foto

Ján Sebechlebský

  • nar. 6.5.1966 (50 let)
    Žiar nad Hronom, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ján Sebechlebský se narodil 6. května 1966 v tehdy československém Žiaru nad Hronom a ve stejném městě následně vystudoval gymnázium. Po odmaturování na gymnáziu byl přijat na pražskou FAMU, kde začal studovat obor hrané režie. Ještě během studia zinscenoval absolventský film STRAŠIDELNÝ DŮM (1988) a o rok později TV film ŽEBRÁCKOU OPERU (1989).

Když v roce 1991 absolvoval, začal se podílet na natáčení komediálního seriálu ČESKÁ SODA (1993 - 1997). Během výpomoci na tomto seriálu natočil další televizní inscenaci, OHNIVÉ NÁMLUVY (1995). V roce 2005 dostal nabídku od Televize Nova na režírování seriálu ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ a společně s Radimem Filipcem režíroval seriál dva roky.

Po štaci na Televizi Nova začal spolupracovat s Českou televizí, pro kterou natočil přes padesát dokumentárních snímků a v roce 2009 natáčel společně s Jiřím Vejdělkem televizní seriál PRVNÍ KROK. O rok později dostal šanci natáčet seriál KRIMINÁLKA STARÉ MĚSTO, který získal velmi pozitivní ohlasy od veřejnosti. Také natočil dva hudební klipy pro svého přítele Miroslava "Mekyho" Žbirku, 22 DNÍ a TY A JÁ.

Martin "Mr.Yedla" Jedlička

Režijní filmografie

2014 Svatby v Benátkách (TV seriál)
Tajné životy (TV seriál)
2013 Kriminálka Staré Město 2 (TV seriál)
2012 Definice lásky (TV film)
Obchoďák (TV seriál)
2010 Kriminálka Staré Město (TV seriál)
2009 První krok (TV seriál)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
1998 Česká soda
1993 Česká soda (TV seriál)

Dokumentární

2011 Inventura Febia: Karel Svoboda a Jak se žije českým muzikantům (TV film)
Inventura Febia - Útěky přes hranice za svobodou (TV film)
Inventura Febia - Venkovští kantoři a učitelé tance (TV film)
Inventura Febia: Vondráčková versus Kubišová (TV film)
2009 České milování (TV seriál)
2005 Nová cestománie (TV seriál)
1999 Cestománie (TV seriál)
1997 Skutečný život na zámku (TV film)
1996 Život designéra Petra Tučného pohledem Jána Sebechlebského (TV film)

TV pořady

1999 Zpověď (TV pořad)
1998 Jak se žije (TV pořad)
1995 GENUS (TV pořad)
1993 GEN - Galerie elity národa (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2013 Kriminálka Staré Město 2 (TV seriál)
2012 Definice lásky (TV film)
1998 Česká soda

Dokumentární

2011 Inventura Febia: Karel Svoboda a Jak se žije českým muzikantům (TV film)
1999 Cestománie (TV seriál)

TV pořady

1998 Jak se žije (TV pořad)

Herecká filmografie

Dokumentární

2010 Film o seriálu: Kriminálka Staré Mesto (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace