foto

Timo Vuorensola

  • nar. 29.11.1979 (36 let)
    Finsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Timo Vuorensola je filmový režisér z Finska. Jeho první celovečerní sci-fi komedie Star Wreck: In the Pirkinning se tvořila sedm let. Od svého uvedení pak dosáhla statusu kultu a přes oficiální odkazy byla stažena více než 8 milionkrát. Timoův druhý celovečerní film Iron Sky, příběh o Nacistech na odvrácené straně Měsíce, byl uveden do kin v dubnu 2012.

Timo také režíruje krátké filmy, hudební videa a reklamy. Vždy se zajímá o hledání nových způsobů práce s filmovým průmyslem a věří, že Internet může poskytnout různé zajímavé možnosti k nahrazení a doplnění tradičních produkčních modelů. Timo přednáší o svých zkušenostech se spoluprací s diváky na konferencích po celém světě – od roku 2005 na více než 200 konferencích.

Film Europe

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

2012 Iron Sky

Hudební videoklipy

2013 Petri Nygård - 3 asiaa (hudební videoklip)

Herecká filmografie

2015 Night Goes Long
2012 Star Wreck 2pi: Full Twist, Now!
2005 Star Wreck VI: In the Pirkinning
1998 Norjalainen huora (amatérský film)
1997 Star Wreck V: Lost Contact
1996 Star Wreck IV: The Kilpailu

Dokumentární

2012 Making of Iron Sky
2009 Uuden aallon jäljillä (TV film)

TV pořady

2016 David Hasselhoff Show (TV pořad)
2014 Posse (TV pořad)
2013 Jussi Gaala 2013 (TV pořad)
10 kirjaa rikoksesta (TV pořad)
2012 Enbuske & Linnanahde Crew (TV pořad)
Itsenäisyyspäivän vastaanotto (TV pořad)
Tuomas Enbuske Talk Show (TV pořad)
2008 Popkult (TV pořad)

Zvukařská filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace