo. Pracovala tenkrát mj. i jako exotická tanečnice a při té příležitosti se v striptýzovém baru seznámila s jeho miliardářským štamgastem, naftovým magnátem J. Howardem Marshallem, který jí následně zaplatil plastickou operaci prsou.

V roce 1992 se probojovala na titulní stránku květnového Playboe, což jí přineslo nabídku nahradit Claudii Schiffer jako tvář Guess? jeans. Tisk začal vysokou, blonďatou a vyvinutou blondýnu přirovnávat k jejímu vzoru božské Marilyn, k čemuž sama přispěla stejným účesem a bílými šaty. V roce 1993 ji Playboy zvolil Playmate of the Year a přibližně v té doby také přijala jméno Anna Nicole Smith. Anna a její naftový král se vzali o rok později, kdy jí bylo tehdy 26 a jemu 89. Rok nato Marshall zemřel.

Ačkoliv do ní byl Marshall údajně blázen a slíbil ji půlku svého majetku, když si jej vezme, po jeho smrti vyšlo najevo, že Anně ve skutečnosti nic ze svého 1,5 miliardového jmění neodkázal. Anna se o peníze soudila s jeho rodinou a podařilo se jí ve vleklém soudním sporu nakonec získat půl miliardy dolarů. Během procesu její kariéra stagnovala a k jejímu velkému zklamání ji nerozjely ani štěky v úspěšných komediích ZÁSKOK bratří Coenových a BLÁZNIVÁ STŘELA 33 a 1/3, obě z roku 1994.

Místo toho skončila u nevalných erotických akčních béček DO KRAJNOSTI (1995) a MRAKODRAP (1997) v režii béčkaře Raymonda Martino, který o ní rovněž natočil dokumenty PORTRAIT OF A PIN-UP QUEEN: ANNA NICOLE SMITH a ANNA NICOLE SMITH: EXPOSED. Díky svému soudnímu tažení, rostoucí nadváze a údajnému podivnému chování se ale stala oblíbeným tématem bulvárního tisku a v roce 2002 dokonce získala vlastní reality show „THE ANNA NICOLE SHOW.“, která nahlížela do jejího soukromí (podobně jako třeba souběžně vysílaní THE OSBOURNES) a vydávala se s ní např. k zubaři, do autoškoly nebo na hollywoodské večírky. Naposledy se mihla v komedii BUĎ V KLIDU, kde si zahrála samu sebe.

Josef "choze" Blažek

Herecká filmografie

2007 Illegal Aliens
2005 Buď v klidu
2004 G-Phoria 2004 (TV film)
2003 Wasabi Tuna
2000 N.Y.U.K (TV seriál)
1998 Anna Nicole Smithová: Odhalená
Playboy: Blondes, Brunettes, Redheads
1996 Mrakodrap
1995 Do krajnosti
1994 Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas
Záskok
1993 Playboy Video Playmate Calendar 1993
1992 Playboy Video Centerfold: Tiffany Sloan

Dokumentární

2014 Autopsy: The Last Hours Of (TV seriál) - a.z.
2012 Addicted to Fame
2007 Disorder in the Court 2: 20 More Outrageous Courtroom Moments (TV film) - a.z.
The Life and Death of Anna Nicole (TV film)
2004 Playboy Video Playmate Calendar 2005
2003 Dark Roots: The Unauthorized Anna Nicole (TV film)
2001 Anna Nicole Smith: The E! True Hollywood Story (TV film)
2000 Playboy: The Complete Anna Nicole Smith
Playmates: Bustin' Out
1999 Celebrities
Hollywood: Wild in the Streets
Playmates of the Year: The 90's
1998 Playmate Profile Video Collection Featuring Miss May 1998, 1995, 1992, 1987
Portrait of a Pin-Up Queen: Anna Nicole Smith
Taste of Playboy: Personalities Volume 1, A
1995 Edenquest: Anna Nicole Smith
Playboy: The Best of Anna Nicole Smith
1994 Hollywood Women (TV seriál)
Playboy Video Playmate Calendar 1994
1993 Playboy Video Centerfold: Playmate of the Year Anna Nicole Smith

TV pořady

2012 Celebrity Wife Swap (TV pořad)
2010 Skutečný zločin s Aphroditou Jonesovou (TV pořad)
2005 Comedy Central Roast of Jeff Foxworthy (TV pořad)
Comedy Central Roast of Pamela Anderson (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
Last Laugh '04 (TV pořad)
2002 Anna Nicole Show, The (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Hudební videoklipy

2005 Kanye West: College Dropout - Video Anthology (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace