foto

Laura Harring

  • nar. 3.3.1964 (52 let)
    Los Mochis, Sinaloa, Mexiko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Laura Elena Martínez Harring se narodila v Los Mochis, Sinaloa, Mexiko. Její matka María Martínez byla psychoterapeutka, investorka do nemovitostí a tajemnice, otec Raymond Harring byl farmář německého původu. Prvních deset let žila v Mexiku, před tím než se s rodinou přestěhovali do San Antonia, Texas. V šestnácti letech je svou rodinou přesvědčena ke studiu ve Švýcarsku na jedné z nejlepších škol, Aiglon College. Nakonec se vrací zpět do USA a usazuje se v El Pasu, Texas, kde se zapisuje do soutěže krásy. Vyhrává Miss El Paso a krátce na to Miss Texas USA. V roce 1985 se stává první vítězkou Miss USA hispánského původu.

Harring tráví další rok cestováním po Asii, objevováním Evropy a pracuje jako sociální pravovnice pro Indii. To bylo v Evropě než byla uvedena do vyšší společnosti v roce 1987, kdy se vdává za manžela Counta Carla-Eduarda von Bismarck-Schönhausena. Titul Hraběnka von Bismark-Schönhausen, ji po rozvodu roku 1989 zůstává stejně jako přátelství s bývalým manželem. Harring studuje divadelní umění v London Academy od Performing Arts a zaměřuje se na francouzský styl komedie dell'arte, dále pak vyniká v latinských tancích včetně argentinského tanga.

Harring je nejvíce známá ze své role v kultovním filmu Davida Lynche Mulholland Drive, kde hrála protějšek Naomi Watts a Justinu Therouxovy. Pobouření nastalo po tom co Lynch zveřejnil noční nahou scénu na DVD, jedna z mála situací hraběnčiny nahoty.

V roce 2003 hraje v Mi Casa, Su Casa s Barbarou Eden. Rok na to hraje zlou manželku Johna Travolty ve filmové adaptaci Marvelova komixu The Punisher. Roku 2006 se přidává ke televizní stanici FX Networks pro kterou účinkuje v krimi dramatu The Shield. Dále se objevuje v dalších filmech Davida Lynche Rabbits a Inland Empire.

Milan "exitak" Dufek

Herecká filmografie

2017 Manson Girls
2016 Ice Scream
Taco Shop
The Loner
2014 Elwood
Preggoland
Sex Ed
2013 Return to Babylon
2009 Drool
2008 Telefonát
Zmeškaný hovor
2007 Dobří sousedé (TV film)
Láska za časů cholery
Nancy Drew: Záhada v Hollywoodu
Super drbna (TV seriál)
2006 Inland Empire
Policejní odznak (TV seriál)
Postpartum (S05E11)
Of Mice and Lem (S05E10)
Smoked (S05E09)
Man Inside (S05E07)
Rap Payback (S05E06)
další epizody
Stávka (TV film)
Syn přízraku
2005 All Souls Day: Dia de los Muertos
The King
2004 Kat
2003 Básník
Krysař Willard
Můj dům - její dům
2002 John Q.
Rabbits
Teror ve vlaku
2001 Black Scorpion (TV seriál)
Feather Pimento
Final Payback
Mulholland Drive
2000 Family in Crisis: The Elian Gonzales Story, A (TV film)
Malý Nicky - Satan Junior
Věřte nevěřte (TV seriál)
One for the Road/The Music Box/Two to One/Damsel/The Horn (S03E02)
1999 Mulholland Dr. (TV film)
1997 California (TV seriál)
Černý škorpion II
Hoover Park
Sunset Beach (TV seriál)
1995 Empire (TV film)
1994 Útěk do ráje
1993 Rio Diablo (TV film)
1991 Kdo zabíjí nevinné manekýnky
1990 Lambada! Zakázaný tanec
1989 Hrůzné sny
1988 Desperado: Avalanche at Devil's Ridge (TV film)
1987 Alamo: Třináct dní ke slávě (TV film)

Dokumentární

2006 50 Films to See Before You Die (TV film)
2004 War Journal: On the Set of 'The Punisher'

TV pořady

1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1987 Seitenblicke (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace