foto

Jeremy Piven

  • nar. 26.7.1965 (51 let)
    Manhattan, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Přátelé a kolegové o něm říkají, že je příjemný a vtipný společník. Velmi rád hraje na bubny a sám jednou řekl, že nebýt herectví, dal by se na dráhu bubeníka. Vzácně bývá hlavní hvězdou filmu, ale rozličnost jeho rolí je působivá.

Čtyřiačtyřicetiletý Jeremy Piven je původem je z Manhattanu, ale vyrostl v městě Evanston v Illinois. Pochází z herecké rodiny a v rodiči založené divadelní škole tak měl možnost vzdělat se v oboru. Již od střední školy se přátelil s Johnem Cusackem (absolvoval stejnou divadelní školu), po boku kterého pak hrál v několika filmech, z nichž stojí za zmínku ŘEKNI COKOLIV, ŠVINDLÍŘI, BOB ROBERTS nebo HRÁČ. První významnější role dostal v talk-show SHOW LARRYHO SANDERSE a SHOW JERRYHO SEINFELDA.

S Cusackem založil společnost New Crime Productions, která stála za úspěchy filmů JASNÝ TERČ nebo VŠECHNY MOJE LÁSKY.V roce 1998 dostal šanci stát se producentem a hlavní hvězdou seriálu CUPID. Show ale byla zrušena a stáhnuta z vysílání HBO po čtrnácti odvysílaných epizodách. Jeho čas však měl ještě přijít.

I nadále dostával vedlejší úlohy, objevil se v NELÍTOSTNÉM SOUBOJI, "ČERNÉM JESTŘÁBOVI", KŘIŽOVATCE SMRTI 2 a s Johnem Cusackem si opět zahrál ve filmu LÁSCE NA STOPĚ. V roce 2004 dostal nabídku na výborně napsanou roli, ve které nakonec dostal tolik prostoru, že místy zastínil i hlavní postavy. Ari Gold, postava ukecaného, agresivního agenta stoupající hvězdy Hollywoodu ve velmi úspěšném seriálu VINCENTŮV SVĚT mu přinesla čtyři nominace na ocenění Emmy za nejlepší vedlejší roli, které si třikrát za sebou (v letech 2006, 2007 a 2008) zaslouženě odnesl.

Nedávno jsme ho mohli uslyšet v animovaných AUTECH, kde propůjčil hlas jednomu z "charakterů" a spatřit ve filmech ROCKNROLLA a KRÁLOVSTVÍ.

Antonín "t0ny" Daněk

Herecká filmografie

2017 Sound of Mind
2015 Vincentův svět
2014 Na hraně zítřka
Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil
2013 Pan Selfridge (TV seriál)
2012 Kočka
Piráti!
2011 Angels Crest
I Melt with You
Spy Kids 4D: Stroj času
2009 Kšeftáři
2008 Cat's Tale, A
RocknRolla
2007 Království
2006 Auta
Držte krok se Steinovými
Sejmi eso
2005 Maximální limit
Scooby-Doo a kletba Kleopatry
2004 Hon za svobodou
Vincentův svět (TV seriál)
2003 Free for All (TV seriál)
Mládí v trapu
Porota
Scary Movie 3
Spiderman (TV seriál)
2002 Highway
Me and Daphne
2001 Černý jestřáb sestřelen
Křižovatka smrti 2
Lásce na stopě
2000 Akce Pelikán
Otec rodiny
Red Letters
1999 Partners (TV film)
1998 Bůžek lásky (TV seriál)
Hudba ze sousedního pokoje
Phoenix
Šest pohřbů a jedna svatba
1997 Don King: Jenom v Americe (TV film)
Jasný terč
Prostě piš
Sběratel polibků
1996 E=mc2
Layin' Low
Livers Ain't Cheap
Větší než život
1995 Dr. Jekyll a slečna Hyde
Nelítostný souboj
Pride & Joy (TV seriál)
Rapsodie v Miami
1994 Ellen (TV seriál)
Floundering
Kam zmizela hlídka 54?
PCU - Univerzita nebo klášter
Ticket, The
1993 Rozsudek noci
Twenty Bucks
12:01 (TV film)
1992 Bob Roberts
Dva na lásku
Hráč
Singles
There Goes the Neighborhood
Vášeň a sex 2: Našeptávání
1991 Lumpíci (TV seriál)
1990 Bílý palác
Carol & Company (TV seriál)
Švindlíři
1989 Elvis Stories
Řekni cokoliv...
1986 Lucas
Ztřeštěné léto

Dokumentární

2015 Close
2014 Manny
2013 Full Body Whisper
2012 Love, Marilyn
2011 Hollywood Sunset: A Tribute to Entourage (TV film)
With Great Power: The Stan Lee Story
2007 In Search of Puppy Love
2002 Essence of Combat: Making 'Black Hawk Down', The

TV pořady

2015 Late Late Show with James Corden, The (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2009 Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2008 60th Primetime Emmy Awards, The (TV pořad)
2006 The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2000 Big Brother (TV pořad)
1993 The Jon Stewart Show (TV pořad)
1992 The Larry Sanders Show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Producentská filmografie

Dokumentární

2015 Close

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(38)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace